Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Витаминозна бомба с броколиВитаминозна бомба с броколи
28 Окт.
Почистваме, измиваме и нарязваме зеленчуците. Поставяме ги в блендер и пасираме с вода. Подправяме със сол и черен пипер....
Витаминозна бомба с магданозВитаминозна бомба с магданоз
28 Окт.
Почистваме и измиваме морковите и магданоза. Нарязваме и поставяме в блендер. Добавяме вода и пасираме. Сол и черен пипер за овкусяване - на вкус....
Нутри бомба с диняНутри бомба с диня
26 Юли
Вкусът на тази нутри бомба е освежаващ, а тази комбинация от силни вкусове изпълва тялото с енергия. Може да се сервира във висока чаша с много лед....
Оризова салата Бомбай с чушкиОризова салата Бомбай с чушки
28 Септ.
Салатата се измива добре, подсушава се и се накъсва. Към нея се добавят сварен ориз, чушките, нарязани на ивици. Продуктите се объркват добре и се овкусяват със зехтина, оцета и черния пипер. Готовата оризова салата...
Защо хора стават серийни убийциЗащо хора стават серийни убийци
09 Окт.
Човек понякога се пита какво кара хората да извършват подобни зверски престъпления като серийните убийства. Провеждани са много различни проучвания с надеждата да се даде отговор на този въпрос. Резултатите водят до оформянето...
Салата БомбайСалата Бомбай
02 Август
Салата Бомбай е готова....
Витаминозна бомбаВитаминозна бомба
10 Окт.
Напълнете в буркани добре отцедената зеленчукова смес, даже ги натъпчете, за да няма въздух и долейте с горещата марината. Запечатайте бурканите и стерилизирайте 15 минути....
Сладоледена бомбаСладоледена бомба
09 Юни
Ягодите се почистват и се измиват, след което се нарязват на тънко. Рулото се нарязва на тънки филийки. В купа се слага фолио и се маже с масло. Дъното и стените на купата се покриват с парченца руло. Напръскват се с...
Тиквена бомбаТиквена бомба
23 Януари
Комбинирани тези вкусове на тиквената бомба зареждат сетивата и засищат тялото....
Торта БомбаТорта Бомба
17 Януари
Оставя се една нощ в хладилника сметановата торта, след което се измазва с ванилов крем (готов на прах) и се облепва с орехи (по желание) или се украсява по желание торта Бомба....
Шоколадова БомбаШоколадова Бомба
29 Май
Загрейте фурната на 180°C. В дълбок съд на слаб огън разтопете маслото и натуралния шоколад. Когато шоколадът е почти разтопен, дръпнете от огъня и бъркайте до пълното му разтапяне. Оставете настрани. В малък съд...
Портокалова бомбаПортокалова бомба
01 Март
Портокалите се разполовяват и месестата част се издълбава. Издълбаните половинки се запазват. Месестата част от портокала се нарязва на кубчета и се слага в купа. Кивито се обелва, нарязва се на кубчета и се прибавя към...
Пъпешова бомбаПъпешова бомба
13 Юли
Почистете от семките и кората 1 малък и сочен пъпеш, най-добре Медена роса. Сложете нарязания пъпеш в блендер или кухненски робот. Долейте портокаловия сок, щипка сол и кафявата захар, и едно нарязано неголямо парче джинджифил...
Защо жените не стават суши-майсториЗащо жените не стават суши-майстори
13 Юни
1
Управителите на суши-ресторантите отказват да наемат жена за суши-майстор, а много ценители на този деликатес отказват да го консумират, ако е приготвен от жена. Смята се, че температурата на тялото на жената е с два градуса...
Защо болят ставите?Защо болят ставите?
18 Септ.
Болката в ставите е най-честият симптом....
Пикантни картофки БомбайПикантни картофки Бомбай
16 Юли
Сварете нарязаните на кубчета картофи в подсолена вода за около 4 минути. Отцедете ги добре. Загрейте олиото и запържете чесъна с подправките за 1-2 минути. Добавете картофите и разбъркайте добре, запържете за още...
Защо не се желира месото в бурканите?Защо не се желира месото в бурканите?
11 Март
Консервирането е много по-добро от замразяването, тъй като процесът не изсушава месото. Освен това приготвено по този начин, месото не заема ценно място във фризера и е предварително приготвено, което ви позволява бързо...
Защо не се желира телешкото в бурканите?Защо не се желира телешкото в бурканите?
31 Март
Процесът по желиране на телешкото в бурканите е традиционен метод за запазване на месото чрез консервиране....
Защо тестото става твърдо?Защо тестото става твърдо?
14 Дек.
Както знаем, месенето на тесто е процес, при който се смесват брашно и вода, докато се развие глутен. Ако се прекали с някой от продуктите, тестото може да се втвърди. Една от причините за втвърдяване на тестото може...
Защо тестото става жилаво?Защо тестото става жилаво?
22 Януари
Такива теста стават много пухкави и нежни....
Коктейл Бананова бомбаКоктейл Бананова бомба
06 Септ.
Пасирайте един банан с прясното мляко и рома. Излейте във голяма чаша със столче, добавете 2 топки полуразтопен сладолед и гарнирайте, като нанижете на клечка плодове по избор. Поднесете със сламка....
Витаминозна зимна бомбаВитаминозна зимна бомба
12 Дек.
Когато започнем да консумираме салатата витаминозна зимна бомба, тогава разбъркваме добре....
Торта Ягодова бомбаТорта Ягодова бомба
25 Май
Блатове: Отделяме белтъците от жълтъците. С повече от половината захар белтъците се разбиват на сняг. За да станат на сняг, яйцата трябва да сa със стайна температура. Съдът, в който се разбиват, трябва да е напълно сух....
Зимна витаминозна бомбаЗимна витаминозна бомба
18 Март
Репите, цвеклата и ябълките се обелват и измиват. Морковите се остъргват от горния слой, който е бил най-близко до пръстта. Всичките продукти се настъргват. Посоляват се и леко се стисват да си пусна сока. Престояват...
Шоколадово суфле - бомбаШоколадово суфле - бомба
21 Февр.
2
Начупете шоколада и го разтопете на водна баня. Добавете 200 г масло. Разбъркайте до хомогенна смес. Разтопете маслото за намазване и с помощта на четчица намажете формичките за суфлета. Сложете формичките в камера, за...