Gotvach.bg»Статии»Какво да сготвя»Бързи специалитети с кайма

Бързи специалитети с кайма

Жана Г.Жана Г.
Новак
1k
Рецепти с кайма

С кайма можете да приготвите вкусни специалитети, които стават много бързо и няма да ви отнемат от ценното време, което може да посветите на близките си или на себе си.

Мързеливите сармички

Необходими продукти: 500 грама кайма, половин чаша ориз, 1 глава лук, половин кочан зеле, 2 яйца, 2 супени лъжци овесени ядки, сол и черен пипер на вкус, 1 супена лъжица брашно, 2 супени лъжици доматено пюре.

Начин на приготвяне: Оризът се сварява. Зелето се разрязва на четири части и се сварява за 5 минути във вряща вода. След това се отцежда и се нарязва на ситно.

Каймата се смесва с ориза и зелето, добавят се нарязаният на ситно лук, яйцата, солта и черният пипер. От тази смес се оформят големи кюфтета.

Бързи сарми

Те се овалват в брашно и се пържат в гореща мазнина от двете страни до златисто. След като се запържат, в тигана се добавя доматеното пюре и малко топла вода, така че да покрие сармичките. Задушават се на бавен огън до омекване.

Канелони с кайма

Необходими продукти: 1 опаковка канелони, 500 грама кайма, 1 глава лук, 1 яйце, сол и черен пипер на вкус.

Начин на приготвяне: Лукът се нарязва на ситно и се запържва, след това се маха от котлона и се добавя яйцето, солта и черният пипер. Канелоните се пълнят слагат се в тенджерка и се покриват с гореща солена вода. Варят се до готовност на бавен огън.

С кайма се прави бързо и лесно картофена лазаня.

Необходими продукти: 6-7 едри картофа, 500 грама кайма, 1 глава лук, 1 супена лъжица галета, 200 грама гъби, 1 домат, 2 чушки, 2 яйца, 1 кисело мляко, сол и черен пипер на вкус, 50 грама кашкавал.

Начин на приготвяне: Картофите се обелват и се нарязват на филийки. Слагат се на дъното на тава, намазана с мазнина и поръсена с галета. Върху картофите се слага нарязаният и предварително запържен лук. Върху лука се разпределя каймата, предварително поръсена със сол и черен пипер.

Отгоре се нареждат доматът, нарязан на тънки кръгове, нарязаните на кръгчета чушки и нарязаните гъби. Отгоре се залива със смес от яйцата с киселото мляко. Поръсва се с настърган кашкавал и се пече около 1 час на 200 градуса.

Ако обичаш да готвиш с кайма, опитай непременно и другите ни предложения за паста с кайма, пълнени чушки с кайма, супа топче или традиционното руло Стефани.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.2
53
41
32
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Тази статия още не е коментирана. Бъди първият, който ще остави коментар към нея:Анонимен