Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Басмати с адзуки и мунгМиксът от боб мунг, боб адзуки и останалите варива се измива и се накисва за 6-7 часа във вода....
09 Март
1
Боб адзукиАдзуки боб може да се съхранява от 6 до 12 месеца на сухо и прохладно място.
Боб адзуки в кулинарията
Боб адзуки е превъзходен за бобени салати и ястия с ориз....
14 Септ.
3
Вкусни рецепти с боб адзукиЕто някои интересни и вкусни рецепти с боб адзуки:
Салата с боб Адзуки
Необходими продукти: 250 г боб Адзуки, 2 домата, 1 краставица, 3 моркова, 2 зелени чушки, 1/2 връзка магданоз, 1 авокадо, 10 маслини без костилки...
29 Юли
Адзуки боб - диетичен и хранителенУ нас все по-популярен е става един екзотичен сорт – боб адзуки. Негов отличителен белег е специфичната бяла чертичка.
Кралският боб адзуки идва от Изтока. Има наситен червен цвят....
12 Ноем.
Здравословни ползи от боб адзукиБоб адзуки е малък червено-кафяв боб, който е изключително вкусен и сладък. Използва се често за направата на японски десерти....
09 Януари
Как да готвим правилно боб?Готви се по около 50 начина и е целогодишна храна. У нас традиционно се отглежда и използва боб....
26 Юли
Боб пинто - характериситика и какво да готвим с негоТака подготвен, бобът се вари за 1 минута на силен огън, след това котлонът се намалява и се готви между 2 и 4 часа, докато бобът омекне....
15 Август
Как се готви червен боб?Колко време и как се готви червен боб, който предварително не е бил накиснат?
Бобът без предварително накисване също може да се приготви по-бързо с някои техники....
03 Окт.
Как се готви зелен бобЗа да приготвите ястия от зелен фасул, желателно е да използвате съвсем млади зелени шушулки. Те са по-нежни и вкусът им придава невероятна свежест на ястията.
Презрелият зелен фасул се приготвя по-бавно, той не е толкова...
19 Дек.
Как да замразим нахутЕто как да замразите нахут и да го ползвате веднага, щом ви се прииска да хапнете кюфтенца от нахут, яхния с нахут или друго ястие....
07 Юли
Как да изсушим дренкиОставете ги да се отцедят. Целта на кисненето в подсолена вода е да се премахнат всички малки мушички.
Наредете дренките върху мрежа за сушене. Сложете мрежата на сянка, на подходящо проветриво място....
18 Март
Как да карамелизираме лукСложете олио на тигана да загрява. Щом е готово, пуснете вътре лука да се пържи. Трябва да хване златист захар.
Прибавете захарта и объркайте добре....
08 Януари
2
Тригуни Да си оближеш пръститеПредварително се сварява сиропът от захарта и водата и се оставя да се охлади.
Заливат се тригуните в тавата и се оставят за 3-4 часа да попие сиропа, после се хапват с наслада. Да ви е сладко!...
26 Септ.
1
Как да си направим пестоКак да си направим песто?
Първата стъпка за приготвянето на вкусно песто е да начукате чесъна и кедровите ядки заедно с морската сол. За целта използвайте хаванче....
19 Окт.
Как да сварим лесно кестениВече всички знаем как да сварим лесно кестени.
Насладете им се....
06 Август
Как се готви зелен боб?Готви се много бързо и лесно, защото има нужда от много по-малко топлинна обработка от пресен зелен боб, въпреки че зависи от сорта на боба.
В днешно време има зелен боб, който е много крехък, има закръглена форма....
23 Ноем.
Как да консервираме бобКонсервирането на боб би ни спестило много време, а и по този начин ще имаме подръка почти готова манджа, когато бързаме. Можете да консервирате както бял боб (стар фасул), така и зелен боб.
Ако решите да консервирате...
25 Май
Как да засадим бобДа си отгледате сами боб в градината, има няколко предимства: лесна грижа, обогатяване на почвата с азот, студоустойчивост. Но за това трябва да знаете как да засадите боб, какви са моделите на отглеждане и някои други тънкости...
06 Дек.
БобБобът адзуки е чудесно допълнение на ориз и салати. Той е лесно смилаем и увира много бързо.
Черен боб Адзуки - това е черната версия на обикновен адзуки боб....
02 Септ.
Свински ребърца Да си оближеш пръститеРебрата се измиват хубаво и се слагат в подходяща тенджера с вода (да ги залее), бахара, черния пипер, кромида-обелен и срязан на 4 и солта (който има тенджера под налягане, е за предпочитане - става по-бързо)....
14 Септ.
1
Паштейш да Ната (Portuguese Custard Tarts)Паштейш да Ната (Portuguese Custard Tarts) са страхотен десерт, опитайте!...
07 Май
1
Как да си направим домашна юфкаОхладеното тесто разделете на малки топки, поръсете ги с малко брашно и ги притеснете, така че да могат да минат през машинката за паста....
12 Май
Как да си направим домашно сиренеКак да си направим домашно сирене - отговорът на този въпрос може да видите в следващите редове:
Първо излейте прясното мляко в дълбока тенджера....
27 Януари