Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Топящи се Маслени КроасанчетаТопящи се Маслени Кроасанчета
15 Дек.
Топящите се Маслени Кроасанчета са страхотни....
Топящ се паниран кашкавалТопящ се паниран кашкавал
05 Май
Топящият се паниран кашкавал поднесете със свежа, зелена салата. Добър апетит!...
Салата Преливащи се цветовеСалата Преливащи се цветове
28 Януари
Сварват се морковът, цвеклото и целината. Изцеждат се и се поставят в купа, овкусява се със соса и се гарнира с маслините и магданоза....
Така се осолява сланинаТака се осолява сланина
02 Март
3
Ето така се осолява сланина....
Пиле Омъжи се за менПиле Омъжи се за мен
29 Март
1
Поставя се в брашно и се напудря и от двете страни. В голям тиган се загряват 3 с.л. зехтин и маслото на средна температура. Запържва се месото до златисто и от двете страни, около 6 - 7 минути на страна....
Палачинки, които не се късатПалачинки, които не се късат
11 Юни
5
Млякото леко се загрява. Яйцата се разбиват. Нишестето се смесва със захарта и солта и се разтваря в част от млякото. Добавят се останалото мляко и яйцата. Трябва да се получи гладка смес за палачинки....
Как се прави перлена захарКак се прави перлена захар
20 Април
На Люси Евтимова е с добавка на брашно, а по-точно: Към 3 супени лъжици захар се прибавя 1 с. л. брашно, разбърква се до паста, така се да се задържа в ръката, да е лепкава, прехвърля се върху хартия за печене и върху малко...
Бухти, които се обръщат самиБухти, които се обръщат сами
14 Ноем.
4
Пържат се до зачервяване. Поръсват се топли с пудра захар. Бухтите, които се обръщат сами са готови....
Топящи се в устата бисквиткиТопящи се в устата бисквитки
06 Май
По принцип тези топящи се в устата бързи и икономични бисквитки може да се направят без кокосово масло само с олио ( 1ч.ч.) - аз имах и реших 50/50....
Как се прави шарена солКак се прави шарена сол
06 Юли
Това е така, защото шарената сол може да се използва върху различни сирена, запеканки и по-солени ястия, което изисква тя да не е прекалено солена....
Бухти, които се обръщат самиБухти, които се обръщат сами
01 Април
Брашното се пресява заедно с бакпулвера и солта. Яйцата се разбиват леко с телена бъркалка. Към тях се прибавят киселото мляко, олиото, захарта и ракията. Постепенно се добавя брашното, като се бърка с лъжица....
Как се правят домашни тортелиниКак се правят домашни тортелини
27 Юли
В следващите редове ще видите Как се правят домашни тортелини - вкусна рецепта, която ще ви стане любима. В купа пресейте брашното и в средата направете кладенче....
Бухти, които се обръщат самиБухти, които се обръщат сами
30 Ноем.
Щом се надуят, сами ще започнат да се обръщат. Щом са готови, поръсете бухтите, които се обръщат сами с пудра захар....
Топящи се в устата манатаркиТопящи се в устата манатарки
27 Май
Щом станат леко златисти, се добавя маслото и нарязаният на ситно чесън и се пържат още няколко минути. Гъбите в масло се овкусяват с оцет и магданоз и се сервират още топли....
Как се запържва боб?Как се запържва боб?
02 Януари
Ястията със запръжка стават много по-вкусни, затова винаги е добра идея да запържите боба, въпреки че все по-често се коментира, че пърженото е вредно за здравето. Може да направите запръжката смесена /с брашно и зеленчуци...
Как се запържва брашно?Как се запържва брашно?
18 Окт.
При стандартната запръжка мазнината се нагрява на умерен огън, след което се добавя брашното и при непрекъснато бъркане се запържва до желания цвят. Може да направите и т.нар....
Как се запържва леща?Как се запържва леща?
07 Окт.
Олиото се загрява в тиган, добавя се брашното и се запържва до златисто при непрекъснато бъркане. След това се слага червен пипер, който също се запършва, но не бива да се препържва....
Как се запържва лук?Как се запържва лук?
04 Окт.
Лукът се запържва лесно и бързо. Първо, трябва да го нарежем....
Как се запържва кайма?Как се запържва кайма?
14 Май
Рецептата за пържено мляно месо е доста проста, докато приготвянето му може да помогне в много ситуации. Различни добавки към каймата помагат да получите нови ястия всеки път, просто трябва да я запържите правилно. Обикновено...
Как се карамелизира месо?Как се карамелизира месо?
24 Февр.
Прибавят се ребърцата и се запържват от всички страни, докато хванат коричка....
Как се шпикова месоКак се шпикова месо
24 Април
Така приготвеното месо се запържва от всички страни в тиган, с малко количество олио. След като е добре запържено, месото се поставя в глинен съд с мазнината от пърженето, и продължава да се пече още 40 мин....
Така се прави блат за тортаТака се прави блат за торта
21 Септ.
Ето така се прави блат за торта....
Така се пече ципура на скараТака се пече ципура на скара
29 Септ.
Така се пече ципура на скара и се поднася с желаната гарнитура....
Пилето, в което ще се влюбитеПилето, в което ще се влюбите
07 Окт.
2
Изважда се тавата и се сваля фолиото, връщаме във фурната и се запича до червено. Поднасяме пилето, в което ще се влюбите с чаша бира и салата. Добър апетит!...
Топяща се в устата шоколадова тортаТопяща се в устата шоколадова торта
06 Юли
1
Шоколадовият крем се приготвя като на водна баня се разтопява шоколадът. Маскарпонето и разбитата сметана се смесват и разбъркват до получаване на гладка смес. Към тях добавяме и поизстиналия шоколад....