Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Как да си направим пестоКак да си направим песто
19 Окт.
Как да си направим песто? Първата стъпка за приготвянето на вкусно песто е да начукате чесъна и кедровите ядки заедно с морската сол. За целта използвайте хаванче....
Как да си направим домашна юфкаКак да си направим домашна юфка
12 Май
Вече знаете как да си направите домашна юфка. Добър апетит!...
Как да си направим домашно сиренеКак да си направим домашно сирене
27 Януари
Как да си направим домашно сирене - отговорът на този въпрос може да видите в следващите редове: Първо излейте прясното мляко в дълбока тенджера....
Как да си направим домашно краве сиренеКак да си направим домашно краве сирене
20 Дек.
3
Домашно сирене от краве мляко е толкова вкусно, че вече ще искате винаги сами да си го приготвяте. За сиренето използвам домашно краве мляко....
Как да си направим домашно филе ЕленаКак да си направим домашно филе Елена
03 Ноем.
Филето Елена ще трябва да престои 2-3 седмици, като го държите под наблюдение да не мухляса или пресъхне. Ето как да си направим домашно филе Елена....
Яхния Да си оближеш пръститеЯхния Да си оближеш пръстите
05 Февр.
Яхнията Да си оближеш пръстите е готова....
Гювеч Да си оближеш пръститеГювеч Да си оближеш пръстите
16 Ноем.
1
Гювечът Да си оближеш пръстите е готов....
Тригуни Да си оближеш пръститеТригуни Да си оближеш пръстите
26 Септ.
1
Предварително се сварява сиропът от захарта и водата и се оставя да се охлади. Заливат се тригуните в тавата и се оставят за 3-4 часа да попие сиропа, после се хапват с наслада. Да ви е сладко!...
Свински ребърца Да си оближеш пръститеСвински ребърца Да си оближеш пръстите
14 Септ.
1
Ребрата се измиват хубаво и се слагат в подходяща тенджера с вода (да ги залее), бахара, черния пипер, кромида-обелен и срязан на 4 и солта (който има тенджера под налягане, е за предпочитане - става по-бързо)....
Чатни с тиква и канелаЧатни с тиква и канела
11 Ноем.
Слага се в буркан и може да се съхранява 2 месеца в хладилника. Поднася се към сварен ориз, ястия от пиле или риба....
Чатни с лук и портокалиЧатни с лук и портокали
26 Август
Измийте сушените кайсии. Накиснете ги в топла вода поне за 2-3 часа, след което ги извадете и с картофобелачка отстранете кората им. Обелете и кората на портокалите. Отстранете мембраните а вътрешността нарежете на ситно...
Сос чатниСос чатни
30 Ноем.
Сос чатни е много подходящ за гарниране на пикантни ястия и такива с месо....
Сос чатниСос чатни
30 Ноем.
Сос чатни е много подходящ за гарниране на пикантни ястия и такива с месо....
Чатни от пресен кориандърЧатни от пресен кориандър
30 Юни
Така полученото чатни се поставя в хладилник за 30 минути.Поднася се изстудено....
Как да си направим сос софритоКак да си направим сос софрито
08 Окт.
1
Когато стане въпрос за испанска кухня, всеки би я свързал с огромното разнообразие от тапас, със студената супа гаспачо, с паелята, както и с многобройните рецепти за приготвянето на риба и морски деликатеси. Наистина...
Чатни от фурми и тамариндЧатни от фурми и тамаринд
18 Февр.
Чатнито се вари на умерен огън, докато повечето течност се изпари и се получи гъста смес. Съчетава се със солени предястия по избор....
Чатни от пъпеш и прасковиЧатни от пъпеш и праскови
01 Дек.
След като кипнат, варете 20 минути на тих огън След това изсипете готовото чатни в стерилизирани буркани с винтови капачки. Обърнете ги надолу и ги оставете да престоят така 20 минути....
Три начина да направим гъбен сосТри начина да направим гъбен сос
23 Февр.
1
Гъбеният сос е подходящ за всички видове месо, за риба, както и за много зеленчукови ястия, затова е добре да се научим да си го приготвяме по няколко начина, разнообразявайки трапезата си. Ето три от най-разпространените...
Морковено чатниМорковено чатни
04 Юни
Изчакайте чатнито да изстине и го сервирайте....
Ментово чатниМентово чатни
24 Февр.
Чатнито се оставя на хладно за 30 – 40 минути и се сервира....
Мангово чатниМангово чатни
18 Февр.
Мангото се обелва и се наситнява. Слага се в блендер заедно с всички други съставки. Сместа се пасира, докато се получи гъсто пюре. Поднася се в малка купичка, като допълнение към основното ястие....
Кокосово чатниКокосово чатни
24 Март
Настърганият кокос се смесва с малко вода и се разбърква, докато се получи еднородна смес. Прибавят се всички подправки и се разбърква отново много добре. Разрежда се с кисело мляко и се поднася....
Да си направим кичуриДа си направим кичури
17 Юни
3
Кичури могат лесно да се направят в домашни условия. Преди години бяха на мода тънките разноцветни кичури, което правеше създаването им в домашни условия трудна задача, но днес са на мода едрите кичури в различен цвят....
Да си направим ароматизаторДа си направим ароматизатор
20 Февр.
Можете да си направите ароматизатор с подръчни средства....
Да си направим хумусДа си направим хумус
14 Юли
Хумусът представлява една уникална паста от нахут и тахан. Тя е сред най-лесните за изпълнение рецепти, познати ни някога. Нужни са по-малко от десет минути. Често хумусът се сервира като разядка, като гарнитура...