Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Как се маха цирейЦиреите са много неприятно явление. Те са едни от най-тежките и много чести инфекции, които се появяват по кожата.
Какво точно представлява циреят?
Цирей в превод от латински означава "крадец, разбойник". Това е...
20 Януари
Защо се вкисва сладкото?Вижте още:
- Защо се слага лимонена киселина в сладкото;
- Защо се маха пяната на сладкото....
23 Февр.
Трик, за да не обирате пяната от сладкотоКогато варите сладко, може да не му висите на главата и да дебнете да обирате пяната....
23 Юни
За пяната при пърженеПяна почти никога не се образува при поставянето на първата порция продукти, които ще пържим. Но след третата и четвъртата партида, вече може отчетливо да се забележи появята на пяна....
09 Януари
Сладки от маслено тесто със сладко от черешиОт изброените продукти се замесва по твърдо тесто.
Оформят се малки топчета и в средата се поставя сладко от череши.
Пекат се....
06 Юни
Кивито маха холестерола от тялотоКивито е не само много вкусен плод, а и помага да се премахне холестерола от организма. Богато е на редица важни микроелементи и минерали, а също така на витамините A, B и C.
Интересен факт, който не всички знаят,...
07 Юни
Пяната при готвене на манджаЗапочнете да загребвате пяната от бульона с помощта на цедката и след като чистата течност се отцеди и в нея остане само пяната, я потопете в купата с вода, за да я измиете....
02 Юли
13
Ужас! Преслава си маха ребратаФолк певицата Преслава съвсем се е вманиачила в идеята да бъде слаба. Новата ѝ фикс идея е да премахне ребрата си, пише БЛИЦ.
След като свали по-голямата част от теглото си през последната година, Преслава решила,...
10 Февр.
2
Защо пяната на бирата е бяла?Самата пяна на бирата се получава поради въглеродния диоксид....
27 Септ.
Топящ се паниран кашкавалТопящият се паниран кашкавал поднесете със свежа, зелена салата.
Добър апетит!...
05 Май
Салата Преливащи се цветовеСварват се морковът, цвеклото и целината.
Изцеждат се и се поставят в купа, овкусява се със соса и се гарнира с маслините и магданоза....
28 Януари
Защо се слага лимонена киселина в сладкотоНай-добре лимонената киселина си подхожда в сладко от ягоди или сладко от праскови например.
Вижте колко време се вари сладко и защо се маха пяната от сладкото....
12 Ноем.
Сладкото от боровинки на БабаСладкото се вари на умерен огън, като от време на време се премахва получената пяна.
Сладкото се вари до гъстота, която се определя, като се капне капка върху чинийка и капката се задържа....
14 Май
Сладко от чушкиСлед време започнах да чета рецепти за сладкото и попаднах на доста такива, като се започне от сладко от изцяло нелютиви чушки, червени, та се стигне до сладко от много люти зелени чушлета......
13 Август
Сладко от вишнапОставя се сладкото да ври на бавен огън да къкри на 4-та степен от възможни 9, като се разбърква периодично и се отстранява образувалата се пяна....
01 Май
Сладко от къпиниОставете сладкото от къпини да се вари, докато се сгъсти и капка от него не се разлива по чиния.
Добавете лимонтузуто и доварете сладкото за 2-3 минути....
04 Дек.
2
Сладко от смокиниПериодично разбъркваме сладкото и когато се сгъсти, добавяме лимонената киселина.
Още топло разпределяме в буркани, затваряме с капачки и после варим за около 10 минути.
Сладкото от смокини е готово....
08 Ноем.
Сладко от джанкиЗа приготвяне на това вкусно сладко е добре да подберете карловски джанки, защото при костилките им се вадят лесно и не се разкъсват при варене....
20 Юли
Сладко от тикваКогато се сгъсти, се прибавят 2 лъжички лимонтузу.
Накрая сладкото от тиква се ароматизира с лимонена или портокалова есенция....
21 Окт.
2
Сладко от морковиПродължаваме да варим сладкото още 10 минути до сгъстяване и отместваме.
Сипваме веднага горещото сладкото от моркови в бурканчета и затваряме плътно....
13 Юли