Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Заготовка за готвене на ядене в бурканиКогато си готвим ядене, слагаме 1 – 2 лъжици от заготовката. Като отворим бурканче, го държим на студено в хладилника.
Видях рецептата в интернет....
01 Септ.
Суловар - сиромашко яденеНарежете филиите хляб на кубчета, сложете ги в гювече и ги запечете във фурната. Поръсете с половината натрошено сирене. Кипнете малко подсолена вода и сварете яйцето до забулване....
23 Окт.
10
Постно ядене с картофиОбелете картофите, нарежете ги на едри парчета и сложете да се подварят (но не до пълна готовност) в подсолена вода. Извадете ги и ги отцедете....
12 Дек.
Постно ядене с картофиОбелете картофите, нарежете ги на едри парчета и сложете да се подварят (но не до пълна готовност) в подсолена вода. Извадете ги и ги отцедете....
12 Дек.
Миди на тиганОставете да се готвят, докато мидите се отворят, като разклащате от време на време.
Подправете със сол и черен пипер готовите миди.
Полейте с лимонов сок, добавете накълцания магданоз....
08 Март
3
Миди на плочаТе сами по себе си носят аромата на море и свежест, затова не се нуждаят от много подправки и нещо за подсилване на вкуса, защото то само би убило автентичния аромат на море.
Добър апетит! Мидите на плоча са готови....
25 Дек.
2
Миди на тенекияМидите на тенекия се поднасят задължително с ледено студена бира!
Източник: Desislav Alexandrov от Кулинарна мрежа...
22 Април
Миди на параИзмийте добре и поставете в достатъчно голяма тенджерка, нивото им да е на половината на съда;
Нарежете чесъна на тънки филийки и пуснете при мидите....
01 Май
МидиМидите (Bivalvia) са клас водни мекотели, които живеят прикрепени към скали или други обекти, хранят се с планктон, който изсмукват от водата. Тялото на мидите е съставено от глава, туловище и крак и е защитено от една или...
27 Февр.
Подлучени миди на тиганПодлучените миди на тиган са апетитно мезе за вино или друго любимо питие....
20 Август
Панирани миди на шишчеПочистените от черупките мидени ядки нанижете на дървени шишчета. За по удобно пържене може да разделите шишчето на две.
В две купи разделете белтъка и жълтъка на едно яйце....
27 Август
Миди Донакс на тиганПресгоствените бели миди стават сухи и губят вкуса си на море затова не ги гответе повече от това време.
Прехвърлете в чиния, поръсете обилно със зехтин и прясно смлян черен пипер на вкус....
21 Юни
Печени миди на фурнаМидите, корените за супа и виното сложете да заврат в затворен съд и след това ги наредете в кръг в тавичка.
Покрийте ги с разбитото масло с естрагона, босилека, черния пипер, солта, счукания чесън и ситно нарязаните магданоз...
25 Април
Черноморски миди на фурнаОтделно в тиган се приготвя оризът, като се запържва в олио до отделяне на зърната едно от друго, добавя се нарязания на ситно кромид лук, след като лука се запържи, се залива с топла вода.
Добавят се подправките....
19 Януари
Миди Сърцевидки на тиганЗагрейте зехтина в тиган на умерен огън и в него сложете чесъна, нарязан на филийки. Щом пусне аромата си, без да чакате да добива загар, веднага сипете мидите, отцедени от водата....
02 Януари
Ориз с миди на фурнаЗагрейте маслото с малко олио и запържете нарязания праз. Щом се задуши прибавете рендосания домат и мидите. Задушете за няколко минути и изсипете ориза.
Овкусете с подправките и долейте 2 ч.ч. гореща вода. Оставете да...
03 Април
1
Миди на фурна с галетаМидите се слагат да се варят в тенджера с вода на силен огън и след като се отворят се отцеждат. Подреждат се в намазнена тава плътно една до друга....
25 Септ.
1
Миди Сен Жак на фурнаНалейте виното, изчакайте да се редуцира и прибавете кориандъра накълцан на ситно. Разбъркайте за минута - две и отстранете от огъня.
Загрейте фурната до 200 градуса и подредете мидите в тавичка....
16 Окт.
Миди Дяволски нокът на тиганВтори начин - заливаме с вода и слагаме морска сол, поне 1 с.л. с връхче на 500 мл вода. Престояват 3 часа, като водата се сменя 3 пъти през този период. Пясъкът се утаява на дъното....
09 Август
Мерлуза на барбекю с мидиПриготвяме огъня и докато стане готов (на тлеещи въглени), си обработваме рибите. Отстраняваме 2-3 пръста от опашната част и цепваме рибата на 2, като я разтваряме и почистваме....
12 Януари
2
Миди на фурна по френскиКъм тях добавете нарязаните на ситно чесън и лимон.
Подправете с черен пипер и дафинов лист. Сложете ястието да се пече 35 минути в умерена фурна....
03 Юли