Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Палачинки, които не се късатМлякото леко се загрява. Яйцата се разбиват.
Нишестето се смесва със захарта и солта и се разтваря в част от млякото.
Добавят се останалото мляко и яйцата. Трябва да се получи гладка смес за палачинки....
11 Юни
5
Как се карамелизира месо?Рецепта за карамелизирани свински ребърца
Продукти:
1 килограм свински ребърца
2 супени лъжици размекнато масло
2 супени лъжици мед или захар
Подправки на вкус - сол, черен пипер, лют червен пипер, кориандър, индийско...
24 Февр.
Как се карамелизират зеленчуци?Карамелизирането представлява топенето на захарта, която се съдържа в продуктите или добавянето на допълнителна такава. То придава различен вкус и вид на храните. Има няколко начина, по които може да карамелизирате....
19 Дек.
Как се правят карамелизирани ябълкиЗа карамелизирани ябълки са подходящи твърди кисели сортове ябълки....
10 Юни
Чай от дафинов лист за сваляне на захартаЧаят от дафинов лист за сваляне на захарта е много полезен....
14 Окт.
Как да карамелизираме захар?Има два метода за карамелизиране на захарта – карамелизиране на кристална захар или карамелизиране на захарен сироп....
11 Дек.
1
Защо не се получават манджитеНамерили сте изумителна рецепта, твърдо решени да изненадате близките си, но претърпявате поредния кулинарен провал. Месото е изгоряло, картофите са сурови, а сладкишът е плосък като палачинка.
За да не бъркате отново...
27 Август
1
Защо не се мете вечер?Още от древни времена народите разменят помежду си разкази, впечатления или наблюдения за дадени явления, предмети или животни. По този начин се сформират поверията и поличбите. Едни от най-популярните мистични вярвания...
17 Март
Защо не се постигат целитеВсеки човек има цели и желания, но само някои от тях се осъществяват на практика. Не само от обстоятелствата, но и от нас самите зависи дали ще постигнем поставените цели.
Има много фактори, които пречат на постигането...
27 Август
2
Пържен ориз не по китайскиОризът се измива и сварява в подсолена вода. След като е готов се изцежда и се измива със студена вода. В тенджера се слага зехтин да загрее.
Когато зехтинът е готов към него се добавя едро нарязан лук....
24 Април
4
Шофьорски кекс, който не съхнеИзважда се кексът и охладен се нарязва.
Чудесен не само за шофьори, но и за празник!
Бон апетит!...
28 Юли
1
Как се карамелизира лук?Лукът е естествено сладък; и карамела идва от простото готвене на захар, когато бавно приготвяте лука за продължителен период от време, естествените захари в лука карамелизират, което прави резултата интензивно и чудесно...
23 Февр.
Заместители на захарта, за които не сте се сещалиАко разгледате галерията ни, ще откриете и други заместители на захарта, за които вероятно дори не сте се сещали.
page1. Гроздова захар
Тя се счита за по-нискокалорична от обикновената захар и по-полезна....
23 Януари
Не ям, но не слабея! Защо се случва?Пътят към постигането на желаната фигура е дълъг и труден. Често си го представяме праволинеен – ако се движим в правилната посока, то в крайна сметка ще достигнем до желаната дестинация. В действителност обаче по пътя към...
02 Януари
Топящ се паниран кашкавалТопящият се паниран кашкавал поднесете със свежа, зелена салата.
Добър апетит!...
05 Май
Салата Преливащи се цветовеСварват се морковът, цвеклото и целината.
Изцеждат се и се поставят в купа, овкусява се със соса и се гарнира с маслините и магданоза....
28 Януари
Топящи се Маслени КроасанчетаКомбинирайте маята и захарта до течна консистенция. Смесете с млякото и оставете настрани.
Добавете солта към брашното и разбъркайте....
15 Дек.
Така се осолява сланинаПо този начин ще се отцеди кръвта. Нарежете я на парчета.
В съда, в който ще я съхранявате, сложете сол на дъното. Върху нея сложете парчетата сланина. Това се прави, за да не се развали вкуса ѝ от кислорода....
02 Март
3
Как и защо да ограничим захартаЗахарта предизвиква диабет, проблеми със сърцето и бъбреците.
Захарта разваля зъбите. Тя пречи на работата на имунната система. Високата консумация на захар предизвиква ранна поява на бръчки....
23 Август
Пържен патладжан, който не задържа мазнинаИмате перфектния пържен патладжан, който не задържа мазнина....
08 Дек.
Нискокалоричен бананов кекс за (не)трениращиЗа този бананов кекс се пасират бананите, добавят се всички течни съставки при тях, разбърква се добре.
След това се прибавят всички сухи съставки и се бърка до получаване на хомогенна смес....
25 Септ.
2
Защо не ми се пие водаАко не изпитвате жажда, това изобщо не означава, че тялото ви няма нужда от течности. Всеки ден по различни начини изразходваме 1.5-2.5 л вода при комфортна температура и влажност, а по време на горещини и физически натоварвания...
10 Септ.
Защо не трябва да се самосъжаляватеСамосъжалението е често разпространено явление. Хората се самосъжаляват по най-различни причини: обиди от любим човек, проблеми в работата, липса на пари и на усещане за щастие.
Това не е проблем, докато самосъжалението...
28 Февр.