Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Как се познава добрият човек?Няма как да познаваме трудностите и проблемите на другите, а много често точно те са причина за лошо отношение или нервно поведение....
28 Септ.
Характерът се познава по лицетоСпоред физиогномиката, науката за изучаване на лицето, носът, устните и дори ушите издават характера. Дългият нос е характерен за хора с ярка индивидуалност.
Ако носът на човек е прав и гладък, той е доста умен. А ако...
11 Май
4
Характерът се познава по ръцетеЧовек, който често държи дланите си похлупени надолу, има тъмни страни на характера си. Напълно е възможно той да е голям лъжец и често да изопачава истината.
Който леко присвива пръстите си и ходи с неестествено висящи...
14 Дек.
Жената се познава по пръстенаДамите дори не подозират колко ги издават пръстените по ръцете им, смятат британски психолози.
Формата на пръстена и изборът на пръста, на който го носи, казва много за характера на нежното създание.
Един от най-разпространените...
26 Окт.
Стогодишното яйцеАко си мислите, че стогодишното яйце, за което е и сегашната ни статия, е предмет на изкуството или украшение със 100-годишна история, то много бъркате. Стогодишното яйце е азиатски специалитет, предназначен за ядене....
09 Окт.
Как се познава времето по небетоИма някои ненаучни методи за предсказване на промяна на времето. При много хора индикация за влошаване на времето е появата на болки в травмирани участъци.
Тези, които за своя радост не разполагат с такива индикатори...
24 Ноем.
1
По какво се познава качественото месоМесото с високо качество, тоест прясното месо, което гарантира приготвянето на вкусно и здравословно ястие, винаги е покрито със съвсем тънка коричка в бледорозов или бледочервен цвят.
Ако натиснете тази коричка с пръст...
20 Февр.
Правилният мъж се познава по поведениетоТова може да се познае лесно по няколко черти на поведението на партньора....
11 Юли
Топящ се паниран кашкавалТопящият се паниран кашкавал поднесете със свежа, зелена салата.
Добър апетит!...
05 Май
Салата Преливащи се цветовеСварват се морковът, цвеклото и целината.
Изцеждат се и се поставят в купа, овкусява се със соса и се гарнира с маслините и магданоза....
28 Януари
Как да познаем дали е развалено свинското месо?Как да разпознаем дали свинското месо е развалено?
Цветът а прясното свинско е розово-бял, свеж и приятен....
19 Ноем.
Как да познаем дали прясното мляко е развалено?Ако при варене прясното мляко започне да става на парцали и се пресича - това е сигурен знак, че е развалено.
Свареното прясно мляко се познава по същия начин - нетипичен мирис и странна консистенция....
02 Окт.
Гадаене с яйцеГадаенето с яйце е метод, известен от древни времена. Яйцето носи силна символика, която се е запазила в световните религии и вярвания.
Затова е естествено, че яйцето е станало част от начините за гадаене на бъдещето...
24 Август
3
Пиле Омъжи се за менВръща се пилето със сметана в тигана със соковете си, полива се няколко пъти с горещ сос и се добавя още 25 г масло, разбърква се. Добавят се и накъсани листа босилек....
29 Март
1
Палачинки, които не се късатМлякото леко се загрява. Яйцата се разбиват.
Нишестето се смесва със захарта и солта и се разтваря в част от млякото.
Добавят се останалото мляко и яйцата. Трябва да се получи гладка смес за палачинки....
11 Юни
5
Бухти, които се обръщат самиПържат се до зачервяване.
Поръсват се топли с пудра захар.
Бухтите, които се обръщат сами са готови....
14 Ноем.
4
Как се прави перлена захарНа Люси Евтимова е с добавка на брашно, а по-точно: Към 3 супени лъжици захар се прибавя 1 с. л. брашно, разбърква се до паста, така се да се задържа в ръката, да е лепкава, прехвърля се върху хартия за печене и върху малко...
20 Април
Бухти, които се обръщат самиБрашното се пресява заедно с бакпулвера и солта.
Яйцата се разбиват леко с телена бъркалка. Към тях се прибавят киселото мляко, олиото, захарта и ракията.
Постепенно се добавя брашното, като се бърка с лъжица....
01 Април
Бухти, които се обръщат самиЩом се надуят, сами ще започнат да се обръщат.
Щом са готови, поръсете бухтите, които се обръщат сами с пудра захар....
30 Ноем.
Как се прави шарена солТова е така, защото шарената сол може да се използва върху различни сирена, запеканки и по-солени ястия, което изисква тя да не е прекалено солена....
06 Юли
Как се правят домашни тортелиниВ следващите редове ще видите Как се правят домашни тортелини - вкусна рецепта, която ще ви стане любима.
В купа пресейте брашното и в средата направете кладенче....
27 Юли
Топящи се в устата манатаркиЩом станат леко златисти, се добавя маслото и нарязаният на ситно чесън и се пържат още няколко минути.
Гъбите в масло се овкусяват с оцет и магданоз и се сервират още топли....
27 Май
Топящи се в устата бисквиткиПо принцип тези топящи се в устата бързи и икономични бисквитки може да се направят без кокосово масло само с олио ( 1ч.ч.) - аз имах и реших 50/50....
06 Май