Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Пастет от птициИзпържете почистената и измита птица, отделете месото и го нарежете на ситно.
Добавете белия сос, настъргания кашкавал и пасирайте....
03 Дек.
Правилно овкусяване и готвене на птициПодходящи са и за най-претенциозния вкус, като разбира се трябва правилно да са овкусени и сготвени.
Всички видове птици могат да се приготвят на фурна с добър успех....
09 Март
Как се замразяват зеленчуциПървите два часа от замразяването няколко пъти вадете плика, за да разпределите правилно зеленчуците и да не залепнат един за друг....
12 Януари
Как се замразява тиква?Може да оставите парчетата на разстояние едно от друго върху подходяща подложка във фризера, за да се замразят и чак тогава да се прехвърлят в пликове и кутии....
09 Ноем.
Важни правила при приготвянето на птициДруг вариант е да увиете птиците с по-мазни резени бекон, които по време на печенето не само ще предпазят птицата от изсъхване, но и ще пуснат своя аромат;
- Когато пълните птица и не разполагате с конец, с който да завържете...
28 Ноем.
Как се замразяват подправки и билкиБилките могат да се замразят лесно, така че да запазят качествата си и да готвите с тях по всяко време на годината. Много от билките могат да бъдат замразени и да ги използвате на по-късен етап....
12 Юни
Основни правила при замразяване на рибаПрактичните домакини могат да замразяват риба, следвайки следните основни правила.
Важно е да се знае, че подходяща за замразяване е само прясно уловената риба. Рибата, купена от магазина, не е достатъчно свежа....
03 Август
1
Салата Преливащи се цветовеСварват се морковът, цвеклото и целината.
Изцеждат се и се поставят в купа, овкусява се със соса и се гарнира с маслините и магданоза....
28 Януари
Топящ се паниран кашкавалТопящият се паниран кашкавал поднесете със свежа, зелена салата.
Добър апетит!...
05 Май
Готвените ястия, които могат да се замразяватМожете да замразявате и само сосове, които да използвате в подходящ момент за различни ястия.
Броколите и карфиолът в сварен вид също са подходящи за замразяване. можете да ги приготвите и с пилешко месо....
30 Май
Как се замразяват тестени изделия и сладкишиВсе по-честа става практиката замразяване на тестени изделия и сладкиши. Ако искате да съхраните за по-дълъг период от време любимите ви лакомства, има няколко основни правила, които трябва да спазвате....
20 Септ.
Бульон от дивечова птицаВарим още 30-40 минути, след което оставаме готовия бульон от дивечова птица да се утаи и го прецеждаме през тензух или гъста цедка.
Подправяме с лимонов сок, поръсваме с магданоз и сме готови да го сервираме....
22 Юни
Синя птица (Blue bird)Всички съставки се разбиват в шейкър заедно с кубчета лед.
Налива се в подходяща чаша и се украсява с черешка и спирала от кора на лимон или портокал....
01 Септ.
Как се замразява и размразява тофуТофу успешно се справя със замразяването и това е откритие на будистките монаси, които започнали да практикуват замразяване на тофу преди няколко века....
20 Дек.
Как се замразява царевица за варенеТака зърната царевица ще се замразят по-бързо и пликовете ще заемат по-малко място във фризера. Затворете пакета и го сложете да се замразява във фризера....
23 Януари
Пиле Омъжи се за менВръща се пилето със сметана в тигана със соковете си, полива се няколко пъти с горещ сос и се добавя още 25 г масло, разбърква се. Добавят се и накъсани листа босилек....
29 Март
1
Палачинки, които не се късатМлякото леко се загрява. Яйцата се разбиват.
Нишестето се смесва със захарта и солта и се разтваря в част от млякото.
Добавят се останалото мляко и яйцата. Трябва да се получи гладка смес за палачинки....
11 Юни
5
Бухти, които се обръщат самиПържат се до зачервяване.
Поръсват се топли с пудра захар.
Бухтите, които се обръщат сами са готови....
14 Ноем.
4
Топящи се в устата бисквиткиПо принцип тези топящи се в устата бързи и икономични бисквитки може да се направят без кокосово масло само с олио ( 1ч.ч.) - аз имах и реших 50/50....
06 Май
Как се прави перлена захарНа Люси Евтимова е с добавка на брашно, а по-точно: Към 3 супени лъжици захар се прибавя 1 с. л. брашно, разбърква се до паста, така се да се задържа в ръката, да е лепкава, прехвърля се върху хартия за печене и върху малко...
20 Април