Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Вносното мляко е с лошо качествоГоляма част от млякото, внасяно у нас от чужбина, е с лошо качество. То може да се използва за други цели.
Земеделският министър Румен Порожанов оповести, че 40% от млякото, което се внася у нас, е с лошо качество....
19 Април
Исоп за лошо храносмиланеЗалейте 2 супени лъжици нарязани стръкове исоп с 2 чаши вряща вода, запарва се в продължение на 1 час и се прецежда.
Пие се по 1/2 чаша, 2-3 пъти на ден, 20-30 минути преди хранене (за предпочитане топло)....
31 Януари
Лошо: Пълнеем най-много от картофи!За съжаление обаче, при направени неотдавна научни проучвания се оказва, че картофите са основната причина за качването на килограми и че именно от тях се пълнее най-много....
08 Ноем.
Масло от кориандър за лошо храносмиланеВземете 3 пъти на ден половин час преди хранене по 10-15 капки на парче захар или в малко количество вода при запек, газове, лошо храносмилане....
12 Юни
Много пухкав козунак на конциЩом са готови, ги извадете от фурната, а после и от формите и ги сложете много пухкавите козунаци на конци на решетка да изстиват!...
21 Април
Много вкусна питка на розиПитката се оставя да втаса още 30 минути, сле което се намазва с разбитите жълтъци, поръсва се със сусам и се пече в загрята на 180 градуса фурна до готовност.
Много вкусната питка на рози наистина е страхотна!...
06 Март
Много пикантни скариди на скараСмесваме в касерола зехтина, балсамовия оцет, сок от лайм, сос табаско, нарязаните чушки халапеньо солта, черният пипер, нарязания на ситно чесън и слагаме на котлона на средна температура за около 5 минути и разбъркваме...
30 Август
Български череши екстра качество са вече на пазараОт Агенцията по безопасност на храните информират, че около 80% от произведените оранжерийни зеленчуци - домати и краставици, са с много добро качество....
18 Май
Какви ядки са подходящи за поръсване на козунаци?Той е един от основните 3 ястия с ключово значение за великденската трапеза – яйцата, козунаците и агнешкото....
03 Април
Как да станат козунаците на конци?Не прибавяйте много захар при замесването на тестото за козунаците, защото така те няма да бухнат много и няма да са на конци. Опитните майстори винаги използват три вида мазнина - масло, олио и свинска мас....
09 Март
Гулия: Съкровище в земята с много ценни качестваТя е уникален кореноплоден зеленчук, природен продукт с много лечебни качества. Може да се обработва по всички начини и пак запазва лечебните си свойства....
13 Окт.
11 причини, поради които яденето на твърде много захар е лошоА за съжаление, много хора консумират преработени храни, в които количеството добавена захар е твърде много....
07 Февр.
Много крехки пилешки крилца на фурнаКрехките пилешки крилца на фурна станаха с хрупкава кожичка и от двата края и много сочни от вътрешната страна....
22 Юли
Заек с много зеленчуци на фурнаАко обичате по сосести манджи, може да не сгъстявате с брашно заека с много зеленчуци на фурна.
Да ви е сладко!...
02 Септ.
Агнешко на фурна с много подправкиТавата се запечатва с фолио и се слага да се пече на 190 градуса.
На килограм агнешко времето за печене е около час.
Фолиото на печеното агнешко се отстранява и се пече още 15 минути....
29 Април
Картофи с много подправки на фурнаИзмиваме много добре картофите, без да ги белим и ги режем на половина/на две равни части/.
Мажем тавата с масло, за предпочитане е тавата да е с незалепващо покритие....
09 Май
1
Ориз с много зеленчуци на фурнаПечете на 200 градуса до готовност на зеленчуците.
Оризът с много зеленчуци на фурна е готов....
28 Май
Много вкусни свински гърди на фурнаПекат се много вкусни свински гърди на фурна 20 минути с фолио, а след това фолиото се маха и се пекат до приятна златиста коричка.
Да ви е сладко с тези изключително вкусни ребърца!...
05 Дек.
2
Пиле с много зеленчуци на фурнаОтцедените от водата грах и печурки се добавят към останалите зеленчуци, заливат се с малко от гъбената вода, в която сме разбили доматеното пюре, поръсва се всичко със сол, черен пипер и наситнен джоджен....
17 Ноем.
Много пухкава великденска погача на конциОмесете много добре, поне в продължение на 5 минути.
Оставете да удвои обема си.
Втасалото тесто разделете първо на 2 топки. Едната от тях разделете на 3 и разточете на не много тънки кори....
29 Април
Би Би Си: Храните в Източна Европа са с много по-ниско качество от ЗападнаЗа подобна разлика отдавна се подозира в Чехия и Унгария, където потребителите казват, че храните в съседните Германия и Австрия са с много по-високо качество от тези на родните им пазара....
23 Май
4 причини защо яденето на твърде много захар е лошо за тебВъпреки че всички знаем, че яденето на твърде много захар не е добре за здравето ни, много хора разчитат на именно на този тип храни - бързи, преработени храни, съдържащи много захар....
11 Дек.