Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Как да почистим скарата и грилаПреди грилът съвсем да изстине изчегъртайте с подходящ прибор остатъците от скарата. Грилът на въглища е възможно да ръждяса по-бързо, ако пепелта по повърхността му не се почиства своевременно....
12 Юни
2
Как да почистя полепналия нагар по скарата?А за да може кюфтетата на скара или пилешките бутчета на скара и при следващото печене да бъда апетитни и добре изпечени, скарата трябва да бъде добре почистена....
25 Ноем.
Как да почистим реотаните на скарата?Скарата се използва често и трябва да се почиства, заради неприятният загар, който остава по реотаните. Нередовното почистване на скарата рефлектира и на храната, която приготвяме с нея....
23 Февр.
Как да замразим нахутЕто как да замразите нахут и да го ползвате веднага, щом ви се прииска да хапнете кюфтенца от нахут, яхния с нахут или друго ястие....
07 Юли
Как да изсушим дренкиОставете ги да се отцедят. Целта на кисненето в подсолена вода е да се премахнат всички малки мушички.
Наредете дренките върху мрежа за сушене. Сложете мрежата на сянка, на подходящо проветриво място....
18 Март
Как да карамелизираме лукСложете олио на тигана да загрява. Щом е готово, пуснете вътре лука да се пържи. Трябва да хване златист захар.
Прибавете захарта и объркайте добре....
08 Януари
2
Тригуни Да си оближеш пръститеПредварително се сварява сиропът от захарта и водата и се оставя да се охлади.
Заливат се тригуните в тавата и се оставят за 3-4 часа да попие сиропа, после се хапват с наслада. Да ви е сладко!...
26 Септ.
1
Как да си направим пестоКак да си направим песто?
Първата стъпка за приготвянето на вкусно песто е да начукате чесъна и кедровите ядки заедно с морската сол. За целта използвайте хаванче....
19 Окт.
Как да сварим лесно кестениВече всички знаем как да сварим лесно кестени.
Насладете им се....
06 Август
Свински ребърца Да си оближеш пръститеРебрата се измиват хубаво и се слагат в подходяща тенджера с вода (да ги залее), бахара, черния пипер, кромида-обелен и срязан на 4 и солта (който има тенджера под налягане, е за предпочитане - става по-бързо)....
14 Септ.
1
Паштейш да Ната (Portuguese Custard Tarts)Паштейш да Ната (Portuguese Custard Tarts) са страхотен десерт, опитайте!...
07 Май
1
Как да си направим домашна юфкаОхладеното тесто разделете на малки топки, поръсете ги с малко брашно и ги притеснете, така че да могат да минат през машинката за паста....
12 Май
Как да изсушим домати във фурнатаОставете ги поне за едно денонощие затворени преди да ги консумирате.
Ако се чудите как да изсушим домати във фурната? Вече знаете какъв е начинът.
Пригответе любимите рецепти за лазаня или паста с тях....
07 Юли
Как да си направим домашно сиренеКак да си направим домашно сирене - отговорът на този въпрос може да видите в следващите редове:
Първо излейте прясното мляко в дълбока тенджера....
27 Януари
Мешана скара за ценителиОставете ги известно време да се отцедят и вече са готови за печене на скарата.
Чушките и тиквичките стават готови много бързо и затова ги сложете на скара накрая....
18 Ноем.
1
Как да си направим домашно краве сиренеЦедката с домашното сирене се притиска с тежест, в тавичка с наклон, повдигната с нещо в единия край, за да се оформи питката сирене и да се изцеди добре, така стои около 12 ч....
20 Дек.
3
Как да си направим домашно филе ЕленаФилето Елена ще трябва да престои 2-3 седмици, като го държите под наблюдение да не мухляса или пресъхне.
Ето как да си направим домашно филе Елена....
03 Ноем.
Калмар на скара за ценителиОставяме поне 15 минути в маринатата и поставяме на загрятата скара.
Обръщаме да се изпече от всички страни до златисто. Не трябва да се препича, защото става жилав!...
22 Април
Как да не ни залепва скаратаОвкусеното и метнато на скарата месо замирисва прекрасно, но когато дойде моментът за обръщане, половината остава върху скарата. Защо се получава така и как да го предотвратим?...
03 Юли
9
Как да почистя рана на кучеНаранената област е добре да се почисти и с преварена вода, за да можете да измиете мръсотията от нея....
23 Юни
Задушена скара по сопотскиСместа се изсипва в гювеч и към нея се прибавят месото, предварително приготвено като шишчета и опечено на скара, и черният пипер.
Гювечът се похлупва с капак и ястието се задушава около 10 минути на слаб огън....
29 Май