Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Какво означава Ал денте?Какво означава Ал денте?
13 Февр.
Ето дефиницията и превода за Ал Денте: Ал денте в превод означава - над зъбите - като се има предвид, че ризотото или пастата, за която се говори, че трябва да е ал денте, е леко твърда, не докрай разварена, като по този...
Как да сготвим перфектния оризКак да сготвим перфектния ориз
29 Юли
14
Не си мислете, че е невъзможно да сготвите пухкав бял ориз, зърната на който да са отделени едно от друго, без да прилича на каша....
Ориз А ла КубанаОриз А ла Кубана
25 Март
Оформете купчинка от ориза и полейте с доматената салца. Да ви е сладко с този Ориз А ла Кубана...
Фарфале ал ТонноФарфале ал Тонно
24 Септ.
Фарфале ал Тонно може да играе чудесна роля както като салата, така и като студено предястие. Да ви е сладко!...
Букатини ал аматричанаБукатини ал аматричана
25 Август
Загрейте зехтина в тенджера, добавете нарязаната панчета и задушете за няколко минути. Прибавете сухата люта чушка и черния пипер, разбъркайте и прибавете ситно нарязания лук и чесъна. Гответе още около 8 минути,...
Мафалда със скариди Ал АхийоМафалда със скариди Ал Ахийо
28 Септ.
Ако скаридите ви са много малки, те няма да имат нужда от толкова термична обработка и е най-добре да ги отстраните, преди да налеете бульона, а после да си ги добавите при сервирането....
Бакаляро ал пил пил - баска рецептаБакаляро ал пил пил - баска рецепта
12 Ноем.
4
Накрая се получава кремообразна смес, подобна на майонеза, с която се заливат филетата бакалярос отгоре и се оставят да се напоят. Бакаляро ал пил пил се поднася с още полят сос отгоре по желание....
Как да замразим нахутКак да замразим нахут
07 Юли
Ето как да замразите нахут и да го ползвате веднага, щом ви се прииска да хапнете кюфтенца от нахут, яхния с нахут или друго ястие....
Как да карамелизираме лукКак да карамелизираме лук
08 Януари
2
Сложете олио на тигана да загрява. Щом е готово, пуснете вътре лука да се пържи. Трябва да хване златист захар. Прибавете захарта и объркайте добре....
Как да изсушим дренкиКак да изсушим дренки
18 Март
Оставете ги да се отцедят. Целта на кисненето в подсолена вода е да се премахнат всички малки мушички. Наредете дренките върху мрежа за сушене. Сложете мрежата на сянка, на подходящо проветриво място....
Гювеч Да си оближеш пръститеГювеч Да си оближеш пръстите
16 Ноем.
2
Гювечът Да си оближеш пръстите е готов....
Яхния Да си оближеш пръститеЯхния Да си оближеш пръстите
05 Февр.
Яхнията Да си оближеш пръстите е готова....
Тригуни Да си оближеш пръститеТригуни Да си оближеш пръстите
26 Септ.
1
Предварително се сварява сиропът от захарта и водата и се оставя да се охлади. Заливат се тригуните в тавата и се оставят за 3-4 часа да попие сиропа, после се хапват с наслада. Да ви е сладко!...
Как да сварим лесно кестениКак да сварим лесно кестени
06 Август
Вече всички знаем как да сварим лесно кестени. Насладете им се....
Как да си направим пестоКак да си направим песто
19 Окт.
Как да си направим песто? Първата стъпка за приготвянето на вкусно песто е да начукате чесъна и кедровите ядки заедно с морската сол. За целта използвайте хаванче....
Какво да сготвя с останал ориз?Какво да сготвя с останал ориз?
03 Дек.
Супа от ориз Използвайте оризът, който ви е останал, за да си направите супа от ориз. Задушете зеленчуци, налейте вода и към края на готвенето сложете ориза, след което подправете на вкус....
Как да сготвим мидиКак да сготвим миди
26 Март
Оризът се измива и се добавя към мидиите, поръсва се със сол и подправки....
Как да сготвим киноаКак да сготвим киноа
08 Март
3
Във всички рецепти с ориз или булгур може да се използва киноа като заместител. Тя има достатъчно приятен вкус и е много хранителна. В съчетание с месо или зеленчуци тя е много вкусна....
Как да сготвим нахутКак да сготвим нахут
16 Февр.
Нахутът се приготвя много дълго, за да бъде достатъчно вкусен. Преди да се приготви, нахутът се накисва за 14 часа във вода, а след това се вари не по-малко от час. Нахутът е подходящ за супи, салати и за основни ястия...
Как да сготвим паламудКак да сготвим паламуд
11 Февр.
Какво да сготвим с този паламуд и как ще стане най-вкусен? На скара ли е по-добре или да го изпържим? Мазна ли е тази риба или пък по-суха?...
Как да сготвим евтиноКак да сготвим евтино
10 Февр.
Готвенето е изключително удоволствие, особено ако имате пълен с продукти шкаф и хладилник и от вас се изисква само да приготвяте разни вкусни неща – сладки и солени. Истинско предизвикателство обаче настъпва, ако се наложи...
Как да сготвим пуйкаКак да сготвим пуйка
04 Февр.
Оставете оризът да глътне виното и добавете още толкова вода. Напълнете пуйката с плънката и зашийте, за да не изпада при печеното....
Как да сготвим гювечКак да сготвим гювеч
28 Януари
Гювечът е вкусна гозба, която изисква много продукти, за да стане истински вкусен. Може да направите постен гювеч или с месо. Нека да разгледаме първо постната гозба и това какво съдържа, а после ще обърнем внимание и...
Как да сготвим лавракКак да сготвим лаврак
27 Януари
Лавракът е много вкусна риба, особено ако се приготви така, че гостите ви да си оближат пръстите и да искат допълнителна порция. Има стотици рецепти за приготвяне на лаврак, от които тук ще представим 2 от тях, а...
Как да сготвим ципураКак да сготвим ципура
25 Януари
Сервира се с ориз или сварени картофи....