Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Как да почистим скарата и грилаКак да почистим скарата и грила
12 Юни
2
Преди грилът съвсем да изстине изчегъртайте с подходящ прибор остатъците от скарата. Грилът на въглища е възможно да ръждяса по-бързо, ако пепелта по повърхността му не се почиства своевременно....
Как да почистя полепналия нагар по скарата?Как да почистя полепналия нагар по скарата?
25 Ноем.
А за да може кюфтетата на скара или пилешките бутчета на скара и при следващото печене да бъда апетитни и добре изпечени, скарата трябва да бъде добре почистена....
Как да почистим реотаните на скарата?Как да почистим реотаните на скарата?
23 Февр.
Скарата се използва често и трябва да се почиства, заради неприятният загар, който остава по реотаните. Нередовното почистване на скарата рефлектира и на храната, която приготвяме с нея....
Как да замразим нахутКак да замразим нахут
07 Юли
Ето как да замразите нахут и да го ползвате веднага, щом ви се прииска да хапнете кюфтенца от нахут, яхния с нахут или друго ястие....
Как да изсушим дренкиКак да изсушим дренки
18 Март
Оставете ги да се отцедят. Целта на кисненето в подсолена вода е да се премахнат всички малки мушички. Наредете дренките върху мрежа за сушене. Сложете мрежата на сянка, на подходящо проветриво място....
Как да карамелизираме лукКак да карамелизираме лук
08 Януари
2
Сложете олио на тигана да загрява. Щом е готово, пуснете вътре лука да се пържи. Трябва да хване златист захар. Прибавете захарта и объркайте добре....
Тригуни Да си оближеш пръститеТригуни Да си оближеш пръстите
26 Септ.
1
Предварително се сварява сиропът от захарта и водата и се оставя да се охлади. Заливат се тригуните в тавата и се оставят за 3-4 часа да попие сиропа, после се хапват с наслада. Да ви е сладко!...
Гювеч Да си оближеш пръститеГювеч Да си оближеш пръстите
16 Ноем.
1
Гювечът Да си оближеш пръстите е готов....
Яхния Да си оближеш пръститеЯхния Да си оближеш пръстите
05 Февр.
Яхнията Да си оближеш пръстите е готова....
Как да си направим пестоКак да си направим песто
19 Окт.
Как да си направим песто? Първата стъпка за приготвянето на вкусно песто е да начукате чесъна и кедровите ядки заедно с морската сол. За целта използвайте хаванче....
Как да сварим лесно кестениКак да сварим лесно кестени
06 Август
Вече всички знаем как да сварим лесно кестени. Насладете им се....
Как да почистя дивана?Как да почистя дивана?
26 Юни
Как да почистя дивана?...
Как да почистя фурнатаКак да почистя фурната
02 Юни
Как да почистя фурната?...
Свински ребърца Да си оближеш пръститеСвински ребърца Да си оближеш пръстите
14 Септ.
1
Ребрата се измиват хубаво и се слагат в подходяща тенджера с вода (да ги залее), бахара, черния пипер, кромида-обелен и срязан на 4 и солта (който има тенджера под налягане, е за предпочитане - става по-бързо)....
Паштейш да Ната (Portuguese Custard Tarts)Паштейш да Ната (Portuguese Custard Tarts)
07 Май
1
Паштейш да Ната (Portuguese Custard Tarts) са страхотен десерт, опитайте!...
Как да си направим домашна юфкаКак да си направим домашна юфка
12 Май
Охладеното тесто разделете на малки топки, поръсете ги с малко брашно и ги притеснете, така че да могат да минат през машинката за паста....
Как да изсушим домати във фурнатаКак да изсушим домати във фурната
07 Юли
Оставете ги поне за едно денонощие затворени преди да ги консумирате. Ако се чудите как да изсушим домати във фурната? Вече знаете какъв е начинът. Пригответе любимите рецепти за лазаня или паста с тях....
Как да си направим домашно сиренеКак да си направим домашно сирене
27 Януари
Как да си направим домашно сирене - отговорът на този въпрос може да видите в следващите редове: Първо излейте прясното мляко в дълбока тенджера....
Мешана скара за ценителиМешана скара за ценители
18 Ноем.
1
Оставете ги известно време да се отцедят и вече са готови за печене на скарата. Чушките и тиквичките стават готови много бързо и затова ги сложете на скара накрая....
Как да си направим домашно краве сиренеКак да си направим домашно краве сирене
20 Дек.
3
Цедката с домашното сирене се притиска с тежест, в тавичка с наклон, повдигната с нещо в единия край, за да се оформи питката сирене и да се изцеди добре, така стои около 12 ч....
Как да си направим домашно филе ЕленаКак да си направим домашно филе Елена
03 Ноем.
Филето Елена ще трябва да престои 2-3 седмици, като го държите под наблюдение да не мухляса или пресъхне. Ето как да си направим домашно филе Елена....
Калмар на скара за ценителиКалмар на скара за ценители
22 Април
Оставяме поне 15 минути в маринатата и поставяме на загрятата скара. Обръщаме да се изпече от всички страни до златисто. Не трябва да се препича, защото става жилав!...
Как да не ни залепва скаратаКак да не ни залепва скарата
03 Юли
9
Овкусеното и метнато на скарата месо замирисва прекрасно, но когато дойде моментът за обръщане, половината остава върху скарата. Защо се получава така и как да го предотвратим?...
Как да почистя рана на кучеКак да почистя рана на куче
23 Юни
Наранената област е добре да се почисти и с преварена вода, за да можете да измиете мръсотията от нея....
Задушена скара по сопотскиЗадушена скара по сопотски
29 Май
Сместа се изсипва в гювеч и към нея се прибавят месото, предварително приготвено като шишчета и опечено на скара, и черният пипер. Гювечът се похлупва с капак и ястието се задушава около 10 минути на слаб огън....