Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Как да си направим домашно сиренеКак да си направим домашно сирене - отговорът на този въпрос може да видите в следващите редове:
Първо излейте прясното мляко в дълбока тенджера....
27 Януари
Как да си направим домашно краве сиренеДомашно сирене от краве мляко е толкова вкусно, че вече ще искате винаги сами да си го приготвяте.
За сиренето използвам домашно краве мляко....
20 Дек.
3
Как да си направим домашно филе ЕленаФилето Елена ще трябва да престои 2-3 седмици, като го държите под наблюдение да не мухляса или пресъхне.
Ето как да си направим домашно филе Елена....
03 Ноем.
Как да си направим пестоКак да си направим песто?
Първата стъпка за приготвянето на вкусно песто е да начукате чесъна и кедровите ядки заедно с морската сол. За целта използвайте хаванче....
19 Окт.
Тригуни Да си оближеш пръститеПредварително се сварява сиропът от захарта и водата и се оставя да се охлади.
Заливат се тригуните в тавата и се оставят за 3-4 часа да попие сиропа, после се хапват с наслада. Да ви е сладко!...
26 Септ.
1
Свински ребърца Да си оближеш пръститеСервират се със студена бира или червено вино!
Добър апетит!...
14 Септ.
1
Да си направим домашен зехтинВ домашни условия това може да се постигне с мелачката за боклук от кухненските мивки. Крайният резултат трябва да е паста от натрошени костилки и месо на маслините....
01 Август
Оризова салата с орехово олиоСалатата се овкусява с ореховото олио и оцет и се разбърква добре....
07 Август
Домашно орехово млякоИзползвайте за приготвяне на здравословни напитки, веган десерти или защо не за един веган таратор.
Ореховото мляко може да се съхранява до 3 дни в хладилник в добре затворена стъклена бутилка.
Добър апетит!...
24 Февр.
Аglio e olio или паста със зехтин и чесънСетете се за нея следващия път, когато сте твърде уморени или заети, за да готвите и просто искате вкусна храна вкъщи.
Аglio e olio или паста със зехтин и чесън е готова....
24 Май
2
Да си направим ароматен зехтинКъм този зехтин може да добавите и различни ароматни подправки – горепосочените зехтин с босилек или розмарин, също могат да се направят пикантни....
15 Дек.
1
Орехово олио - ползи и приложенияЕто какви ползи и приложения има ореховото олио:
1. За мозъка
Ореховото олио действа изключително благоприятно върху мозъчната дейност....
04 Юли
Зехтин с трюфелКогато зехтинът в бутилката свърши, може да се долее пресен зехтин върху трюфела....
05 Юли
Как да съхраняваме зехтин и олиоЗехтинът се съхранява най-добре в бутилки от тъмно стъкло, като разстоянието между зехтина и капачката не трябва да е голямо. В противен случай въздухът над зехтина ще го окислява....
22 Февр.
Как да си направим лют зехтин?Истината е, че няма нужда да плащате допълнително за овкусен и ароматизиран зехтин, като можете лесно и бързо да си го приготвите в домашни условия....
07 Окт.
Как да си направим чеснов зехтин?Ароматният чеснов зехтин е едно чудесно допълнение към всяка свежа салата или печено месо. И хубавото на този чеснов зехтин е, че се приготвя много лесно в домашни условия....
08 Май
Да си направим домашна сланинаНо за да можем да похапваме сланина, трябва да знаем как да си я приготвим – не винаги това, което се продава е добро и ако имаме възможност, е най-хубаво да си я направим в домашни условия....
04 Дек.
Да си направим домашна извараВкъщи може да си направите извара, която ще е много по-вкусна от тази в магазина....
24 Окт.
Да си направим домашна луканкаНе е трудно да се направи истинска домашна луканка, но трябва да се запасите с голяма доза търпение, защото тя не се получава за един ден....
20 Февр.
1
Да си направим домашно крема сиренеВ случая ще направим класиката в жанра на домашното крема сирене, а за нея са ви нужни само:
3 литра прясно мляко, 3 ч.л. сол, 3 с.л. кисело мляко, 15 капки мая за сирене
Приготвяне на домашно крема сирене
Млякото...
03 Юли
1
Как да си направим домашно шампанскоДомашното шампанско се съхранява на тъмно хладно място. Домашното шампанско може да се съхранява не повече от една година.
Шампанско може да се направи от всеки вид плодове....
30 Дек.