Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Как се съхранява грах?Бобът и грахът, когато са обелени, могат да се сушат и се съхраняват за дълъг период от време.
Грахът е ценен източник на протеини, желязо и неразтворими фибри....
25 Януари
Как се съхранява чай?Всички съдове, в които съхранявате чая, трябва да се използват само за него, за да не се наруши аромата на растението.
- Съхранявайте на хладно и тъмно място, без достъп на светлина, слънце и топлина....
27 Януари
1
Как се съхранява кекс?Основният проблем при този вид домашни продукти е как да ги съхраняваме.
Как се съхранява кекс?...
05 Януари
1
Как се съхранява зелен фасул?Важно е той да бъде съхраняван правилно.
Начини за съхраняване на зеления фасул
Съхраняването на пресния зеления боб става в хладилник, като допустимото време е няколко дни....
02 Ноем.
Така се осолява сланинаПо този начин ще се отцеди кръвта. Нарежете я на парчета.
В съда, в който ще я съхранявате, сложете сол на дъното. Върху нея сложете парчетата сланина. Това се прави, за да не се развали вкуса ѝ от кислорода....
02 Март
3
Топящ се паниран кашкавалТопящият се паниран кашкавал поднесете със свежа, зелена салата.
Добър апетит!...
05 Май
Салата Преливащи се цветовеСварват се морковът, цвеклото и целината.
Изцеждат се и се поставят в купа, овкусява се със соса и се гарнира с маслините и магданоза....
28 Януари
Пиле Омъжи се за менВръща се пилето със сметана в тигана със соковете си, полива се няколко пъти с горещ сос и се добавя още 25 г масло, разбърква се. Добавят се и накъсани листа босилек....
29 Март
1
Палачинки, които не се късатМлякото леко се загрява. Яйцата се разбиват.
Нишестето се смесва със захарта и солта и се разтваря в част от млякото.
Добавят се останалото мляко и яйцата. Трябва да се получи гладка смес за палачинки....
11 Юни
5
Бухти, които се обръщат самиПържат се до зачервяване.
Поръсват се топли с пудра захар.
Бухтите, които се обръщат сами са готови....
14 Ноем.
4
Как се прави перлена захарНа Люси Евтимова е с добавка на брашно, а по-точно: Към 3 супени лъжици захар се прибавя 1 с. л. брашно, разбърква се до паста, така се да се задържа в ръката, да е лепкава, прехвърля се върху хартия за печене и върху малко...
20 Април
Бухти, които се обръщат самиБрашното се пресява заедно с бакпулвера и солта.
Яйцата се разбиват леко с телена бъркалка. Към тях се прибавят киселото мляко, олиото, захарта и ракията.
Постепенно се добавя брашното, като се бърка с лъжица....
01 Април
Бухти, които се обръщат самиЩом се надуят, сами ще започнат да се обръщат.
Щом са готови, поръсете бухтите, които се обръщат сами с пудра захар....
30 Ноем.
Как се прави шарена солТова е така, защото шарената сол може да се използва върху различни сирена, запеканки и по-солени ястия, което изисква тя да не е прекалено солена....
06 Юли
Как се правят домашни тортелиниВ следващите редове ще видите Как се правят домашни тортелини - вкусна рецепта, която ще ви стане любима.
В купа пресейте брашното и в средата направете кладенче....
27 Юли
Топящи се в устата манатаркиЩом станат леко златисти, се добавя маслото и нарязаният на ситно чесън и се пържат още няколко минути.
Гъбите в масло се овкусяват с оцет и магданоз и се сервират още топли....
27 Май
Топящи се в устата бисквиткиПо принцип тези топящи се в устата бързи и икономични бисквитки може да се направят без кокосово масло само с олио ( 1ч.ч.) - аз имах и реших 50/50....
06 Май
Как се съхранява месо без хладилникТака се съхранява месо за едно денонощие.
Можете да съхранявате месо с помощта на кисело мляко или оцет. Залейте телешкото или говеждото месо с кисело мляко така, че да е покрито изцяло....
07 Април
2
Вино от дренкиДомашното вино трябва да е готово след 16-20 дни. Тогава се прецежда, налива се в бутилки и се затваря.
Бутилките с вино от дренки се съхраняват на тъмно и хладно място в легнало положение....
14 Януари
5
Вино от глухарчетаСлед като домашното вино е готово, съхранявайте бутилките плътно затворени.
С течение на времето цветът ще се избистри и ще стане леко прозрачен.
Аз съхранявам виното от глухарчета в стъклена дамаджана....
28 Април
2
Вино от дюлиКогато завърши и процесът на тихата ферментация, виното се избистря и става вече годно за консумация.
След това с помощта на маркуч наливам виното в бутилки - това е с цел да се отдели утайката....
26 Февр.
1
Вино от тинтяваНакиснете корените тинтява във виното в продължение на 15 дни.
Пийте по ½ винена чаша 30 мин. преди ядене от приготвеното домашно вино....
13 Февр.
Вино от малиниСлед завършването на ферментацията (около 2-3 седмици при температура между 20-28 градуса) виното от малини се избистря и се бутилира.
Бутилките се държат в хоризонтално положение в хладно и сухо помещение....
21 Август