Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Витаминозна бомба с броколиПочистваме, измиваме и нарязваме зеленчуците.
Поставяме ги в блендер и пасираме с вода.
Подправяме със сол и черен пипер....
28 Окт.
Витаминозна бомба с магданозПочистваме и измиваме морковите и магданоза.
Нарязваме и поставяме в блендер.
Добавяме вода и пасираме. Сол и черен пипер за овкусяване - на вкус....
28 Окт.
Нутри бомба с диняВкусът на тази нутри бомба е освежаващ, а тази комбинация от силни вкусове изпълва тялото с енергия.
Може да се сервира във висока чаша с много лед....
26 Юли
Оризова салата Бомбай с чушкиСалатата се измива добре, подсушава се и се накъсва.
Към нея се добавят сварен ориз, чушките, нарязани на ивици. Продуктите се объркват добре и се овкусяват със зехтина, оцета и черния пипер.
Готовата оризова салата...
28 Септ.
Защо хора стават серийни убийциЧовек понякога се пита какво кара хората да извършват подобни зверски престъпления като серийните убийства. Провеждани са много различни проучвания с надеждата да се даде отговор на този въпрос.
Резултатите водят до оформянето...
09 Окт.
Витаминозна бомбаНапълнете в буркани добре отцедената зеленчукова смес, даже ги натъпчете, за да няма въздух и долейте с горещата марината. Запечатайте бурканите и стерилизирайте 15 минути....
10 Окт.
Сладоледена бомбаЯгодите се почистват и се измиват, след което се нарязват на тънко. Рулото се нарязва на тънки филийки.
В купа се слага фолио и се маже с масло. Дъното и стените на купата се покриват с парченца руло. Напръскват се с...
09 Юни
Тиквена бомбаКомбинирани тези вкусове на тиквената бомба зареждат сетивата и засищат тялото....
23 Януари
Торта БомбаОставя се една нощ в хладилника сметановата торта, след което се измазва с ванилов крем (готов на прах) и се облепва с орехи (по желание) или се украсява по желание торта Бомба....
17 Януари
Шоколадова БомбаЗагрейте фурната на 180°C. В дълбок съд на слаб огън разтопете маслото и натуралния шоколад.
Когато шоколадът е почти разтопен, дръпнете от огъня и бъркайте до пълното му разтапяне. Оставете настрани.
В малък съд...
29 Май
Портокалова бомбаПортокалите се разполовяват и месестата част се издълбава. Издълбаните половинки се запазват.
Месестата част от портокала се нарязва на кубчета и се слага в купа. Кивито се обелва, нарязва се на кубчета и се прибавя към...
01 Март
Пъпешова бомбаПочистете от семките и кората 1 малък и сочен пъпеш, най-добре Медена роса.
Сложете нарязания пъпеш в блендер или кухненски робот. Долейте портокаловия сок, щипка сол и кафявата захар, и едно нарязано неголямо парче джинджифил...
13 Юли
Защо жените не стават суши-майсториУправителите на суши-ресторантите отказват да наемат жена за суши-майстор, а много ценители на този деликатес отказват да го консумират, ако е приготвен от жена.
Смята се, че температурата на тялото на жената е с два градуса...
13 Юни
1
Пикантни картофки БомбайСварете нарязаните на кубчета картофи в подсолена вода за около 4 минути. Отцедете ги добре.
Загрейте олиото и запържете чесъна с подправките за 1-2 минути.
Добавете картофите и разбъркайте добре, запържете за още...
16 Юли
Защо не се желира месото в бурканите?Консервирането е много по-добро от замразяването, тъй като процесът не изсушава месото.
Освен това приготвено по този начин, месото не заема ценно място във фризера и е предварително приготвено, което ви позволява бързо...
11 Март
Защо не се желира телешкото в бурканите?Процесът по желиране на телешкото в бурканите е традиционен метод за запазване на месото чрез консервиране....
31 Март
Защо тестото става твърдо?Както знаем, месенето на тесто е процес, при който се смесват брашно и вода, докато се развие глутен. Ако се прекали с някой от продуктите, тестото може да се втвърди.
Една от причините за втвърдяване на тестото може...
14 Дек.
Коктейл Бананова бомбаПасирайте един банан с прясното мляко и рома.
Излейте във голяма чаша със столче, добавете 2 топки полуразтопен сладолед и гарнирайте, като нанижете на клечка плодове по избор.
Поднесете със сламка....
06 Септ.
Витаминозна зимна бомбаКогато започнем да консумираме салатата витаминозна зимна бомба, тогава разбъркваме добре....
12 Дек.
Торта Ягодова бомбаБлатове:
Отделяме белтъците от жълтъците. С повече от половината захар белтъците се разбиват на сняг. За да станат на сняг, яйцата трябва да сa със стайна температура. Съдът, в който се разбиват, трябва да е напълно сух....
25 Май
Зимна витаминозна бомбаРепите, цвеклата и ябълките се обелват и измиват. Морковите се остъргват от горния слой, който е бил най-близко до пръстта.
Всичките продукти се настъргват.
Посоляват се и леко се стисват да си пусна сока.
Престояват...
18 Март
Шоколадово суфле - бомбаНачупете шоколада и го разтопете на водна баня. Добавете 200 г масло. Разбъркайте до хомогенна смес.
Разтопете маслото за намазване и с помощта на четчица намажете формичките за суфлета. Сложете формичките в камера, за...
21 Февр.
2