Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Гювеч Да си оближеш пръститеГювеч Да си оближеш пръстите
16 Ноем.
1
Гювечът Да си оближеш пръстите е готов....
Тригуни Да си оближеш пръститеТригуни Да си оближеш пръстите
26 Септ.
1
Предварително се сварява сиропът от захарта и водата и се оставя да се охлади. Заливат се тригуните в тавата и се оставят за 3-4 часа да попие сиропа, после се хапват с наслада. Да ви е сладко!...
Яхния Да си оближеш пръститеЯхния Да си оближеш пръстите
05 Февр.
Яхнията Да си оближеш пръстите е готова....
Как да си направим пестоКак да си направим песто
19 Окт.
Как да си направим песто? Първата стъпка за приготвянето на вкусно песто е да начукате чесъна и кедровите ядки заедно с морската сол. За целта използвайте хаванче....
Свински ребърца Да си оближеш пръститеСвински ребърца Да си оближеш пръстите
14 Септ.
1
Ребрата се измиват хубаво и се слагат в подходяща тенджера с вода (да ги залее), бахара, черния пипер, кромида-обелен и срязан на 4 и солта (който има тенджера под налягане, е за предпочитане - става по-бързо)....
Как да си направим домашна юфкаКак да си направим домашна юфка
12 Май
Вече знаете как да си направите домашна юфка. Добър апетит!...
Как да си направим домашно сиренеКак да си направим домашно сирене
27 Януари
Как да си направим домашно сирене - отговорът на този въпрос може да видите в следващите редове: Първо излейте прясното мляко в дълбока тенджера....
Как да си направим домашно краве сиренеКак да си направим домашно краве сирене
20 Дек.
3
Домашно сирене от краве мляко е толкова вкусно, че вече ще искате винаги сами да си го приготвяте. За сиренето използвам домашно краве мляко....
Как да си направим домашно филе ЕленаКак да си направим домашно филе Елена
03 Ноем.
Филето Елена ще трябва да престои 2-3 седмици, като го държите под наблюдение да не мухляса или пресъхне. Ето как да си направим домашно филе Елена....
Как да си приготвим сами мляко от спелта?Как да си приготвим сами мляко от спелта?
10 Дек.
По тази причина най-доброто мляко от спелта, съхраняващо целият си букет от качества, бихме имали единствено ако си го приготвим у дома. Как да си приготвим домашно мляко от спелта?...
Лешниково пестоЛешниково песто
01 Май
С полученото песто заливам тиквички, прибавяйки кисело мляко, гриловани зеленчуци, салати, към които добавям лимонов сок, горчица и мед. Лешниковото песто е много сполучливо....
Пържени чеснови тиквички с и козе млякоПържени чеснови тиквички с и козе мляко
03 Септ.
Тиквичките се сервират, като сосът се слага в купичка - не се залива върху тиквичките, за да са хрупкави и да не се овлажнят пържени чеснови тиквички с козе мляко....
Лешниково брашноЛешниково брашно
14 Март
При избор с високо качество се отличават френските лешникови брашна, които имат звезда за качество и се търсят от най-добрите ресторанти. Лешниковото брашно може да се приготви и в домашни условия за лично ползване....
Какво да приготвим с прясно млякоКакво да приготвим с прясно мляко
21 Септ.
С повечко мляко можете също да си приготвите домашна извара. Вкусна и лесно основно ястие е сиренената каша. За нея са ви необходими следните продукти: 1 л прясно мляко, 2–3 с.л....
Лешниково-ягодови кошничкиЛешниково-ягодови кошнички
26 Дек.
Оставяме кошничките във фризера за 1-2 часа, да стегнат. След това са готови за сервиране, като лешниково-ягодови кошнички трябва да съхраняваме в хладилник....
Как да приготвим вкусно мляко с оризКак да приготвим вкусно мляко с ориз
01 Май
Оризов пудинг, сутляш или традиционното мляко с ориз - нека да видим как да приготвим вкусено мляко с ориз стъпка по стъпка....
Да си приготвим ципураДа си приготвим ципура
25 Февр.
Първата рецепта, която ви предлагаме можете да приготвите много лесно. За нея няма да ви бъдат необходими сложни продукти. Освен ципура, по същия начин можете да си направите и пъстърва....
Бейби картофки с лешниково пестоБейби картофки с лешниково песто
06 Юли
Слагаме ги в касерола с около 1 литър вода, за да се сварят. Щом водата кипне, прибавяме солта. След като преценим, че са се сварили, 5 минути, преди да отстраним от огъня, прибавяме и маслото....
Домашно лешниково масло за закускаДомашно лешниково масло за закуска
05 Юли
Ако разполагате в наличност с лешниково масло, използвайте него, характерният му привкус е подходящ и полезен, особено за децата....
Печено агнешко с лешниково пестоПечено агнешко с лешниково песто
21 Окт.
За да подсигурите месото, го набодете с клечки за зъби или го вържете на 2 см разстояние. Сложете агнешкото върху решетка върху тава. Поръсете отгоре с останалото песто, като притиснете добре....
Как да си приготвим бакла?Как да си приготвим бакла?
10 Ноем.
Днес малцина са тези, които се осмеляват да приготвят бакла, тъй като се смята, че това е доста трудно. Истината е, че когато се усвоят основните правила, всичко става лесно....
Как да си приготвим КимчиКак да си приготвим Кимчи
07 Ноем.
Традицията повелява "кимчи" да се приготвя само от жени....
Да си приготвим класическо ризотоДа си приготвим класическо ризото
25 Август
В северна Италия ризотото се приготвя с масло и мазнички сирена и сметана....
Да си приготвим класическа фокачаДа си приготвим класическа фокача
24 Август
Тестото, от което се приготвя пицата, се състои от бяло брашно, мазнина, вода, сол и мая. Ето как да си приготвите класическа фокача: Необходими продукти: 5 ч.ч. брашно, 2 с.л....
Как да си приготвим камбалаКак да си приготвим камбала
15 Юни
Приготвя се бързо....