Консервирането е много по-добро от замразяването, тъй като процесът не изсушава месото.
Освен това приготвено по този начин, месото не заема ценно място във фризера и е предварително приготвено, което ви позволява бързо и лесно да го поднесете, когато нямате много време да приготвяте вечеря.
Домашните месни консерви могат да бъдат изключително здравословни, тъй като месото в тях е бавно задушено и е изключително крехко.
Ако сте сварили месото заедно с костите, то течността във вашите консерви ще се желира. Ако сте използвали само парчета месо, то тогава течността ще остане бистра и няма да се желира. Това не променя вкусовите качества на така приготвените месни консерви.
Не забравяйте обаче да премахнете излишната мазнина от бульона и от парчетата месо - това може да доведе до неприятна миризма в консервите и дори те да гранясат.
Обикновено за консервиране на месо правилното съотношение е приблизително около ½ кг месо на ½ литров буркан. Всичко обаче зависи от това колко малки или големи ще бъдат парчетата месо, които искате да консервирате.
Когато подредите парчетата месо в буркана, трябва да добавите горещ бульон. Течността може да бъде различна - бульон от телешко, свинско, пилешко месо или дори зеленчуков бульон. Не забравяйте да овкусите бульона по свой вкус - можете да добавите свежи билки, дафинов лист, розмарин, черен пипер или чили.
Коментари