Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Как се правят домашни тортелиниВ следващите редове ще видите Как се правят домашни тортелини - вкусна рецепта, която ще ви стане любима.
В купа пресейте брашното и в средата направете кладенче....
27 Юли
Домашно захарно тесто за украсиОт това тесто може да се правят всякакви фигурки. Може да се покрие и торта. Ако остане може да се съхранява в хладилник 1 месец.
Домашното захарно тесто за украси е готово....
31 Юли
1
Захарно тестоГотовото захарно тесто може да осветите с няколко капки сладкарска боя или да оставите така. Използвайте го за приготвянето на захарни фигурки, за покриване на сладкиши и торти, като го разточите и т.н....
19 Март
11
Фондан - захарно тестоСлед получаването на меко и гладко захарно тесто, то се увива плътно в стреч фолио, за да го съхраните до момента, в който ще се използва....
29 Март
Фигурки от захарно тестоОцветете готовото тесто с подходящи бои за храна. Веднага завийте тестото с целофан, за да не изсъхне.
Разточете тестото на плота и оформете желаните фигурки....
02 Януари
Как се прави захарно тестоЗа да приготвите вкусни домашни десерти обаче, необходимо е да знаете как се прави захарно тесто. То е незаменимо, когато искате да блеснете с кулинарни умения пред вашето семейство или гости....
11 Април
5
Кошничка с цветя от тесто за ЦветницаМаята се разбърква в хладка вода с захарта и оставяме за 10 минути да бухне. Замесваме тесто с останалите продукти и оставяме да втаса 40 минути....
01 Април
5
Цветя от бутер тестоБутерките се пекат на 200 градуса около 20 минути. Изваждат се от фурната и се подреждат в чиния. Поръсват се с пудра захар.
Цветята от бутер тесто са готови....
03 Юли
2
Как се правят варено и парено тестоПри вареното тесто прави впечатление обемът, който добива при преминаване през термична обработка....
27 Януари
Тесто с яйцаСмесват се продуктите и се бърка докато тестото набухне, след това се оставя да втаса....
24 Ноем.
1
Тесто с грисСлед това започнете да добавяте гриса на порции. добавете толкова грис, че да се получи топка меко тесто. Доомесете тестото с още малко брашно и го оставете да втаса за около 40 минути на топло....
15 Дек.
Тесто с яйцаСмесват се продуктите и се бърка докато тестото набухне, след това се оставя да втаса....
24 Ноем.
1
Как се прави маслено тестоПравите кладенче в брашното, което вече е смесено с мазнината и наливате яйцето. Започвате да добавяте брашно от външната част към центъра на кладенчето, докато се оформи тесто, ако е необходимо добавяте вода....
06 Март
Тънкости при работата със захарно тестоАко не се съхранява правилно, тестото става прекалено сухо. При изсъхване на захарното тесто, то започва да се напуква. Това прави работата с него трудна....
26 Май
Украса за торти от захарно тестоС помощта на хранителни бои можете да промените цвета на тестото....
16 Март
1
Маджун от захарно цвеклоПочистете захарното цвекло. Настържете го на ренде. След това трябва да го изцедите напълно, като го пресовате.
Най-лесно е да се мине през мощна сокоизстисквачка, но традицията повелява всичко да се прави ръчно....
30 Септ.
6
Как се правят захарни перли за десерти?Използвайте много малко, тъй като цветът може да се усили по време на охлаждането. Добавете го към сместа от захар и вода и разбъркайте добре....
19 Дек.
Ризото Миланезе, както го правят италианцитеЗапочваме да добавяме горещия бульон на части, сипваме един черпак, бъркаме, докато се поеме от ориза в нашето апетитно ризото.
След това идва още 1 черпак и това се повтаря, докато се свари оризът....
25 Февр.
Козуначено тесто в хлебопекарнаПрибавя се малко по малко брашно, включва се на програма тесто, ако има нужда, се добавя още - до получаване на меко нелепнещо козуначено тесто, не трябва да се залепва по бъркалките....
06 Ноем.
Маслено тесто с виноПрибавете захарта, бялото вино, солта и замесете гладко тесто. Оставете го да почине, увито във фолио на хладно. След това го разточете и го сложете в овална тавичка....
14 Ноем.
Маслено тесто с яйцаБрашното и солта се пресяват. Използва се блендер, за да се разбие и втрие маслото, докато сместа заприлича на трохи. Добавят се водата и жълтъците.
Меси се бързо, за да се получи твърдо тесто....
11 Март
Универсално тесто в хлебопекарнаПуска се програма за тесто. При мен е 90 минути.
Тестото може да се ползва за пици, закуски, питки, хляб и т.н.
Универсалното тесто в хлебопекарна е готово....
10 Дек.
3
Тесто с прясна маяКакто разтворената мая, така и тестото трябва да са на топло, температурата трябва да не е под 25 градуса - в противен случай няма да се получи тестото....
19 Февр.
Пухкаво тесто с водкаДобавете по малко брашното, докато се получи меко и нелепнещо тесто.
Тестото е подходящо както за вкусни мекици, така и за пухкави домашни питки....
25 Март