Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Как да замразим нахутКак да замразим нахут
07 Юли
Ето как да замразите нахут и да го ползвате веднага, щом ви се прииска да хапнете кюфтенца от нахут, яхния с нахут или друго ястие....
Как да изсушим дренкиКак да изсушим дренки
18 Март
Оставете ги да се отцедят. Целта на кисненето в подсолена вода е да се премахнат всички малки мушички. Наредете дренките върху мрежа за сушене. Сложете мрежата на сянка, на подходящо проветриво място....
Как да карамелизираме лукКак да карамелизираме лук
08 Януари
2
Сложете олио на тигана да загрява. Щом е готово, пуснете вътре лука да се пържи. Трябва да хване златист захар. Прибавете захарта и объркайте добре....
Как да ядем макаронени храни без да пълнеемКак да ядем макаронени храни без да пълнеем
02 Април
Хората преяждат с нея и съответно пълнеят. Как да запазим добрата си форма, но и да хапваме редовно любимите храни?...
Тригуни Да си оближеш пръститеТригуни Да си оближеш пръстите
26 Септ.
1
Предварително се сварява сиропът от захарта и водата и се оставя да се охлади. Заливат се тригуните в тавата и се оставят за 3-4 часа да попие сиропа, после се хапват с наслада. Да ви е сладко!...
Гювеч Да си оближеш пръститеГювеч Да си оближеш пръстите
16 Ноем.
1
Гювечът Да си оближеш пръстите е готов....
Яхния Да си оближеш пръститеЯхния Да си оближеш пръстите
05 Февр.
Яхнията Да си оближеш пръстите е готова....
Как да си направим пестоКак да си направим песто
19 Окт.
Как да си направим песто? Първата стъпка за приготвянето на вкусно песто е да начукате чесъна и кедровите ядки заедно с морската сол. За целта използвайте хаванче....
Как да сварим лесно кестениКак да сварим лесно кестени
06 Август
Вече всички знаем как да сварим лесно кестени. Насладете им се....
Свински ребърца Да си оближеш пръститеСвински ребърца Да си оближеш пръстите
14 Септ.
1
Ребрата се измиват хубаво и се слагат в подходяща тенджера с вода (да ги залее), бахара, черния пипер, кромида-обелен и срязан на 4 и солта (който има тенджера под налягане, е за предпочитане - става по-бързо)....
Паштейш да Ната (Portuguese Custard Tarts)Паштейш да Ната (Portuguese Custard Tarts)
07 Май
1
Паштейш да Ната (Portuguese Custard Tarts) са страхотен десерт, опитайте!...
Как да си направим домашна юфкаКак да си направим домашна юфка
12 Май
Охладеното тесто разделете на малки топки, поръсете ги с малко брашно и ги притеснете, така че да могат да минат през машинката за паста....
Как да си направим домашно сиренеКак да си направим домашно сирене
27 Януари
Най-добре е да измервате температурата с кухненски термометър, но ако нямате, измерете с кутрето си - потопете и ако ви е добре в топлото мляко, но без да ви пари, значи това е правилната температура....
Как да изсушим домати във фурнатаКак да изсушим домати във фурната
07 Юли
Оставете ги поне за едно денонощие затворени преди да ги консумирате. Ако се чудите как да изсушим домати във фурната? Вече знаете какъв е начинът. Пригответе любимите рецепти за лазаня или паста с тях....
Как да си направим домашно краве сиренеКак да си направим домашно краве сирене
20 Дек.
3
Цедката с домашното сирене се притиска с тежест, в тавичка с наклон, повдигната с нещо в единия край, за да се оформи питката сирене и да се изцеди добре, така стои около 12 ч....
Как да си направим домашно филе ЕленаКак да си направим домашно филе Елена
03 Ноем.
Филето Елена ще трябва да престои 2-3 седмици, като го държите под наблюдение да не мухляса или пресъхне. Ето как да си направим домашно филе Елена....
Панирани охлюви, чаша бира и оркестърът да свириПанирани охлюви, чаша бира и оркестърът да свири
07 Окт.
Насладете се на тези панирани охлюви, чаша бира и оркестърът да свири....
Как да приготвя кашкавал в кори за баницаКак да приготвя кашкавал в кори за баница
29 Юли
Откакто разбрах как да приготвя кашкавал в кори за баница, го правя много често....
Как да ядем без да напълнеемКак да ядем без да напълнеем
18 Февр.
1
Със сигурност познавате хора, които сякаш ядат по цял ден, но не наддават на тегло. Вероятно си казвате, че това е заложено в генетиката им. Колко ли хубаво би било и вие да сте от тези хора? Всъщност може тайната да не се...
Откриха как да сме сити, без да ядемОткриха как да сме сити, без да ядем
04 Май
Учени от Харвардския университет направиха революция в диетичното хранене. Специалистите намериха начин, по който всеки, решил да ограничи ежедневната си консумация на храна, да изключи чувството си на глад. Вестник Метро...
Ето защо да ядем повече фенелЕто защо да ядем повече фенел
18 Април
4
Семената фенел придават анасонов аромат на италианските наденички и на сладки печива. Нека ви предложа една рецепта, с която да откриете вкуса на този прекрасен зеленчук....
Колко да ядем, за да сме сити, без да преяждамеКолко да ядем, за да сме сити, без да преяждаме
21 Август
Сред основните правила за здравословен начин на живот е опазването от преяждане. За да изпълним това изискване е необходимо да приложим в ежедневието си следната максима: „Трябва да ставаме от масата с леко чувство на глад...
Мини сладкиши с плодове (без яйца)Мини сладкиши с плодове (без яйца)
02 Юли
Наредете плодовете и печете плодовите сладкиши на 180 градуса, около 25 минути. Охладете и поръсете с пудра захар. Мини сладкишите с плодове (без яйца) са готови....
Как да си набавим протеини, без да ядем месоКак да си набавим протеини, без да ядем месо
15 Септ.
Все повече хора по света се насочват към увеличаване на консумацията на вегетарианска храна и избягване на месните продукти. Това обаче не означава, че трябва да се лишават от най-важната хранителна съставка, необходима...
Подсладителите ни карат да пълнеемПодсладителите ни карат да пълнеем
01 Септ.
Според британско проучване синтетичните подсладители, които използваме в желанието си да заместим една от белите отрови – захарта, не помагат да отслабнем. Напротив – от тях дори е възможно да напълнеем. Според проф....