Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Как да замразим нахутКак да замразим нахут
07 Юли
Ето как да замразите нахут и да го ползвате веднага, щом ви се прииска да хапнете кюфтенца от нахут, яхния с нахут или друго ястие....
Как да изсушим дренкиКак да изсушим дренки
18 Март
Оставете ги да се отцедят. Целта на кисненето в подсолена вода е да се премахнат всички малки мушички. Наредете дренките върху мрежа за сушене. Сложете мрежата на сянка, на подходящо проветриво място....
Как да карамелизираме лукКак да карамелизираме лук
08 Януари
2
Сложете олио на тигана да загрява. Щом е готово, пуснете вътре лука да се пържи. Трябва да хване златист захар. Прибавете захарта и объркайте добре....
Сватбарско житоСватбарско жито
10 Април
Когато е готово (може да е останала малко течност, не пречи), слагаме захарта и разбъркваме да се стопи. Махаме от огъня. В тиган разтопяваме маслото и слагаме брашното....
Сладко житоСладко жито
01 Юни
Изсипваме водата и го оставяме настрани да се отцеди. 2. През това време взимаме една купа и трошим бисквитките на прах (може да използвате блендер или да ги сложите в плик и да ги натрошите с ръце). 3....
Гювеч Да си оближеш пръститеГювеч Да си оближеш пръстите
16 Ноем.
1
Гювечът Да си оближеш пръстите е готов....
Тригуни Да си оближеш пръститеТригуни Да си оближеш пръстите
26 Септ.
1
Предварително се сварява сиропът от захарта и водата и се оставя да се охлади. Заливат се тригуните в тавата и се оставят за 3-4 часа да попие сиропа, после се хапват с наслада. Да ви е сладко!...
Яхния Да си оближеш пръститеЯхния Да си оближеш пръстите
05 Февр.
Яхнията Да си оближеш пръстите е готова....
Как да си направим пестоКак да си направим песто
19 Окт.
Как да си направим песто? Първата стъпка за приготвянето на вкусно песто е да начукате чесъна и кедровите ядки заедно с морската сол. За целта използвайте хаванче....
Как да сварим лесно кестениКак да сварим лесно кестени
06 Август
Вече всички знаем как да сварим лесно кестени. Насладете им се....
Как да варим жито и лимец?Как да варим жито и лимец?
19 Ноем.
За да сготвите варено жито, просто трябва да изсипете в тенджера 4/5 чаени чаши вода и да изчакате тя да заври. За това количество течност е необходимо да добавите 1 чаена чаша жито....
Защо е добре да хапваме житоЗащо е добре да хапваме жито
06 Януари
Много е полезно да се хапва редовно жито, защото то съдържа много ценни вещества, които зареждат организма с енергия и даряват с красота и здраве. Да, точно така - може би бялото рафинирано брашно не е от най-полезните...
Диета с житоДиета с жито
04 Август
Сега е времето да пречистите организма си от тлъстите храни, да свалите излишните килограми и да имате перфектна форма. Вече има всякакви разновидности на диети за отслабване, така че всяка жена може да прецени за себе си...
Камут - древноегипетското житоКамут - древноегипетското жито
15 Август
Камутът е древен вид египетска пшеница. Тя е била позната още на строителите и ползвателите на пирамидите, тъй като нейни останки се откриват именно там. Това я прави по-стара от 3000 години. Самото име - камут, е древноегипетското...
Жито с гъбиЖито с гъби
06 Февр.
Разбъркайте, за да се овкуси. Разбъркайте житото с лимоновия сок. Смесете със запържените гъби и зеленчуци. Бъркайте, за да се овкуси тази вкусна рецепта с жито. След 3 минути ястието с гъби е готово....
Бисквити с житоБисквити с жито
09 Февр.
При всички положения тестото трябва да е меко и се оформя с намазнени ръце, за да не лепне....
Жито със спанакЖито със спанак
09 Февр.
Оставете ястието да се свари на слаб огън, като периодично разбърквате, за да не загори. Житото със спанак е готово....
Варено жито ПарастасВарено жито Парастас
11 Февр.
1
На етапи към тях добавете от житото и разбъркайте, за да се овалят и отделят едно от друго житните зрънца. Поставете житото в подходяща чиния и разпределете равномерно....
Варено сухо житоВарено сухо жито
09 Май
Оставя се около 12 часа водата напълно да е попила и на пипане да е почти сухо. Поставя се в дълбок подходящ съд, прибавят се счуканите орехи, галетата, настърганата лимонова кора и стафидите. Разбърква се....
Салата с житоСалата с жито
06 Май
Сваряваме житото в подсолена вода, изцеждаме и оставяме да изстине. Почистваме и нарязваме лука, чушката и доматите....
Жито за ЗадушницаЖито за Задушница
03 Март
Когато зрънцата се пукнат, се отцежда и сипваме да съхне върху чиста кърпа, отгоре покрито с фолио....
Да си сготвим резенеДа си сготвим резене
07 Май
Приготвянето на един от най-полезните зеленчуци – резенето, е много приятно и лесно занимание. А резултатът напълно си заслужава. За да приготвите резенето по правилния начин, то неизменно следвайте съветите на кулинарите...
Как да сготвим пъстърваКак да сготвим пъстърва
06 Дек.
4
За да сготвим вкусно риба, независимо каква е тя, са ни нужни няколко задължителни компонента. Винаги трябва да имаме лимони – това е нещо, без което рибата не може да се овкуси достатъчно добре....
Как да сготвим скумрияКак да сготвим скумрия
08 Ноем.
Как да сготвим правилно скумрия Скумрията се приготвя по най-разнообразни начини в различните краища по света....
Как да сготвим език?Как да сготвим език?
20 Август
1
Езикът е деликатес, но за приготвянето му е необходимо малко повече време. В случай, че разполагате с такова, може да го приготвите по най-различни начини – да го изпържите, да го направите на фурна или да бъде пълнен....