Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Сладкиш от сух козунак и тикваСервирайте Сладкиш от сух козунак и тиква в подходяща чиния с топка вкусен ванилов сладолед....
06 Май
Сладка баница от сух козунакАко желаете, преди поднасяне може да поръсите сладката баница от сух козунак с пудра захар....
05 Май
Лесна торта от сух козунакПриберете козуначения сладкиш в хладилник за няколко часа. Украсете по избор.
Лесната торта от сух козунак е готова....
28 Април
Козунак с маскарпонеПрилагам снимки на класически козунак с плънка от маково семе, козунак със заквасена сметана и плънка от лешници и козунак с маскарпоне с портокалови кори, шоколад, стафиди....
10 Май
6
Козунак с шоколадПечем пухкавия козунак с богата плънка 15 мин на 150 градуса, увеличаваме фурната на 180 градуса и печем за още 25-30 мин.
Козунакът с шоколад е готов....
27 Април
1
Козунак с ракияГотовия козунак с ракия вадим от фурната, оставяме за 5-10 минути и махаме тавата. Невероятно вкусен е!
Източник: Maia Ivanova - Кулинарна мрежа, по рецепта на Петя Аргирова....
01 Април
Козунак с локумЗа да стане козунакът, в стаята, в която го правите, през целия процес трябва да е топло....
30 Април
1
Козунак с олиоБухналите козунаци намазваме с разбито яйце и поръсваме със захар. Поставяме ги в студена фурна и включваме на 120 градуса....
03 Април
3
Козунак с касисОформеният козунак се поставя във форма за печене, намазана с краве масло или поставена хартия, и се оставя да втаса....
05 Май
Козунак с бадемиКозунакът го слагаме в предварително намазана с маргарин форма и го оставяме да втаса втори път....
19 Февр.
Козунак в хлебопекарнаВ купа се слага малко брашно, половината захар, маята и половината прясно мляко, оставя се да втаса.
Към сместа се прибавят останалите продукти + половината от мазнината, а другата половина се оставя при месенето и се...
21 Февр.
Козунак с пълнежЗатопляме млякото. В него разтваряме маята с малко захар. Сипваме малко брашно около 1 ч.ч. и оставяме да шупне.
След това в брашно си правим кладенче и слагаме яйцата, захарта, млякото, маслото и шупналата мая.
Замесваме...
22 Април
Козунак с бираПробваме дали е добре изпечен козунакът с бира с дървена клечка, трябва да излиза суха....
14 Юни
Козунак с плънкаВтасалото тесто се разделя на 6 еднакви топки, от които се оформят 6 фитила за получаването на 2 козунака.
Всеки фитил по 35-40 см., се изтънява с пръстите на ръката, свита в юмрук. Може и с точилка или бутилка....
07 Май
2
Козунак с масОт готовото тесто оформете 1 голям или 2 по-малки козунака, като ги сплетете на плитка и слагате в тях стафиди и бадеми.
Оставете отново да втасат на топло, като ги покриете внимателно с кърпа....
14 Април
Козунак с подсладителиНакрая добавете отцедените стафиди, орехи по желание и оформете козунака.
Сложете го в тава или форма, оставете отново да втаса малко....
14 Април
1
Козунак с канелаМаята се смесва с малко затоплено мляко, малко захар и 2 супени лъжици брашно и се оставя на топло да шупне. В пресятото брашно се прави кладенче и се слага маята, яйцата, захарта, солта, останалото прясно мляко, разтопеното...
19 Април
Козунак с лимонадаПродуктите за кваса се смесват добре и се оставят на топло за половин час. В пресятото брашно се прави кладенче и се слага квасът, олиото, киселото мляко, яйцата, захарта, солта и ванилията и се меси тесто, докато не се появят...
18 Април
Козунак в тенджераПробва се дали е готов козунакът, като се набоде с дървено шишче, да няма тесто по него.
В трите фитила може да поставите плънка по избор, като стафиди, захар, орехи, шоколад....
21 Април
2