Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Десет заблуди и истини за спортуванетоДесет заблуди и истини за спортуването
01 Ноем.
2
1. Чрез фитнес стопяваме целенасочено мазнините Истината: Мазнините се разграждат само там, където тялото позволява, а не където ние искаме. Чрез спорт е възможно да направим мускули по желание - тоест да изградим точно...
Ползите от зелено кафеПолзите от зелено кафе
16 Юли
2
Прочети също: - защо да заменим обикновеното кафе със зелено; - как да си направим зелено кафе;...
Диета със зелено кафеДиета със зелено кафе
20 Януари
3
Друг вариант да се възползвате от зеленото кафе, е ако намерите и дъвчете зелените му зрънца. Обаче внимавайте – те са много горчиви....
Какво е зелено кафе?Какво е зелено кафе?
03 Юни
2
Зеленото кафе съдържа повече антиоксиданти от червеното вино, зехтин и от зеления чай. Зеленото кафе, освен че се бори със свободните радикали, има и други полезни свойства....
Каква е истината за зеленото кафе?Каква е истината за зеленото кафе?
19 Окт.
Всъщност няма истински научни доказателства в подкрепа на твърденията на производителите, че зелено кафе оказва чудодеен ефект и подпомага отслабването....
Полезността на кафявата захар – истина или заблуда?Полезността на кафявата захар – истина или заблуда?
22 Февр.
Според московският диетолог Алексей Ковалков безвредността на тръстиковата или кафявата захар е истинска заблуда и създава опасност за здравето. Изкуствено се афишира нейната полезност с цел по-високо продажби....
Как да си направим зелено кафеКак да си направим зелено кафе
31 Август
Точно както зеления чай, зеленото кафе се счита за изключително полезно за нашето здраве. То се произвежда от зелените семената на сорта кафе Арабика....
Как да си приготвим зелено кафеКак да си приготвим зелено кафе
29 Август
7
Именно на него се дължи нарастваща популярност на зеленото кафе най-вече в козметиката. Зеленото кафе, както и чаят с това име, се наричат така заради специфичният си начин на обработка....
Защо да замените обикновеното със зелено кафеЗащо да замените обикновеното със зелено кафе
19 Април
Някои от тези предимства на зеленото кафе са: Зеленото кафе насърчава загубата на тегло Проучванията показват, че хлорогенната киселина в зеленото кафе позволява на тялото да изгаря глюкоза и мазнини....
Масло от зелено кафе - ползи и приложениеМасло от зелено кафе - ползи и приложение
30 Окт.
Зеленото кафе спада към необработените продукти, като за най-качествено масло от зелено кафе се счита това, извлечено от сорта Арабика....
Заблуди за диетитеЗаблуди за диетите
14 Март
4
Една от диетичните заблуди е, че кофеинът, който се съдържа в кафето, изгаря калориите. Това не е така....
Чай от зелено кафе - мощното средство за отслабванеЧай от зелено кафе - мощното средство за отслабване
14 Април
Но най-мощният антиоксидант в зеленото кафе е хлорогенната киселина. Именно тя изгаря мазнини. Зеленото кафе съдържа до 10, 9% хлорогенна киселина....
Отслабване със зелено кафе - новата мания на ХоливудОтслабване със зелено кафе - новата мания на Холивуд
29 Окт.
Зеленото кафе намалява телесната маса, регулира нивото на глюкозата в кръвта и действа като антиоксидант. Зеленото кафе представлява кафени зърна, които не са преминали термична обработка....
Как се консумира сурово зелено кафе?Как се консумира сурово зелено кафе?
02 Окт.
При дразнене или промени в работата на стомашно-чревния тракт е добре да прекратите приема на отварата от зелено кафе....
Разпространени заблуди за здраветоРазпространени заблуди за здравето
30 Април
В живота ни съпътстват много стереотипи. Някои от тях са свързани със здравето ни. Независимо, че са широко разпространени, те всъщност съвсем не са верни. Най-добрият шампоан е на натурална основа – това е в по-голяма...
Заблуди за красивата косаЗаблуди за красивата коса
13 Дек.
Вижте кое от тях е правилно и кое е пълна заблуда. 1.Късото подстригване и най-вече прическата \"нула номер\" кара косата да расте по-бързо. Плъна забуда!...
Кафе със жълтък (Виетнамско кафе)Кафе със жълтък (Виетнамско кафе)
16 Януари
Комбинирайте жълтъците, кондензираното мляко и ванилията в купа. Разбийте с тел енергично за около 10 минути до образуването на пяна. Пригответе кафето според предпочитания от вас метод. Запазете около половин чаша за...
КафеКафе
26 Февр.
3
За да се получи кафе с приятен вкус, зелените семена се съхраняват няколко години, през които те доузряват. Състав на кафе Химичният състав на кафето е твърде сложен....
Петте най-големи коледни заблудиПетте най-големи коледни заблуди
25 Дек.
1
В галерията горе вижте и петте най-големи коледни заблуди, в които много от нас все още вярват....
Пет заблуди за високото кръвноПет заблуди за високото кръвно
21 Ноем.
15
Като всяко широко разпространено заболяване за него битуват редица заблуди. - Лекуване с народна медицина Това би било чудесно, ако само нашите предци са познавали хипертонията....
Най-разпространените заблуди за яйцатаНай-разпространените заблуди за яйцата
09 Април
Друга разпространена заблуда е, че хубавите яйца са само от кокошки, които се разхождат на чист въздух....
Митове и заблуди относно диабетаМитове и заблуди относно диабета
11 Юли
1
Диабетът е заболяване, което преобръща живота на мнозина. Често незнанието позволява на много от митовете относно тази болест да ни навредят повече, отколкото да ни помогнат в борбата и начините за справяне с него. Преди...
Томатио - зеленото чудо на МексикоТоматио - зеленото чудо на Мексико
11 Юни
Идеалният му цвят и текстура е ярко зелено и доста твърдо. В кулинарно направление представлява основна съставка в известни мексикански зелени сосове. Също така може да се приготвя на пара, пържено или печено....
Виенско кафеВиенско кафе
20 Януари
3
Започнете да правите кафето. Междувременно на дъното на чашата сложете настъргания натурален шоколад или малко количество качествено какао. Добавете меда-желателно пресен. После прибавете канелата и разбъркайте. Прибавете...
Виетнамско кафеВиетнамско кафе
27 Януари
Първо си сваряваме кафето. Най-добре е, когато се вари на джезве. Смесваме си маслото с кондензираното мляко и жълтъкът. Всичко това разбиваме до пухкава пяна. Добавяме малко кафе и отново разбиваме. Поднасяме...