Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Фагри на скараФагри на скара
05 Юни
Самата риба фагри не трябва да плува в течността. Оставяме я така да престои поне 1 час, като леко обръщаме рибките, за да се овкусят равномерно....
Фагри с батати на фурнаФагри с батати на фурна
26 Март
Риба Фагри е с едри костици, характерният мирис на риба не се усеща, а месото е изключително вкусно! Много подходяща е за печена риба. Опитайте Фагри с батати на фурна! Да ви е сладко!...
Фагри с целина и картофиФагри с целина и картофи
16 Окт.
Махнете фолиото, отстранете горни слой целина и сервирайте рибата Фагри върху канапе от картофи и долния пласт целина....
Фагри с картофи на фурнаФагри с картофи на фурна
17 Юли
Сложете тавата да се изпече в умерена фурна на 180 градуса, като може да обърнете фагрита по време на печенето....
Печено фагри с моркови и лукПечено фагри с моркови и лук
30 Януари
Печеното фагри с моркови и лук е много вкусно....
Фагри на жар по баскиФагри на жар по баски
13 Юни
Старите майстори на приготвяне на фагри по този метод правят следното: Отново връщат в тигана течността, която се е смесила със рибните сокове. Щом кипне отново, заливат повторно рибата....
Фагри на фурна с разкошен сосФагри на фурна с разкошен сос
04 Февр.
Към соса е хубаво да се добавят и соковете на рибата, отделени при печенето. След като фагрито е изпечено, полейте със сос и поднесете на момента....
Фагри на фурна с морска солФагри на фурна с морска сол
21 Юли
1
Много е лесно да се приготви фагри на фурна с морска сол, само трябва да се внимава, че костите са острички....
Риба ФагриРиба Фагри
06 Април
Това е рибата фагри....
Фагри със зеленчуци на фурнаФагри със зеленчуци на фурна
04 Февр.
Рибата се разцепва през средата, измива се и се подсушава добре. Посолява се отвън и отвътре щедро със сол. Вътрешността на всяка риба фагри се намазва с горчица....
Филе от фагри със сосФиле от фагри със сос
12 Юли
Насладете се на филе от фагри със сос!...
Как се готви целинаКак се готви целина
06 Май
1
Целината е богата на витамини и съдържа съвсем малко калории - 8 калории в сто грама продукт. Достъпна е през цялата година и съвсем не е скъпа. Целината е идеална за диета и за ежедневно ядене. Зелената част на...
Как се готви коприваКак се готви коприва
16 Април
1
Може да се каже, че копривата е едно чудо с което ни е дарила природата. Тя е известна със своето стягащо, отхрачващо, тонизиращо, противовъзпалително и диуретично действие. Копривата е източник на бета-каротин, витамини...
Как се готви елдаКак се готви елда
31 Март
9
Елдата е наричана още гречка и е продукт, който не е типичен за българската национална кухня. За нейна родина се смята Индия, а е изключително полулярна в Русия. Елдата е много полезна и дори се приема като заместител...
Как се готви езикКак се готви език
11 Февр.
Преди да се готви, той трябва добре да се измие или да се бланшира и след това да се полее със студена вода. След това се слага в тенджера, залива се със студена вода и на слаб огън се загрява до кипване....
Как се готви артишокКак се готви артишок
26 Януари
След като знаете как се готви артишок, прочетете също: - как се вари артишок; - как се бели артишок; - как се яде артишок;...
Как се готви грахКак се готви грах
26 Януари
Ето че вече няма да се налага да се мъчите и да готвите граха по 3 часа или дори повече. А в какво да вложите готвен грах, вижте в галерията ни по-горе!...
Как се готви ярешко?Как се готви ярешко?
19 Ноем.
Има държави, в които ярешко се накисва в мляко, като тук е моментът да уточним, че според някои вярвания ярешкото не трябва нито да се накисва, нито да се готви с млякото на майката-коза....
Как се готви херингаКак се готви херинга
13 Ноем.
Маринованата херинга е сред най-популярните у нас консервирани риби. Особено атрактивни са онези рулца от риба, които са набучени на клечка за зъби и са пълни я с маслинки, я с морковче или пък лук. Няма как да не сте...
Как се готви зарганКак се готви зарган
10 Септ.
Зарганът е част от даровете на морето. Това е стадна хищна риба, която се отличава със силно източеното си и издължено тяло, както и силно издължените челюсти, подобни на човка. Често я бъркат със змиорката, но рибите са...
Как се готви лефер?Как се готви лефер?
01 Септ.
Рибата лефер се готви по различни начини. Най-често се пече на скара, пържи се или се вари. Вареният лефер е много вкусен с пресни гъби, а печеният толерира различни съставки като сирене, чери домати и билки....
Подходящи подправки за риба фагриПодходящи подправки за риба фагри
29 Август
Подходящи подправки за фагри на фурна са лимонът, копърът, зехтинът, черният пипер и разбира се, солта....
Топящ се паниран кашкавалТопящ се паниран кашкавал
05 Май
Топящият се паниран кашкавал поднесете със свежа, зелена салата. Добър апетит!...
Топящи се Маслени КроасанчетаТопящи се Маслени Кроасанчета
15 Дек.
Топящите се Маслени Кроасанчета са страхотни....
Салата Преливащи се цветовеСалата Преливащи се цветове
28 Януари
Сварват се морковът, цвеклото и целината. Изцеждат се и се поставят в купа, овкусява се със соса и се гарнира с маслините и магданоза....