Рецептата за пържено мляно месо е доста проста, докато приготвянето му може да помогне в много ситуации. Различни добавки към каймата помагат да получите нови ястия всеки път, просто трябва да я запържите правилно.
Обикновено запържването на каймата става в нагорещен тиган с малко олио - прибавяте в него мляното месо и започвате да раздробявате с дървена шпатула, докато се получат фини трохички пържена кайма. Преди това може да запържите в тигана скълцан лук и морков. С тази основа се приготвят различни рецепти като сос Болонезе или пък традиционна мусака.
Ето няколко идеи:
Пържено мляно месо с лук и моркови
Необходими продукти:
500 г свинска кайма
2 моркова
2 глави лук
сол, черен пипер на вкус
малко олио за пържене
Нарежете лука и морковите на малки кубчета и ги запържете в растително масло. Добавете каймата в тигана, сол и черен пипер, запържете я до омекване, като бъркате равномерно. В процеса на разбъркване разбийте бучките и след това в готова форма, каймата ще е ронлива и нежна.
Каймата се готви много бързо, така че четвърт час е достатъчен за целия процес на готвене.
Кайма с гъби
Необходими продукти
500 г пилешка кайма или пилешки гърди
300 г гъби
2 глави лук
сол, черен пипер на вкус
50 г растително масло
Ако разполагате с пилешки гърди, имайте предвид, че птичето месо е много нежно и лесно се нарязва на малки парченца, т.е. можете да го нарежете на кайма с нож, за да получите по-интересен вкус, но отделете повече време за готвене.
Измийте гъбите, подсушете със салфетка и нарежете на ивици. Нарежете лука и го запържете заедно с гъбите до златисто кафяво. След това добавете каймата към зеленчуците и я запържете до омекване, като често разбърквате.
Ако обичате да готвите с кайма, опитайте нашите класически рецепти за мусака с кайма, руло Стефани с кайма или тези страхотни пълнени чушки с кайма.
Коментари