Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Гювеч Да си оближеш пръститеКъм него добавете лука, нарязан на полумесеци, и морковите на колелца.
Добавете картофите, доматите, подправките и виното. След като поври малко, добавете нарязаната сушеница и маслините....
16 Ноем.
2
Яхния Да си оближеш пръститеДобавям две супени лъжици доматено пюре, размито с вода, разбърквам и към продуктите връщам месото....
05 Февр.
Тригуни Да си оближеш пръститеВ купа смесваме смлени лешници, меко масло, кафява захар и галета. Във всеки квадрат се поставя по 1 ч. л. от плънката.
Прегъва се по диагонал и с вилица се притискат краищата. Нареждат се в широка тава....
26 Септ.
1
Как да си направим пестоНа части добавете почистения, измит и подсушен босилек, продължавайте да счуквате.
Добавете пекориното и пармезана, а накрая налейте на тънка струйка зехтина.
Бъркайте до хомогенност....
19 Окт.
Да си направим конопено маслоПолзите от конопеното масло са многобройни. Експерти го наричат най-балансираното масло в природата....
17 Март
Как да си направим домашна юфкаХубаво разстелете корите и ги оставете да изсъхнат за около 12 часа.
Начупете юфката и я сложете в голяма тава. Залейте я с разстопено краве масло и разбъркайте....
12 Май
Свински ребърца Да си оближеш пръститеРебрата се измиват хубаво и се слагат в подходяща тенджера с вода (да ги залее), бахара, черния пипер, кромида-обелен и срязан на 4 и солта (който има тенджера под налягане, е за предпочитане - става по-бързо)....
14 Септ.
1
Как да си направим домашно сиренеСипете маята към млякото и разбъркайте, но задължително с дървена лъжица.
Свалете тенджерата от огъня и сложете капака отгоре. Увийте цялата тенджера в кърпи и оставете така за 2 часа....
27 Януари
Как да си направим домашно краве сиренеАз винаги слагам към нужните капки още шест. Ако се притеснявате, че млякото носи бактерии, може да ползвате пастьоризирано....
20 Дек.
3
Как да си направим домашно филе ЕленаФилето Елена ще трябва да престои 2-3 седмици, като го държите под наблюдение да не мухляса или пресъхне.
Ето как да си направим домашно филе Елена....
03 Ноем.
Ето защо бременните трябва да пият рибено маслоСмята се, че рибеното масло помага и срещу развитието на болестта на Алцхаймер....
07 Септ.
Към кои ястия да добавяме босилек?Босилекът в ястията добавя свежест и комплектност, балансирайки сладостта и киселинността на доматите....
27 Май
Към какви ястия да добавяме розмаринДобавя се бульонът и се вари на бавен огън до леко сгъстяване. Добавя се маслото и се разбива с блендер. Овкусява се със сол и черен пипер....
19 Април
Към кои ястия да добавяме естрагон?Не бива да прекалявате с количеството естрагон, което слагате в ястията. С него трябва да се внимава, защото има по-специфичен и остър вкус.
В рецепти естрагонът може да се използва и за заместник на солта....
06 Юни
Към кои ястия да добавяме кимионЕдна от най-традиционните български подправки се влага в едни от най-любимите ястия. Най-често кимионът се добавя на месни ястия и така любимите кебапчета и кюфтета....
16 Окт.
1
Към кои ястия да добавяме чубрицаИ в двете билки се съдържат високи дози карвакрол и тимол – масла от типа на фенолите....
25 Септ.
Защо да добавяме варени яйца към супите?Нека видим защо да добавяме варени яйца към супите!...
15 Август
Знаците, че трябва да добавите повече въглехидрати към храната сиВ тази статия ще ви представим 5 признака, които показват, че трябва да добавите повече въглехидрати към храната си....
15 Окт.
Към какви ястия да добавяме сушени домати?Трябва да бъдат накиснати във вода за поне 30 минути преди употреба или отцедени от зехтина, в зависимост от вида домати, които ползваме - просто сушени или от бурканче....
13 Август
Към какви ястия да добавяме индийско орехчеДобавя се в традиционно сладки ястия – торти от сметана, сладкиши, яйчени и млечни кремове. В тестените изделия се добавя при замесването на самото тесто....
27 Януари
1
Към кои ястия да добавяме див чесън?Ето към кои ястия може да добавите див чесън:
1. Задушете го
Както бихте направили със спанака, задушете дивия чесън и го използвайте като зеленчук, основа на ястия....
15 Юли
Към кои ястия да добавяме Розов пипер?Въпреки приликата не трябва да се бърка с тях.
Розовият пипер се различава от тях с по-мекия си и сладникав вкус, примесен с приятен плодов аромат....
26 Април
Към кои ястия да добавяме дафинов листНай-често се добавя на печени ястия, като картофи и риба на фурна, както и ястия с боб.
Дафиновия лист е непретенциозна подправка и се комбинира добре с лук, чесън, хвойна, бахар, черен пипер, оцет....
03 Август
Ето защо не трябва да си миете зъбитеПо въпроса за устната хигиена мненията на стоматолозите и еколозите коренно се различават. Последните винаги са смятали агресивната човешка намеса в която и да е екосистема за опасна и вредна.
Например да се мият зъбите...
19 Януари
Защо трябва да консумираме краве масло?Маслото е добър източник на йод. Освен това йодът в маслото е в ефективно абсорбираща се форма....
06 Юли