Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Фагри на скараСамата риба фагри не трябва да плува в течността.
Оставяме я така да престои поне 1 час, като леко обръщаме рибките, за да се овкусят равномерно....
05 Юни
Фагри с батати на фурнаРиба Фагри е с едри костици, характерният мирис на риба не се усеща, а месото е изключително вкусно! Много подходяща е за печена риба.
Опитайте Фагри с батати на фурна! Да ви е сладко!...
26 Март
Фагри с целина и картофиМахнете фолиото, отстранете горни слой целина и сервирайте рибата Фагри върху канапе от картофи и долния пласт целина....
16 Окт.
Фагри с картофи на фурнаСложете тавата да се изпече в умерена фурна на 180 градуса, като може да обърнете фагрита по време на печенето....
17 Юли
Фагри на жар по баскиСтарите майстори на приготвяне на фагри по този метод правят следното: Отново връщат в тигана течността, която се е смесила със рибните сокове. Щом кипне отново, заливат повторно рибата....
13 Юни
Фагри на фурна с разкошен сосКъм соса е хубаво да се добавят и соковете на рибата, отделени при печенето.
След като фагрито е изпечено, полейте със сос и поднесете на момента....
04 Февр.
Фагри на фурна с морска солМного е лесно да се приготви фагри на фурна с морска сол, само трябва да се внимава, че костите са острички....
21 Юли
1
Фагри със зеленчуци на фурнаРибата се разцепва през средата, измива се и се подсушава добре. Посолява се отвън и отвътре щедро със сол.
Вътрешността на всяка риба фагри се намазва с горчица....
04 Февр.
Как се готви целинаЦелината е богата на витамини и съдържа съвсем малко калории - 8 калории в сто грама продукт. Достъпна е през цялата година и съвсем не е скъпа. Целината е идеална за диета и за ежедневно ядене.
Зелената част на...
06 Май
1
Как се готви коприваМоже да се каже, че копривата е едно чудо с което ни е дарила природата. Тя е известна със своето стягащо, отхрачващо, тонизиращо, противовъзпалително и диуретично действие. Копривата е източник на бета-каротин, витамини...
16 Април
1
Как се готви елдаЕлдата е наричана още гречка и е продукт, който не е типичен за българската национална кухня. За нейна родина се смята Индия, а е изключително полулярна в Русия.
Елдата е много полезна и дори се приема като заместител...
31 Март
9
Как се готви езикПреди да се готви, той трябва добре да се измие или да се бланшира и след това да се полее със студена вода.
След това се слага в тенджера, залива се със студена вода и на слаб огън се загрява до кипване....
11 Февр.
Как се готви артишокСлед като знаете как се готви артишок, прочетете също:
- как се вари артишок;
- как се бели артишок;
- как се яде артишок;...
26 Януари
Как се готви грахЕто че вече няма да се налага да се мъчите и да готвите граха по 3 часа или дори повече.
А в какво да вложите готвен грах, вижте в галерията ни по-горе!...
26 Януари
Как се готви ярешко?Има държави, в които ярешко се накисва в мляко, като тук е моментът да уточним, че според някои вярвания ярешкото не трябва нито да се накисва, нито да се готви с млякото на майката-коза....
19 Ноем.
Как се готви херингаМаринованата херинга е сред най-популярните у нас консервирани риби. Особено атрактивни са онези рулца от риба, които са набучени на клечка за зъби и са пълни я с маслинки, я с морковче или пък лук. Няма как да не сте...
13 Ноем.
Как се готви зарганЗарганът е част от даровете на морето. Това е стадна хищна риба, която се отличава със силно източеното си и издължено тяло, както и силно издължените челюсти, подобни на човка. Често я бъркат със змиорката, но рибите са...
10 Септ.
Как се готви лефер?Рибата лефер се готви по различни начини. Най-често се пече на скара, пържи се или се вари.
Вареният лефер е много вкусен с пресни гъби, а печеният толерира различни съставки като сирене, чери домати и билки....
01 Септ.
Подходящи подправки за риба фагриПодходящи подправки за фагри на фурна са лимонът, копърът, зехтинът, черният пипер и разбира се, солта....
29 Август
Топящ се паниран кашкавалТопящият се паниран кашкавал поднесете със свежа, зелена салата.
Добър апетит!...
05 Май
Салата Преливащи се цветовеСварват се морковът, цвеклото и целината.
Изцеждат се и се поставят в купа, овкусява се със соса и се гарнира с маслините и магданоза....
28 Януари