Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Какво означава Ал денте?Ето дефиницията и превода за Ал Денте:
Ал денте в превод означава - над зъбите - като се има предвид, че ризотото или пастата, за която се говори, че трябва да е ал денте, е леко твърда, не докрай разварена, като по този...
13 Февр.
Как да сготвим перфектния оризНе си мислете, че е невъзможно да сготвите пухкав бял ориз, зърната на който да са отделени едно от друго, без да прилича на каша....
29 Юли
14
Ориз А ла КубанаОформете купчинка от ориза и полейте с доматената салца.
Да ви е сладко с този Ориз А ла Кубана...
25 Март
Фарфале ал ТонноФарфале ал Тонно може да играе чудесна роля както като салата, така и като студено предястие.
Да ви е сладко!...
24 Септ.
Букатини ал аматричанаЗагрейте зехтина в тенджера, добавете нарязаната панчета и задушете за няколко минути.
Прибавете сухата люта чушка и черния пипер, разбъркайте и прибавете ситно нарязания лук и чесъна.
Гответе още около 8 минути,...
25 Август
Мафалда със скариди Ал АхийоАко скаридите ви са много малки, те няма да имат нужда от толкова термична обработка и е най-добре да ги отстраните, преди да налеете бульона, а после да си ги добавите при сервирането....
28 Септ.
Бакаляро ал пил пил - баска рецептаНакрая се получава кремообразна смес, подобна на майонеза, с която се заливат филетата бакалярос отгоре и се оставят да се напоят.
Бакаляро ал пил пил се поднася с още полят сос отгоре по желание....
12 Ноем.
4
Как да замразим нахутЕто как да замразите нахут и да го ползвате веднага, щом ви се прииска да хапнете кюфтенца от нахут, яхния с нахут или друго ястие....
07 Юли
Как да карамелизираме лукСложете олио на тигана да загрява. Щом е готово, пуснете вътре лука да се пържи. Трябва да хване златист захар.
Прибавете захарта и объркайте добре....
08 Януари
2
Как да изсушим дренкиОставете ги да се отцедят. Целта на кисненето в подсолена вода е да се премахнат всички малки мушички.
Наредете дренките върху мрежа за сушене. Сложете мрежата на сянка, на подходящо проветриво място....
18 Март
Тригуни Да си оближеш пръститеПредварително се сварява сиропът от захарта и водата и се оставя да се охлади.
Заливат се тригуните в тавата и се оставят за 3-4 часа да попие сиропа, после се хапват с наслада. Да ви е сладко!...
26 Септ.
1
Как да сварим лесно кестениВече всички знаем как да сварим лесно кестени.
Насладете им се....
06 Август
Как да си направим пестоКак да си направим песто?
Първата стъпка за приготвянето на вкусно песто е да начукате чесъна и кедровите ядки заедно с морската сол. За целта използвайте хаванче....
19 Окт.
Какво да сготвя с останал ориз?Супа от ориз
Използвайте оризът, който ви е останал, за да си направите супа от ориз. Задушете зеленчуци, налейте вода и към края на готвенето сложете ориза, след което подправете на вкус....
03 Дек.
Как да сготвим мидиОризът се измива и се добавя към мидиите, поръсва се със сол и подправки....
26 Март
Как да сготвим киноаВъв всички рецепти с ориз или булгур може да се използва киноа като заместител. Тя има достатъчно приятен вкус и е много хранителна. В съчетание с месо или зеленчуци тя е много вкусна....
08 Март
3
Как да сготвим нахутНахутът се приготвя много дълго, за да бъде достатъчно вкусен. Преди да се приготви, нахутът се накисва за 14 часа във вода, а след това се вари не по-малко от час.
Нахутът е подходящ за супи, салати и за основни ястия...
16 Февр.
Как да сготвим паламудКакво да сготвим с този паламуд и как ще стане най-вкусен? На скара ли е по-добре или да го изпържим? Мазна ли е тази риба или пък по-суха?...
11 Февр.
Как да сготвим евтиноГотвенето е изключително удоволствие, особено ако имате пълен с продукти шкаф и хладилник и от вас се изисква само да приготвяте разни вкусни неща – сладки и солени. Истинско предизвикателство обаче настъпва, ако се наложи...
10 Февр.
Как да сготвим пуйкаОставете оризът да глътне виното и добавете още толкова вода.
Напълнете пуйката с плънката и зашийте, за да не изпада при печеното....
04 Февр.
Как да сготвим гювечГювечът е вкусна гозба, която изисква много продукти, за да стане истински вкусен. Може да направите постен гювеч или с месо. Нека да разгледаме първо постната гозба и това какво съдържа, а после ще обърнем внимание и...
28 Януари
Как да сготвим лавракЛавракът е много вкусна риба, особено ако се приготви така, че гостите ви да си оближат пръстите и да искат допълнителна порция.
Има стотици рецепти за приготвяне на лаврак, от които тук ще представим 2 от тях, а...
27 Януари