Gotvach.bg»Съвети»Как се запържва кайма?

Как се запържва кайма?

М. ГеоргиеваМ. Георгиева
Новак
36146
Как се запържва кайма?

Рецептата за пържено мляно месо е доста проста, докато приготвянето му може да помогне в много ситуации. Различни добавки към каймата помагат да получите нови ястия всеки път, просто трябва да я запържите правилно.

Обикновено запържването на каймата става в нагорещен тиган с малко олио - прибавяте в него мляното месо и започвате да раздробявате с дървена шпатула, докато се получат фини трохички пържена кайма. Преди това може да запържите в тигана скълцан лук и морков. С тази основа се приготвят различни рецепти като сос Болонезе или пък традиционна мусака.

Ето няколко идеи:

Пържено мляно месо с лук и моркови

Необходими продукти:

500 г свинска кайма

2 моркова

2 глави лук

сол, черен пипер на вкус

малко олио за пържене

Нарежете лука и морковите на малки кубчета и ги запържете в растително масло. Добавете каймата в тигана, сол и черен пипер, запържете я до омекване, като бъркате равномерно. В процеса на разбъркване разбийте бучките и след това в готова форма, каймата ще е ронлива и нежна.

Каймата се готви много бързо, така че четвърт час е достатъчен за целия процес на готвене.

Кайма с гъби

Необходими продукти

500 г пилешка кайма или пилешки гърди

300 г гъби

2 глави лук

сол, черен пипер на вкус

50 г растително масло

Ако разполагате с пилешки гърди, имайте предвид, че птичето месо е много нежно и лесно се нарязва на малки парченца, т.е. можете да го нарежете на кайма с нож, за да получите по-интересен вкус, но отделете повече време за готвене.

Измийте гъбите, подсушете със салфетка и нарежете на ивици. Нарежете лука и го запържете заедно с гъбите до златисто кафяво. След това добавете каймата към зеленчуците и я запържете до омекване, като често разбърквате.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
Общо гласували: 1
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати