Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Как се маха цирейКак се маха цирей
20 Януари
Циреите са много неприятно явление. Те са едни от най-тежките и много чести инфекции, които се появяват по кожата. Какво точно представлява циреят? Цирей в превод от латински означава "крадец, разбойник". Това е...
Защо се вкисва сладкото?Защо се вкисва сладкото?
23 Февр.
Вижте още: - Защо се слага лимонена киселина в сладкото; - Защо се маха пяната на сладкото....
Защо ми се яде сладко?Защо ми се яде сладко?
06 Окт.
Следователно, вие жадувате за повече сладко. Какво може да помогне?...
Трик, за да не обирате пяната от сладкотоТрик, за да не обирате пяната от сладкото
23 Юни
Когато варите сладко, може да не му висите на главата и да дебнете да обирате пяната....
За пяната при пърженеЗа пяната при пържене
09 Януари
Пяна почти никога не се образува при поставянето на първата порция продукти, които ще пържим. Но след третата и четвъртата партида, вече може отчетливо да се забележи появята на пяна....
Сладки от маслено тесто със сладко от черешиСладки от маслено тесто със сладко от череши
06 Юни
От изброените продукти се замесва по твърдо тесто. Оформят се малки топчета и в средата се поставя сладко от череши. Пекат се....
Кивито маха холестерола от тялотоКивито маха холестерола от тялото
07 Юни
Кивито е не само много вкусен плод, а и помага да се премахне холестерола от организма. Богато е на редица важни микроелементи и минерали, а също така на витамините A, B и C. Интересен факт, който не всички знаят,...
Пяната при готвене на манджаПяната при готвене на манджа
02 Юли
13
Започнете да загребвате пяната от бульона с помощта на цедката и след като чистата течност се отцеди и в нея остане само пяната, я потопете в купата с вода, за да я измиете....
Ужас! Преслава си маха ребратаУжас! Преслава си маха ребрата
10 Февр.
2
Фолк певицата Преслава съвсем се е вманиачила в идеята да бъде слаба. Новата ѝ фикс идея е да премахне ребрата си, пише БЛИЦ. След като свали по-голямата част от теглото си през последната година, Преслава решила,...
Защо пяната на бирата е бяла?Защо пяната на бирата е бяла?
27 Септ.
Самата пяна на бирата се получава поради въглеродния диоксид....
Така се осолява сланинаТака се осолява сланина
02 Март
3
Ето така се осолява сланина....
Топящ се паниран кашкавалТопящ се паниран кашкавал
05 Май
Топящият се паниран кашкавал поднесете със свежа, зелена салата. Добър апетит!...
Топящи се Маслени КроасанчетаТопящи се Маслени Кроасанчета
15 Дек.
Топящите се Маслени Кроасанчета са страхотни....
Салата Преливащи се цветовеСалата Преливащи се цветове
28 Януари
Сварват се морковът, цвеклото и целината. Изцеждат се и се поставят в купа, овкусява се със соса и се гарнира с маслините и магданоза....
Защо се слага лимонена киселина в сладкотоЗащо се слага лимонена киселина в сладкото
12 Ноем.
Най-добре лимонената киселина си подхожда в сладко от ягоди или сладко от праскови например. Вижте колко време се вари сладко и защо се маха пяната от сладкото....
Сладкото от боровинки на БабаСладкото от боровинки на Баба
14 Май
Сладкото се вари на умерен огън, като от време на време се премахва получената пяна. Сладкото се вари до гъстота, която се определя, като се капне капка върху чинийка и капката се задържа....
Сладко от чушкиСладко от чушки
13 Август
След време започнах да чета рецепти за сладкото и попаднах на доста такива, като се започне от сладко от изцяло нелютиви чушки, червени, та се стигне до сладко от много люти зелени чушлета......
Сладко от крушиСладко от круши
06 Януари
Сладкото от круши е готово....
Сладко от вишнапСладко от вишнап
01 Май
Оставя се сладкото да ври на бавен огън да къкри на 4-та степен от възможни 9, като се разбърква периодично и се отстранява образувалата се пяна....
Сладко от къпиниСладко от къпини
04 Дек.
2
Оставете сладкото от къпини да се вари, докато се сгъсти и капка от него не се разлива по чиния. Добавете лимонтузуто и доварете сладкото за 2-3 минути....
Сладко от смокиниСладко от смокини
08 Ноем.
Периодично разбъркваме сладкото и когато се сгъсти, добавяме лимонената киселина. Още топло разпределяме в буркани, затваряме с капачки и после варим за около 10 минути. Сладкото от смокини е готово....
Сладко от джанкиСладко от джанки
20 Юли
За приготвяне на това вкусно сладко е добре да подберете карловски джанки, защото при костилките им се вадят лесно и не се разкъсват при варене....
Сладко от фурмиСладко от фурми
04 Юли
Сладкото от фурми е готово....
Сладко от тикваСладко от тиква
21 Окт.
2
Когато се сгъсти, се прибавят 2 лъжички лимонтузу. Накрая сладкото от тиква се ароматизира с лимонена или портокалова есенция....
Сладко от морковиСладко от моркови
13 Юли
Продължаваме да варим сладкото още 10 минути до сгъстяване и отместваме. Сипваме веднага горещото сладкото от моркови в бурканчета и затваряме плътно....