Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
РомРом
12 Окт.
Ромът (rum) представлява дестилирано алкохолно питие, което е сред любимите напитки на много хора по света. То се приготвя от части от захарна тръстика, както и от тръстиков сироп. Като в производството на питието ключова...
Така се осолява сланинаТака се осолява сланина
02 Март
3
Ето така се осолява сланина....
Топящ се паниран кашкавалТопящ се паниран кашкавал
05 Май
Топящият се паниран кашкавал поднесете със свежа, зелена салата. Добър апетит!...
Топящи се Маслени КроасанчетаТопящи се Маслени Кроасанчета
15 Дек.
Топящите се Маслени Кроасанчета са страхотни....
Салата Преливащи се цветовеСалата Преливащи се цветове
28 Януари
Сварват се морковът, цвеклото и целината. Изцеждат се и се поставят в купа, овкусява се със соса и се гарнира с маслините и магданоза....
Коктейли с ромКоктейли с ром
07 Януари
Ромът е сред най-предпочитаните основи за приготвянето на коктейли. Вариациите са различни – приготвя се с плодови сокове, с лимон, с лайм, газирани напитки и много други. Рецептите за коктейли с ром са прочути...
Как и от какво се прави ром?Как и от какво се прави ром?
27 Окт.
Днес ромът е обичана и ценена напитка по целия свят. Но не винаги е било така. За разлика от благородните напитки, родени в замъци и скъпи имоти и често срещани във висшето общество, ромът за първи път видял бял свят в...
Защо не ми се пие водаЗащо не ми се пие вода
10 Септ.
Ако не изпитвате жажда, това изобщо не означава, че тялото ви няма нужда от течности. Всеки ден по различни начини изразходваме 1.5-2.5 л вода при комфортна температура и влажност, а по време на горещини и физически натоварвания...
Кога се пие чай от копър?Кога се пие чай от копър?
02 Март
Foeniculum vulgare е латинското име на една много добре позната у нас подправка - копър. Тя се използва както за придаване на специфичен аромат и вкус на различни ястия, така и като добавка при консервиране на хранителни...
Защо се пие йод при радиация?Защо се пие йод при радиация?
09 Януари
Вероятно сте чували, че при голямо радиационно облъчване или завишени нива на радиация се препоръчва да се приема йод с профилактична цел. И вероятно това ви се струва странно. Има изключително ясно и логично обяснение за...
Пиле Омъжи се за менПиле Омъжи се за мен
29 Март
1
Връща се пилето със сметана в тигана със соковете си, полива се няколко пъти с горещ сос и се добавя още 25 г масло, разбърква се. Добавят се и накъсани листа босилек....
Палачинки, които не се късатПалачинки, които не се късат
11 Юни
5
Млякото леко се загрява. Яйцата се разбиват. Нишестето се смесва със захарта и солта и се разтваря в част от млякото. Добавят се останалото мляко и яйцата. Трябва да се получи гладка смес за палачинки....
Бухти, които се обръщат самиБухти, които се обръщат сами
14 Ноем.
4
Пържат се до зачервяване. Поръсват се топли с пудра захар. Бухтите, които се обръщат сами са готови....
Как се прави перлена захарКак се прави перлена захар
20 Април
На Люси Евтимова е с добавка на брашно, а по-точно: Към 3 супени лъжици захар се прибавя 1 с. л. брашно, разбърква се до паста, така се да се задържа в ръката, да е лепкава, прехвърля се върху хартия за печене и върху малко...
Бухти, които се обръщат самиБухти, които се обръщат сами
01 Април
Брашното се пресява заедно с бакпулвера и солта. Яйцата се разбиват леко с телена бъркалка. Към тях се прибавят киселото мляко, олиото, захарта и ракията. Постепенно се добавя брашното, като се бърка с лъжица....
Бухти, които се обръщат самиБухти, които се обръщат сами
30 Ноем.
Щом се надуят, сами ще започнат да се обръщат. Щом са готови, поръсете бухтите, които се обръщат сами с пудра захар....
Как се прави шарена солКак се прави шарена сол
06 Юли
Това е така, защото шарената сол може да се използва върху различни сирена, запеканки и по-солени ястия, което изисква тя да не е прекалено солена....
Как се правят домашни тортелиниКак се правят домашни тортелини
27 Юли
В следващите редове ще видите Как се правят домашни тортелини - вкусна рецепта, която ще ви стане любима. В купа пресейте брашното и в средата направете кладенче....
Топящи се в устата манатаркиТопящи се в устата манатарки
27 Май
Щом станат леко златисти, се добавя маслото и нарязаният на ситно чесън и се пържат още няколко минути. Гъбите в масло се овкусяват с оцет и магданоз и се сервират още топли....
Топящи се в устата бисквиткиТопящи се в устата бисквитки
06 Май
По принцип тези топящи се в устата бързи и икономични бисквитки може да се направят без кокосово масло само с олио ( 1ч.ч.) - аз имах и реших 50/50....
Домашен РомДомашен Ром
31 Август
Той се използва за коктейли. За да направим златен ром трябва да добавим карамел и да отлежи в дъбови бъчви до 2 месеца. А за да получим черен ром от златния, просто добавяме малко меласа и оставяме да отлежи още....
Ром КолинсРом Колинс
01 Окт.
Ниска чаша се напълва до 2/3 със ситно счукан лед. Прибавят се лимоновият сок, ромът и захарта и се допълва с изстудена газирана вода. Разбърква се леко с лъжичка и се украсява с резенче портокал и една черешка....
Ром и подходящи комбинацииРом и подходящи комбинации
05 Август
Ромът е вид алкохол, дестилиран от захарна тръстика. Консумира се от векове, защото е алкохолна напитка, която може да се получи евтино и в голямо количество, което го прави привлекателен за производство на малки острови...
Здравословно ли е да се пие чай?Здравословно ли е да се пие чай?
05 Февр.
Чаят, особено зеленият чай, е изключително полезен за вашето здраве. Консумацията на чай може да бъде включена в цялостната ви здравословна диета с пълнозърнести храни, риба, плодове и зеленчуци и по-малко червено и преработено...
Кога се пие магнезий - сутрин или вечер?Кога се пие магнезий - сутрин или вечер?
27 Септ.
Магнезият е един от най-съществените минерали за човешкия организъм. Не само участва във вътрешни процеси, но и подкрепя цялостното ви здраве. Често задаван е въпросът кога да се пие хранителната добавка – сутрин или вечер...