Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Как да изберем правилно риба от магазинаКак да изберем правилно риба от магазина
05 Дек.
Как да правилно да изберем риба Нека да започнем с избора!...
Как правилно се размразява рибаКак правилно се размразява риба
07 Януари
При размразяване и съхраняване на рибата в замразено състояние протичат значителни хистологични промени от ледените кристали. Настъпва и денатурация на част от мускулните белтъци, в следствие на което при размразяване на...
Кулинарен учебник: Правилно варене на рибаКулинарен учебник: Правилно варене на риба
14 Април
Много удобни съдове за варене на риба са специалните за целта дълги тенджери с решетка, която има дръжки встрани. Така рибата се изважда леко от водата, без да се разкъсва. При липса на такъв съд се препоръчва големите...
Как да замразим нахутКак да замразим нахут
07 Юли
Ето как да замразите нахут и да го ползвате веднага, щом ви се прииска да хапнете кюфтенца от нахут, яхния с нахут или друго ястие....
Как да изсушим дренкиКак да изсушим дренки
18 Март
Оставете ги да се отцедят. Целта на кисненето в подсолена вода е да се премахнат всички малки мушички. Наредете дренките върху мрежа за сушене. Сложете мрежата на сянка, на подходящо проветриво място....
Как да карамелизираме лукКак да карамелизираме лук
08 Януари
2
Сложете олио на тигана да загрява. Щом е готово, пуснете вътре лука да се пържи. Трябва да хване златист захар. Прибавете захарта и объркайте добре....
Важни правила, за да протече бременността правилноВажни правила, за да протече бременността правилно
25 Май
Бременността е един от най-прекрасните периоди от живота на една жена, но той изисква повишена внимание и специализирана грижа за здравето на бременната и носеното от нея дете. Надлежното проследяване на бременността e...
Правилно мариноване на риба и морски даровеПравилно мариноване на риба и морски дарове
10 Май
Рибата и морските дарове са с доказани хранителни качества и са много полезни за човешкия организъм. Добре е да се научим да ги приготвяме по различни начини, както и да разберем как можем да ги съхраняваме в марината,...
Гювеч Да си оближеш пръститеГювеч Да си оближеш пръстите
16 Ноем.
1
Гювечът Да си оближеш пръстите е готов....
Яхния Да си оближеш пръститеЯхния Да си оближеш пръстите
05 Февр.
Яхнията Да си оближеш пръстите е готова....
Как да сварим лесно кестениКак да сварим лесно кестени
06 Август
Вече всички знаем как да сварим лесно кестени. Насладете им се....
Как да си направим пестоКак да си направим песто
19 Окт.
Как да си направим песто? Първата стъпка за приготвянето на вкусно песто е да начукате чесъна и кедровите ядки заедно с морската сол. За целта използвайте хаванче....
Тригуни Да си оближеш пръститеТригуни Да си оближеш пръстите
26 Септ.
1
Предварително се сварява сиропът от захарта и водата и се оставя да се охлади. Заливат се тригуните в тавата и се оставят за 3-4 часа да попие сиропа, после се хапват с наслада. Да ви е сладко!...
Как да пържим картофките, за да не ни вредят?Как да пържим картофките, за да не ни вредят?
07 Юни
Те смятат, че ако картофките се пържат най-много до златисто, консумацията им няма да е така вредна, колкото всички смятат....
Как да си направим домашна юфкаКак да си направим домашна юфка
12 Май
Охладеното тесто разделете на малки топки, поръсете ги с малко брашно и ги притеснете, така че да могат да минат през машинката за паста....
Паштейш да Ната (Portuguese Custard Tarts)Паштейш да Ната (Portuguese Custard Tarts)
07 Май
1
Паштейш да Ната (Portuguese Custard Tarts) са страхотен десерт, опитайте!...
Как да си направим домашно сиренеКак да си направим домашно сирене
27 Януари
Как да си направим домашно сирене - отговорът на този въпрос може да видите в следващите редове: Първо излейте прясното мляко в дълбока тенджера....
Свински ребърца Да си оближеш пръститеСвински ребърца Да си оближеш пръстите
14 Септ.
1
Ребрата се измиват хубаво и се слагат в подходяща тенджера с вода (да ги залее), бахара, черния пипер, кромида-обелен и срязан на 4 и солта (който има тенджера под налягане, е за предпочитане - става по-бързо)....
Как да изсушим домати във фурнатаКак да изсушим домати във фурната
07 Юли
Оставете ги поне за едно денонощие затворени преди да ги консумирате. Ако се чудите как да изсушим домати във фурната? Вече знаете какъв е начинът. Пригответе любимите рецепти за лазаня или паста с тях....
Основни правила при замразяване на рибаОсновни правила при замразяване на риба
03 Август
1
Практичните домакини могат да замразяват риба, следвайки следните основни правила. Важно е да се знае, че подходяща за замразяване е само прясно уловената риба. Рибата, купена от магазина, не е достатъчно свежа....
Как да пържим цаца?Как да пържим цаца?
06 Март
1
Предпочитайте да пържите в тиган, а не във фритюрник. По-вкусна е. Сервирайте с много лимон и студена бира. И да ви е сладко....
Как да си направим домашно краве сиренеКак да си направим домашно краве сирене
20 Дек.
3
Цедката с домашното сирене се притиска с тежест, в тавичка с наклон, повдигната с нещо в единия край, за да се оформи питката сирене и да се изцеди добре, така стои около 12 ч....
Как да си направим домашно филе ЕленаКак да си направим домашно филе Елена
03 Ноем.
Филето Елена ще трябва да престои 2-3 седмици, като го държите под наблюдение да не мухляса или пресъхне. Ето как да си направим домашно филе Елена....
Как да купуваме риба?Как да купуваме риба?
18 Юни
Водещо правило при закупуването на прясна риба е да следите тя да има червени хриле, бистри очи и при допир по гърба ѝ видимо да има лесно заличима вдлъбнатина....
Защо да ядем риба?Защо да ядем риба?
27 Окт.
Специалистите по хранене препоръчват два пъти в седмицата в менюто на всеки човек да има включени различни рибни блюда, било то рибка на скара, риба на фурна или рибени чорби и супи. Страните, които имат природни...