Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Гювеч Да си оближеш пръститеГювеч Да си оближеш пръстите
16 Ноем.
1
Гювечът Да си оближеш пръстите е готов....
Яхния Да си оближеш пръститеЯхния Да си оближеш пръстите
05 Февр.
Яхнията Да си оближеш пръстите е готова....
Как да си направим пестоКак да си направим песто
19 Окт.
Как да си направим песто? Първата стъпка за приготвянето на вкусно песто е да начукате чесъна и кедровите ядки заедно с морската сол. За целта използвайте хаванче....
Тригуни Да си оближеш пръститеТригуни Да си оближеш пръстите
26 Септ.
1
Предварително се сварява сиропът от захарта и водата и се оставя да се охлади. Заливат се тригуните в тавата и се оставят за 3-4 часа да попие сиропа, после се хапват с наслада. Да ви е сладко!...
Как да си направим домашна юфкаКак да си направим домашна юфка
12 Май
Вече знаете как да си направите домашна юфка. Добър апетит!...
Как да си направим домашно сиренеКак да си направим домашно сирене
27 Януари
Как да си направим домашно сирене - отговорът на този въпрос може да видите в следващите редове: Първо излейте прясното мляко в дълбока тенджера....
Свински ребърца Да си оближеш пръститеСвински ребърца Да си оближеш пръстите
14 Септ.
1
Ребрата се измиват хубаво и се слагат в подходяща тенджера с вода (да ги залее), бахара, черния пипер, кромида-обелен и срязан на 4 и солта (който има тенджера под налягане, е за предпочитане - става по-бързо)....
Как да си направим домашно краве сиренеКак да си направим домашно краве сирене
20 Дек.
3
Домашно сирене от краве мляко е толкова вкусно, че вече ще искате винаги сами да си го приготвяте. За сиренето използвам домашно краве мляко....
Как да си направим домашно филе ЕленаКак да си направим домашно филе Елена
03 Ноем.
Филето Елена ще трябва да престои 2-3 седмици, като го държите под наблюдение да не мухляса или пресъхне. Ето как да си направим домашно филе Елена....
Да си изпечем слънчогледови семкиДа си изпечем слънчогледови семки
17 Май
1
Слънчогледът се отглежда за първи път в степите на Северна Америка, между западното крайбрежие на днешно Перу и централно Мексико. В Европа растението се внася като декоративно в Мадридската Ботаническа градина през 1510...
Как да си изпечем лешнициКак да си изпечем лешници
05 Септ.
Лешниците са изключително вкусни и полезни ядки, които обаче са сравнително скъпи готови, изпечени. Поради това можете да си ги приготвите сами у дома....
Как да си изпечем орехиКак да си изпечем орехи
05 Юли
1
За най-елементарната рецепта за печени орехи са ви нужни единствено: орехови ядки, сол и вода. Начин на приготвяне: Орехите се нарязват на половинки. Заливат се с малко количество солен разтвор – сол, разтворена...
Как да си изпечем бадемиКак да си изпечем бадеми
07 Януари
3
Преди да започнете да печете ядките ги опитайте дали не са горчиви – в случай, че са не можете да направите нищо, за да премахнете горчивината. Горчивите бадеми не бива да се консумират, защото са опасни за вашето здраве...
Как да си изпечем агнеКак да си изпечем агне
05 Май
Каквото и да си говорим, месеците април и май са сезонът на агнешкото. Всеки знае, че след периода на велики пости преди Възкресение, от Великден нататък на трапезата може да се слага агнешко колкото ви душа иска. Агнешкото...
Как да си изпечем кестениКак да си изпечем кестени
25 Окт.
Ако искате кестените да станат леко солени преди да ги изпечете ги накиснете в купа със солена вода (За един килограм се добавят 2-3 супени лъжици сол) за около час....
Нахут - ЛеблебияНахут - Леблебия
28 Септ.
3
Когато се изпече, става на леблебия и се вари като кафе за пиене. Нахутът е отличен за приготвянето на ястия с меса и нахут, каши, яхнии с нахут и т.н....
Риба с леблебияРиба с леблебия
27 Юни
Добавете към тях зехтина и леблебията, бульона и лютата чушка. Разбъркайте добре и след това махнете ястието от огъня. Поръсете с домати и кориандър и овкусете. Поднесете рибата с леблебия....
Кюфтенца от леблебияКюфтенца от леблебия
05 Май
Покрийте съда и оставете леблебията да ври за около 1 ¼ - 1 ½ часа, докато омекне....
4 начина да си изпечем риба4 начина да си изпечем риба
01 Юли
1
Можете да изпечете риба по няколко начина. Много вкусна е бавно изпечената риба. За тази цел е подходяща сьомгата и други подобни риби....
Как да си изпечем тиквени семкиКак да си изпечем тиквени семки
03 Окт.
1
Ако сте си купили тиква и се чудите, какво да правите тиквените семки, просто не ги хвърляйте. Печенето на тиквени семки не е толкова сложно, колкото си мислите. Приготвени в къщи те ще са много по-вкусни, тъй като ще ги...
Как да си изпечем слънчоглед?Как да си изпечем слънчоглед?
15 Март
Слънчоглед може да изпечете и в микровълновата фурна. Там обаче времето за печене е доста по-кратко - обикновено 4-5 минути на максимална мощност на 900 W са напълно достатъчни....
Как да си изпечем семки?Как да си изпечем семки?
30 Ноем.
В търговската мрежа се предлагат десетки видове печени ядки – каквито се сетите изпечени слънчогледови семки или изпечени тиквени семки, които на теория трябва да задоволят и най-капризния вкус....
Как да си изпечем кашу?Как да си изпечем кашу?
25 Ноем.
У нас кашуто се предлага готово изпечено и в суров вид, под формата на обелени от кората ядки. Суровото кашу сравнително лесно може да се изпече във фурна или в микровълновата фурна....
Пюре от печена леблебияПюре от печена леблебия
08 Май
Леблебията трябва да престои в студена вода поне 6 часа, след което я прецедете и я сложете в тиган с вода. След като ври 1 минута, намалете огъня и оставете да къкри за около час-два, докато омекне....
Здравословни гъбки от леблебияЗдравословни гъбки от леблебия
25 Март
Размесваме тестото много добре и го оставяме в хладилник да стегне за 20 минути....