Gotvach.bg»Съвети»Как да станат козунаците на конци?

Как да станат козунаците на конци?

Козунаците не са никак сложни за приготвяне, ако спазвате някои техники при замесването на тестото. А това е най важното, за да не станат ронливи, а да станат козунаци на конци за чудо и приказ.

Първото и най-важно условие да станат козунаците на конци е всички продукти да са на стайна температура, а млякото затоплено, колкото да ви трае пръстът.

Не прибавяйте много захар при замесването на тестото за козунаците, защото така те няма да бухнат много и няма да са на конци. Опитните майстори винаги използват три вида мазнина - масло, олио и свинска мас. Разбивате яйцата със захарта до напълно стапяне и тогава прибавяте млякото.

Активирате маята, която е най-добре да е прясна от кубче, пресявате брашното, правите кладенче и изсипвате двете смеси, като замесите рядко лепкаво тесто. Едва тогава започвате да вмъквате по малко от мазнината. Месите и добавяте като разтягате на дълъг и голям фитил.

Събирате на топка и отново разпъвате и усуквате. Можете също и да намазните плота и да разпъвате, вмъквате мазнина и сгъвате на плик. Отново събирате и разпъвате на плик докато ми свърши определеното количество мазнина.

За получаването на конци трябва доста упорито месене, разпъване и дори удряне на тестото в плота или масата. Втасването също е от значение, не трябва да превтасате козунаците, така после се сливат и стават ронливи. Наблюдавайте ги и като удвоят обема си намажете с разбито яйце поръсете със захар и печете в загрята фурна.

Ако спазвате стриктно този съвет, ще изненадате близките си със страхотен усукан козунак на конци.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.7
Общо гласували: 3
52
41
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати