Когато варите сладко, може да не му висите на главата и да дебнете да обирате пяната.
В момента когато закипи, сложете малко краве масло в него (1 чаена лъжичка при пропорция 1 кг плод на 1 кг захар), варете на средно силен огън около 35 минути и готово. Също така е препоръчително да варите сладкото поетапно - на 3 пъти, като след първите да оставяте напълно да изстине и после пак го слагате на котлона.
По този начин може да варите:
- сладко от вишни;
- сладко от зелени орехчета;
- сладко от малини и др.
Не пропускам да сложа накрая и лимонтузу. То също така може да се добави в началото, за да запази красивия цвят на сладкото.
А когато насипя домашното сладко в бурканчетата, нагрети за стерилизация в микровълновата, после ги обръщам с капачките надолу и не ме е страх, че ще се захаросат.
Приготвено по този начин, може да разчитате, че винаги ще имате красиво сладко, което не е разкашкано и запазва плодчетата цели.
Опитайте. Няма да съжалявате.
Коментари