Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Защо не бухва кексът?Благодарение на пресяването между брашното влиза въздух, който по-късно остава в тестото....
15 Окт.
Тесто за мекици, което не задържа мазнинаТова е рецепта за тесто за мекици, които не стават мазни, тъй като не задържат мазнината при пърженето....
26 Ноем.
Бухнало тесто за мекици, което не задържа мазнинаОмесете до получаване на меко еластично тесто, оставете да удвои обема си, оформете мекици и изпържете в сгорещено олио....
27 Януари
Баница, която не спадаВ киселото мляко сложете содата и бакпулвера да шупне, след което го смесете с яйцата, олиото и брашното. Бъркайте до хомогенна смес без бучици. Отделно натрошете сиренето.
Вземете една кора, намажете с четка с малко масло...
26 Септ.
8
Бюстът бухва с три упражненияБюстът ви може да се увеличи значително с три упражнения, които е добре да правите три пъти в седмицата, твърдят френски фитнес-инструктори.
На практика физическото натоварване не уголемава млечната жлеза, но стяга...
01 Април
15
Тестото за киш (Pate brisee)Когато се ползва малко бакпулвер в тестото за киш, то не е за да бухва, а за да стане по- крехко и топящо се в устата.
В настоящата рецепта ви предлагам по- семпъл вариант на тестото за киш, който не съдържа яйце....
15 Януари
Шофьорски кекс, който не съхнеПробвайте шофьорския кекс с клечка да излезе суха, без тесто.
Изважда се кексът и охладен се нарязва.
Чудесен не само за шофьори, но и за празник!
Бон апетит!...
28 Юли
1
Палачинки, които не се късатГотовото тесто е по-рядко от обикновеното за палачинки. Нишестето в него бързо се утаява, затова преди всяко загребване с черпака, тестото трябва да се разбърква добре.
В намазнен тиган се изпържват палачинки....
11 Юни
5
Пържен ориз не по китайскиОризът се измива и сварява в подсолена вода. След като е готов се изцежда и се измива със студена вода. В тенджера се слага зехтин да загрее.
Когато зехтинът е готов към него се добавя едро нарязан лук. Когато лукът почервенее...
24 Април
4
Нискокалоричен бананов кекс за (не)трениращиЗа този бананов кекс се пасират бананите, добавят се всички течни съставки при тях, разбърква се добре.
След това се прибавят всички сухи съставки и се бърка до получаване на хомогенна смес.
Диетичният кекс се пече...
25 Септ.
2
Пържен патладжан, който не задържа мазнинаИмате перфектния пържен патладжан, който не задържа мазнина....
08 Дек.
Защо тестото лепне?Всяка домакиня се е сблъсквала с проблем при омесването на тесто за хляб или сладки. Дори когато спазва най-точно дадените в рецептата пропорции, понякога тестото става твърде лепкаво....
02 Окт.
Как да не лепи тестото?От друга страна тестото за козунаци трябва да е меко и лепкаво.
Ето защо отговорът на въпроса защо тестото лепне, понякога може да бъде - защото така трябва!...
11 Дек.
Тесто от ръжена закваскаВнимавайте обаче да не би уредът ви да не е достатъчно мощен за целта, тъй като тестата с квас са по-плътни и тежки и поне при мен робота доста се затруднява, дори и при меко тесто....
28 Януари
Тиквички, които НЕ замърсяват олиото при пърженеИзмийте и нарежете тиквичката на колелца. Посолете със сол и оставете така за 10- 15 минути, за да се осоли.
Сложете брашното в чиния. Оваляйте всяко едно парченце от двете страни. Изтръскайте от излишното количество....
09 Юли
Кюфтета на тиган, които не задържат мазнинаЗагрява се тиган, само се намазва с малко олио и по скоро печем кюфтетата в тигана от двете страни до апетитен загар, затова и не задържат мазнина....
14 Ноем.
Защо не сънувам?Добрият сън е фундаментална част от човешкото здраве. Именно чрез спането тялото ни се възстановява, отпочива, а в този период се извършват и някои жизненоважни процеси. Сънуването е част от него и представлява неволеви...
25 Август
Защо не отслабвам?Какви са възможните последствия – ще се почувствате зверски гладни по-късно, и тогава, когато най-вероятно имате по-малък достъп до здравословна храна, ще си вземете нещо тестено и далеч не полезно....
19 Януари
Гърдите бухват с брестоксСлед като ботоксът стана нормална процедура за корекции на лицето, пластичните хирурзи измислиха алтернатива на силикона – брестокс. Процедурата напомня тази по инжектиране на ботокс.
Няколко боцвания и бюстът отново...
12 Дек.
Тесто за всичкоАко не използвате тестото веднага, поставете го в хладилник веднага след замесването му, така то издържа три дни....
10 Септ.
1
Тесто за поничкиГотовото тесто за понички се разточва на кора с дебелина 1 см и с чаша се режат от него кръгчета.
Кръгчетата се оставят да втасат отново до увеличаване на обема....
14 Ноем.
6
Тесто за ХалаНа този етап тестото е лепкаво и ако е нужно, поръсваме брашно, но без да прекаляваме, защото целта е да остане сравнително меко....
03 Окт.
Тесто за соленкиДобавете и останалите продукти като заделите малко брашно, за да доизмесите тестото за соленки на плота.
Готовото тесто разточете на лист и разрежете на правоъгълници....
24 Януари
Тесто за фунийкиЗапочнете да добавяте брашно и замесете тесто, което може да се точи.
Оставете тестото да почине за малко, след което го разточете на тънък лист. От листа се режат ленти с ширина около 2 см....
04 Април
6