Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Гювеч Да си оближеш пръститеГювеч Да си оближеш пръстите
16 Ноем.
2
Към него добавете лука, нарязан на полумесеци, и морковите на колелца. Добавете картофите, доматите, подправките и виното. След като поври малко, добавете нарязаната сушеница и маслините....
Яхния Да си оближеш пръститеЯхния Да си оближеш пръстите
05 Февр.
Добавям две супени лъжици доматено пюре, размито с вода, разбърквам и към продуктите връщам месото....
Тригуни Да си оближеш пръститеТригуни Да си оближеш пръстите
26 Септ.
1
В купа смесваме смлени лешници, меко масло, кафява захар и галета. Във всеки квадрат се поставя по 1 ч. л. от плънката. Прегъва се по диагонал и с вилица се притискат краищата. Нареждат се в широка тава....
Как да си направим пестоКак да си направим песто
19 Окт.
На части добавете почистения, измит и подсушен босилек, продължавайте да счуквате. Добавете пекориното и пармезана, а накрая налейте на тънка струйка зехтина. Бъркайте до хомогенност....
Да си направим конопено маслоДа си направим конопено масло
17 Март
Ползите от конопеното масло са многобройни. Експерти го наричат най-балансираното масло в природата....
Как да си направим домашна юфкаКак да си направим домашна юфка
12 Май
Хубаво разстелете корите и ги оставете да изсъхнат за около 12 часа. Начупете юфката и я сложете в голяма тава. Залейте я с разстопено краве масло и разбъркайте....
Свински ребърца Да си оближеш пръститеСвински ребърца Да си оближеш пръстите
14 Септ.
1
Ребрата се измиват хубаво и се слагат в подходяща тенджера с вода (да ги залее), бахара, черния пипер, кромида-обелен и срязан на 4 и солта (който има тенджера под налягане, е за предпочитане - става по-бързо)....
Как да си направим домашно сиренеКак да си направим домашно сирене
27 Януари
Сипете маята към млякото и разбъркайте, но задължително с дървена лъжица. Свалете тенджерата от огъня и сложете капака отгоре. Увийте цялата тенджера в кърпи и оставете така за 2 часа....
Как да си направим домашно краве сиренеКак да си направим домашно краве сирене
20 Дек.
3
Аз винаги слагам към нужните капки още шест. Ако се притеснявате, че млякото носи бактерии, може да ползвате пастьоризирано....
Как да си направим домашно филе ЕленаКак да си направим домашно филе Елена
03 Ноем.
Филето Елена ще трябва да престои 2-3 седмици, като го държите под наблюдение да не мухляса или пресъхне. Ето как да си направим домашно филе Елена....
Ето защо бременните трябва да пият рибено маслоЕто защо бременните трябва да пият рибено масло
07 Септ.
Смята се, че рибеното масло помага и срещу развитието на болестта на Алцхаймер....
Към кои ястия да добавяме босилек?Към кои ястия да добавяме босилек?
27 Май
Босилекът в ястията добавя свежест и комплектност, балансирайки сладостта и киселинността на доматите....
Към какви ястия да добавяме розмаринКъм какви ястия да добавяме розмарин
19 Април
Добавя се бульонът и се вари на бавен огън до леко сгъстяване. Добавя се маслото и се разбива с блендер. Овкусява се със сол и черен пипер....
Към кои ястия да добавяме естрагон?Към кои ястия да добавяме естрагон?
06 Юни
Не бива да прекалявате с количеството естрагон, което слагате в ястията. С него трябва да се внимава, защото има по-специфичен и остър вкус. В рецепти естрагонът може да се използва и за заместник на солта....
Към кои ястия да добавяме кимионКъм кои ястия да добавяме кимион
16 Окт.
1
Една от най-традиционните български подправки се влага в едни от най-любимите ястия. Най-често кимионът се добавя на месни ястия и така любимите кебапчета и кюфтета....
Към кои ястия да добавяме чубрицаКъм кои ястия да добавяме чубрица
25 Септ.
И в двете билки се съдържат високи дози карвакрол и тимол – масла от типа на фенолите....
Защо да добавяме варени яйца към супите?Защо да добавяме варени яйца към супите?
15 Август
Нека видим защо да добавяме варени яйца към супите!...
Знаците, че трябва да добавите повече въглехидрати към храната сиЗнаците, че трябва да добавите повече въглехидрати към храната си
15 Окт.
В тази статия ще ви представим 5 признака, които показват, че трябва да добавите повече въглехидрати към храната си....
Към какви ястия да добавяме сушени домати?Към какви ястия да добавяме сушени домати?
13 Август
Трябва да бъдат накиснати във вода за поне 30 минути преди употреба или отцедени от зехтина, в зависимост от вида домати, които ползваме - просто сушени или от бурканче....
Към какви ястия да добавяме индийско орехчеКъм какви ястия да добавяме индийско орехче
27 Януари
1
Добавя се в традиционно сладки ястия – торти от сметана, сладкиши, яйчени и млечни кремове. В тестените изделия се добавя при замесването на самото тесто....
Към кои ястия да добавяме див чесън?Към кои ястия да добавяме див чесън?
15 Юли
Ето към кои ястия може да добавите див чесън: 1. Задушете го Както бихте направили със спанака, задушете дивия чесън и го използвайте като зеленчук, основа на ястия....
Към кои ястия да добавяме Розов пипер?Към кои ястия да добавяме Розов пипер?
26 Април
Въпреки приликата не трябва да се бърка с тях. Розовият пипер се различава от тях с по-мекия си и сладникав вкус, примесен с приятен плодов аромат....
Към кои ястия да добавяме дафинов листКъм кои ястия да добавяме дафинов лист
03 Август
Най-често се добавя на печени ястия, като картофи и риба на фурна, както и ястия с боб. Дафиновия лист е непретенциозна подправка и се комбинира добре с лук, чесън, хвойна, бахар, черен пипер, оцет....
Ето защо не трябва да си миете зъбитеЕто защо не трябва да си миете зъбите
19 Януари
По въпроса за устната хигиена мненията на стоматолозите и еколозите коренно се различават. Последните винаги са смятали агресивната човешка намеса в която и да е екосистема за опасна и вредна. Например да се мият зъбите...
Защо трябва да консумираме краве масло?Защо трябва да консумираме краве масло?
06 Юли
Маслото е добър източник на йод. Освен това йодът в маслото е в ефективно абсорбираща се форма....