Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Телешка глава в шкембеНай-удобно е да оставите Телешката глава в шкембе да се пече цяла нощ на слаба до умерена фурна....
17 Ноем.
Телешка глава в шкембеНай-удобно е да оставите Телешката глава в шкембе да се пече цяла нощ на слаба до умерена фурна....
17 Ноем.
Телешка Глава в ГювечСлед като почистите телешката глава, я сложете в дълбока тенджера. Залейте я с вода, добавете 1 с.л. сол и варете на умерен огън, докато месото се отдели от костта....
20 Февр.
Телешка глава на фурнаПочистената телешка глава сложете да се свари в подсолена вода, докато месото започне да се отделя от костите. Отделеното месо оставете настрана....
14 Март
Колко време се вари супа?Рибните супи също се приготвят за толкова време, за колкото се сварява рибата в тях. За 40 -50 минути можете да приготвите супа от бяла риба. За 50 минути се прави и супа от риба треска....
02 Август
1
Задушена Телешка ГлаваНевероятно вкусни телешки бузи се получават, езика направо се яде нарязан на филийки, а също така и мозъкът се консумира.
Задушената Телешка Глава си е голяма вкусотия!...
24 Дек.
Саздърма от телешка главаТелешката глава с помощта на сатър начепкайте на късове, които да могат да влезнат в тенджерата под налягане. Измиват се и се накисват в студена вода за около 3-4 часа....
04 Март
Супа от телешка главаРазсичате телешката глава на 3-4 парчета, заливате ги със студена вода и слагате да се варят. Щом водата заври, посолявате. След 1 час прибавяте лука, морковите, целината и дафиновия лист....
19 Дек.
Телешка глава, печена в шкембеМесото от телешка глава се накъсва на парчета, прибавя се към него маслото, сол, червен и черния пипер, кимиона и скълцани на ситно 2 скилидки чесън и се обърква всичко много хубаво....
05 Ноем.
Старовремска супа от телешка главаСварете главата и я обезкостете. Запържете нарязаната ситно шунка в сгорещена мазнина заедно със скълцания лук и корените. Добавете месото....
16 Ноем.
Колко време се вари рибена глава?Когато бульонът заври, намалете огъня и варете 30 минути, като от време на време отпенвате с решетъчна лъжица. За по-концентриран бульон удължете времето за готвене с 10 минути....
18 Август
Свинска глава в гювечНалива се литър вода, добавя се цяла обелена глава лук, морков, два-три цели картофа, дафинови листа, глава чесън.
Съдът се захлупва и се прехвърля в долната част на студена фурна....
06 Юни
Свинска Глава в БурканиРазцепете свинските глави на четири части.
В голяма тенджера сложете парчетата и облейте с вода. Сложете да се варят на умерен огън, като първо отпените пяната, която се образува при завирането....
17 Април
Свинска глава с картофиТака свинската глава се пече на около 130 градуса за 8-9 часа или докато месото й започне да се отделя само. Може да я обърнете по време на печенето....
18 Юли
Агнешка глава с картофиИзмийте агнешката глава и я сложете в леко подсолена вода в тенджера под налягане да се свари за по-бързо.
Извадете я и след като се охлади отделете месото, мозъка и езика, като почистите ципата на езика....
19 Април
Колко време се вари телешко шкембе?Въпреки че няма никаква вреда при готвене на ненарязано шкембе, нарязването му след варенето съкращава значително времето за готвене....
04 Март
Колко време се вари телешки езикПреди варене изтъркайте телешкия език с четка, изплакнете обилно и изрежете слюнчените жлези, които са разположени от двете страни на основата му.
Сложете телешкия език във вряща вода....
01 Март
Колко време се вари телешко шкембе?Един от трудните въпроси, пред които се изправя готвачът, решил за първи път да приготви тази супа, е колко време се вари телешкото шкембе....
30 Септ.
Телешка глава, език и шкембе в гювечетаПочистете и измийте хубаво телешката глава, езика и шкембето. Сварете ги заедно в тенджера (най-добре под налягане) с няколко зърна бахар и дафиновите листа....
04 Януари
1
Свинска глава с кисело зелеМесото се нарязва на средни парчета и се запържва в мас и олио.
Половината от отделената мазнина се изважда.
Месото се залива с чаша топла вода и се задушава....
17 Януари
Как и колко време се вари свинска глава?Бърните на одраната глава се опърля със спиртна лампа.
Свинската глава трябва да се разсече на 8-10 части и да се отдели езикът и мозъкът, след това да се изплакне под течаща вода и да се накиесн за 3-4 часа....
12 Май
Пача от свинска глава в бурканиГлавата добре се сварява с малко сол, като при варенето се отделя пяната.
Обезкостява се, пълнят се в буркани плътно и се налива от водата.
Бурканите се затварят и се стерилизират 20 минути....
07 Февр.
Месо от свинска глава и грахСлед като се позапържи доматеното пюре се поръсва с червения пипер, разбърква се и се залива с хладка вода малко над продуктите.
Оставя се да ври на тих огън....
14 Дек.
Супа от агнешка глава с булгурСваряваме агнешката глава в тенджера под налягане за около 20-30 минути. След като е готова сварена агнешка главичка, отделяме месото и прецеждаме бульона за супата....
07 Май