Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Как да си направим пестоКак да си направим песто
19 Окт.
Как да си направим песто? Първата стъпка за приготвянето на вкусно песто е да начукате чесъна и кедровите ядки заедно с морската сол. За целта използвайте хаванче....
Как да си направим домашна юфкаКак да си направим домашна юфка
12 Май
Вече знаете как да си направите домашна юфка. Добър апетит!...
Как да си направим домашно сиренеКак да си направим домашно сирене
27 Януари
Как да си направим домашно сирене - отговорът на този въпрос може да видите в следващите редове: Първо излейте прясното мляко в дълбока тенджера....
Как да си направим домашно краве сиренеКак да си направим домашно краве сирене
20 Дек.
3
Цедката с домашното сирене се притиска с тежест, в тавичка с наклон, повдигната с нещо в единия край, за да се оформи питката сирене и да се изцеди добре, така стои около 12 ч....
Как да си направим домашно филе ЕленаКак да си направим домашно филе Елена
03 Ноем.
Филето Елена ще трябва да престои 2-3 седмици, като го държите под наблюдение да не мухляса или пресъхне. Ето как да си направим домашно филе Елена....
Да си направим прическа с плиткиДа си направим прическа с плитки
29 Дек.
Смята се за една от разновидностите на френската плитка....
Как да карамелизираме лукКак да карамелизираме лук
08 Януари
2
Сложете олио на тигана да загрява. Щом е готово, пуснете вътре лука да се пържи. Трябва да хване златист захар. Прибавете захарта и объркайте добре....
Как да съхраняваме чесън и лукКак да съхраняваме чесън и лук
16 Април
Има няколко традиционни и доказани начини за съхраняване на чесъна. Изсушеният чесън сплетете на плитки....
За да отслабнете, яжте лук и чесънЗа да отслабнете, яжте лук и чесън
31 Дек.
4
Ян-продуктите са много малко – това са сол, лук, чушки, чесън. Това означава, че за да работи стомахът ви добре, тряба да солите и подправяте всяко ястие, да добавяте в него лук и чесън....
Как да използваме чесън и лук срещу кашлицаКак да използваме чесън и лук срещу кашлица
27 Ноем.
Рецепта с чесън и лук срещу кашлица Чесънът и лукът могат да се използват по всякакви начини при пристъпи на кашлица....
Как да премахнем миризмата на лук или чесънКак да премахнем миризмата на лук или чесън
11 Май
Сред тях например е алицин, който се освобождава, когато чесънът е изложен на въздух и се смачка....
Как да не ухаем на чесън и лукКак да не ухаем на чесън и лук
24 Юни
3
Най-добре е обаче ако можете да консумирате ястието с чесън в началото на храненето....
Съхранение на пресен лук и чесънСъхранение на пресен лук и чесън
18 Юни
1
Препоръчително е главичката на чесън да остане цяла, а скилидките в нея неразчупени. Така може да пристъпим към замразяване, като поставим пресният и обработен чесън в найлонов плик....
Не запържвайте пресния лук и чесънНе запържвайте пресния лук и чесън
10 Април
Може да се прибере на тъмно и прохладно място, в противен случай пресният чесън се разваля до 10 дни. При готвенето с пресен лук и пресен чесън не трябва да се прекалява с тяхното количество....
Чесън и лук гонят злите силиЧесън и лук гонят злите сили
23 Юли
2
Чесънът е бил един от главните герой в тайнствата на бог Дионис. Не само на сватбените пиршества, но и по време на празниците, глава чесън задължително стояла пред всеки гост....
Козуначени плиткиКозуначени плитки
20 Април
Всичко се омесва добре и се оставя да втаса 2 часа. Омесва се отново и се късат парчета, от които се оформят въжета и се правят плитки от три въжета....
Плитки-захаринкиПлитки-захаринки
16 Дек.
2
От три фитила сплетете плитка. Готовите плитки сложете в тава застлана с хартия и поръсете с кристална захар....
Как да си направим чесън на прахКак да си направим чесън на прах
14 Август
За да си направите собствен натурален чесън на прах, обелете и нарежете на ивички произволно количество скилидки чесън. Покрийте тавичка с хартия за печене, без да я намаслявате. Поставете чесъна в нея....
Асафетида съчетава аромата на лук и чесънАсафетида съчетава аромата на лук и чесън
01 Окт.
Има типичен остър аромат, който изключително напомня този на лука и чесъна. Това я прави перфектен техен заместител в салати и ястия, най-вече за хора с чувствителни стомаси....
Три идеи какво да направим от див чесънТри идеи какво да направим от див чесън
07 Май
Чесънът е познат като един от най-мощните природни антибиотици, но в същото време има доста силен аромат и тръпчив вкус, който мнозина не понасят. Случаят с дивия чесън обаче е съвсем друг....
Лазарски квасени плиткиЛазарски квасени плитки
08 Април
Рулото се хваща през средата и двата висящи края се увиват на спирала, за да се получат тестените плитки. Лазарските квасени плитки се нареждат в тава върху хартия за печене....
Сладко-солени плиткиСладко-солени плитки
12 Януари
Редят се в тава и се оставя да втасат и да се надуят. Останалият жълтък се разбива с 2-3 с.л. олио и се намазва. Пече се на 165 градуса 30 мин....
Великденски кокосови плиткиВеликденски кокосови плитки
26 Април
Намажете сладките плитки с млякото, поръсете с останалите кокосови стърготини и печете 20 мин във фурна на 200 градуса....
Питка на плиткиПитка на плитки
15 Февр.
Останалата част се разделя на 8 части, които се сплитат на плитка, т.е. 8 плитки. Краищата им се подвиват отдолу. Оставя се за 20 минути да втаса....
Пухкави козуначени плиткиПухкави козуначени плитки
28 Дек.
Извадете и охладете преди да сервирате. Пухкавите козуначени плитки са готови....