Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Палачинки, които не се късатПалачинки, които не се късат
11 Юни
5
Млякото леко се загрява. Яйцата се разбиват. Нишестето се смесва със захарта и солта и се разтваря в част от млякото. Добавят се останалото мляко и яйцата. Трябва да се получи гладка смес за палачинки....
Как се карамелизира месо?Как се карамелизира месо?
24 Февр.
Рецепта за карамелизирани свински ребърца Продукти: 1 килограм свински ребърца 2 супени лъжици размекнато масло 2 супени лъжици мед или захар Подправки на вкус - сол, черен пипер, лют червен пипер, кориандър, индийско...
Как се карамелизират зеленчуци?Как се карамелизират зеленчуци?
19 Дек.
Карамелизирането представлява топенето на захарта, която се съдържа в продуктите или добавянето на допълнителна такава. То придава различен вкус и вид на храните. Има няколко начина, по които може да карамелизирате....
Как се правят карамелизирани ябълкиКак се правят карамелизирани ябълки
10 Юни
За карамелизирани ябълки са подходящи твърди кисели сортове ябълки....
Защо захарта е вредна?Защо захарта е вредна?
17 Септ.
Вижте и някои идеи за бисквити без захар и кекс без захар....
Баница, която не спадаБаница, която не спада
26 Септ.
8
Насладете се на една прекрасна баница. Да ви сладко....
Чай от дафинов лист за сваляне на захартаЧай от дафинов лист за сваляне на захарта
14 Окт.
Чаят от дафинов лист за сваляне на захарта е много полезен....
Как да карамелизираме захар?Как да карамелизираме захар?
11 Дек.
1
Има два метода за карамелизиране на захартакарамелизиране на кристална захар или карамелизиране на захарен сироп....
Защо не се получават манджитеЗащо не се получават манджите
27 Август
1
Намерили сте изумителна рецепта, твърдо решени да изненадате близките си, но претърпявате поредния кулинарен провал. Месото е изгоряло, картофите са сурови, а сладкишът е плосък като палачинка. За да не бъркате отново...
Защо не се мете вечер?Защо не се мете вечер?
17 Март
Още от древни времена народите разменят помежду си разкази, впечатления или наблюдения за дадени явления, предмети или животни. По този начин се сформират поверията и поличбите. Едни от най-популярните мистични вярвания...
Защо не се постигат целитеЗащо не се постигат целите
27 Август
2
Всеки човек има цели и желания, но само някои от тях се осъществяват на практика. Не само от обстоятелствата, но и от нас самите зависи дали ще постигнем поставените цели. Има много фактори, които пречат на постигането...
Пържен ориз не по китайскиПържен ориз не по китайски
24 Април
4
Оризът се измива и сварява в подсолена вода. След като е готов се изцежда и се измива със студена вода. В тенджера се слага зехтин да загрее. Когато зехтинът е готов към него се добавя едро нарязан лук....
Шофьорски кекс, който не съхнеШофьорски кекс, който не съхне
28 Юли
1
Изважда се кексът и охладен се нарязва. Чудесен не само за шофьори, но и за празник! Бон апетит!...
Как се карамелизира лук?Как се карамелизира лук?
23 Февр.
Лукът е естествено сладък; и карамела идва от простото готвене на захар, когато бавно приготвяте лука за продължителен период от време, естествените захари в лука карамелизират, което прави резултата интензивно и чудесно...
Заместители на захарта, за които не сте се сещалиЗаместители на захарта, за които не сте се сещали
23 Януари
Ако разгледате галерията ни, ще откриете и други заместители на захарта, за които вероятно дори не сте се сещали. page1. Гроздова захар Тя се счита за по-нискокалорична от обикновената захар и по-полезна....
Не ям, но не слабея! Защо се случва?Не ям, но не слабея! Защо се случва?
02 Януари
Пътят към постигането на желаната фигура е дълъг и труден. Често си го представяме праволинеен – ако се движим в правилната посока, то в крайна сметка ще достигнем до желаната дестинация. В действителност обаче по пътя към...
Топящ се паниран кашкавалТопящ се паниран кашкавал
05 Май
Топящият се паниран кашкавал поднесете със свежа, зелена салата. Добър апетит!...
Салата Преливащи се цветовеСалата Преливащи се цветове
28 Януари
Сварват се морковът, цвеклото и целината. Изцеждат се и се поставят в купа, овкусява се със соса и се гарнира с маслините и магданоза....
Топящи се Маслени КроасанчетаТопящи се Маслени Кроасанчета
15 Дек.
Комбинирайте маята и захарта до течна консистенция. Смесете с млякото и оставете настрани. Добавете солта към брашното и разбъркайте....
Така се осолява сланинаТака се осолява сланина
02 Март
3
По този начин ще се отцеди кръвта. Нарежете я на парчета. В съда, в който ще я съхранявате, сложете сол на дъното. Върху нея сложете парчетата сланина. Това се прави, за да не се развали вкуса ѝ от кислорода....
Как и защо да ограничим захартаКак и защо да ограничим захарта
23 Август
Захарта предизвиква диабет, проблеми със сърцето и бъбреците. Захарта разваля зъбите. Тя пречи на работата на имунната система. Високата консумация на захар предизвиква ранна поява на бръчки....
Пържен патладжан, който не задържа мазнинаПържен патладжан, който не задържа мазнина
08 Дек.
Имате перфектния пържен патладжан, който не задържа мазнина....
Нискокалоричен бананов кекс за (не)трениращиНискокалоричен бананов кекс за (не)трениращи
25 Септ.
2
За този бананов кекс се пасират бананите, добавят се всички течни съставки при тях, разбърква се добре. След това се прибавят всички сухи съставки и се бърка до получаване на хомогенна смес....
Защо не ми се пие водаЗащо не ми се пие вода
10 Септ.
Ако не изпитвате жажда, това изобщо не означава, че тялото ви няма нужда от течности. Всеки ден по различни начини изразходваме 1.5-2.5 л вода при комфортна температура и влажност, а по време на горещини и физически натоварвания...
Защо не трябва да се самосъжаляватеЗащо не трябва да се самосъжалявате
28 Февр.
Самосъжалението е често разпространено явление. Хората се самосъжаляват по най-различни причини: обиди от любим човек, проблеми в работата, липса на пари и на усещане за щастие. Това не е проблем, докато самосъжалението...