Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Задушени масловки в масло и копърЗадушени масловки в масло и копър
21 Ноем.
1
Гъбите и лукът се почистват и измиват. Нарязват се на едро. На слаб огън се загрява маслото и в него се задушава лукът. Когато поомекне, се добавят и гъбите. Разбърква се и се оставя под похлупак 2-3 минути....
Масловки с мащеркаМасловки с мащерка
21 Окт.
Поръсват се с мащерката и сол, разбъркват се и се махат от котлона....
Топящи се портокалови масленки с царевично брашноТопящи се портокалови масленки с царевично брашно
06 Февр.
Изключително ароматни и топящи се в устата нежни и леки сладки! Добър апетит!...
Задушени масловки и пачи крак в маслоЗадушени масловки и пачи крак в масло
20 Юли
Задушени масловки и пачи крак в масло може да сервираме с охладено бяло вино....
МасловкаМасловка
06 Април
Видове масловка Обикновена масловка /Silius luteus/ - тя е една от най-често срещаните масловки в Европа, освен това е и една от най-събираните ядливи диви гъби на територията на нашата страна....
Как да изсушим масловки?Как да изсушим масловки?
09 Дек.
Надяваме се, че статията ни ви е била полезна и ще можете сами да си изсушите масловки в домашни условия....
Топящ се паниран кашкавалТопящ се паниран кашкавал
05 Май
Топящият се паниран кашкавал поднесете със свежа, зелена салата. Добър апетит!...
Салата Преливащи се цветовеСалата Преливащи се цветове
28 Януари
Сварват се морковът, цвеклото и целината. Изцеждат се и се поставят в купа, овкусява се със соса и се гарнира с маслините и магданоза....
Топящи се Маслени КроасанчетаТопящи се Маслени Кроасанчета
15 Дек.
Топящите се Маслени Кроасанчета са страхотни....
Така се осолява сланинаТака се осолява сланина
02 Март
3
По този начин ще се отцеди кръвта. Нарежете я на парчета. В съда, в който ще я съхранявате, сложете сол на дъното. Върху нея сложете парчетата сланина. Това се прави, за да не се развали вкуса ѝ от кислорода....
Как се съхранява виното?Как се съхранява виното?
24 Септ.
Зависи и от температурата, на която съхраняваме отворената бутилка - когато е стайна, дните автоматично намаляват....
Как се съхранява грах?Как се съхранява грах?
25 Януари
Бобът и грахът, когато са обелени, могат да се сушат и се съхраняват за дълъг период от време. Грахът е ценен източник на протеини, желязо и неразтворими фибри....
Как се съхранява кекс?Как се съхранява кекс?
05 Януари
1
Основният проблем при този вид домашни продукти е как да ги съхраняваме. Как се съхранява кекс?...
Как се съхранява чай?Как се съхранява чай?
27 Януари
1
Всички съдове, в които съхранявате чая, трябва да се използват само за него, за да не се наруши аромата на растението. - Съхранявайте на хладно и тъмно място, без достъп на светлина, слънце и топлина....
Пиле Омъжи се за менПиле Омъжи се за мен
29 Март
1
Връща се пилето със сметана в тигана със соковете си, полива се няколко пъти с горещ сос и се добавя още 25 г масло, разбърква се. Добавят се и накъсани листа босилек....
Палачинки, които не се късатПалачинки, които не се късат
11 Юни
5
Млякото леко се загрява. Яйцата се разбиват. Нишестето се смесва със захарта и солта и се разтваря в част от млякото. Добавят се останалото мляко и яйцата. Трябва да се получи гладка смес за палачинки....
Бухти, които се обръщат самиБухти, които се обръщат сами
14 Ноем.
4
Пържат се до зачервяване. Поръсват се топли с пудра захар. Бухтите, които се обръщат сами са готови....
Как се прави перлена захарКак се прави перлена захар
20 Април
На Люси Евтимова е с добавка на брашно, а по-точно: Към 3 супени лъжици захар се прибавя 1 с. л. брашно, разбърква се до паста, така се да се задържа в ръката, да е лепкава, прехвърля се върху хартия за печене и върху малко...
Топящи се в устата бисквиткиТопящи се в устата бисквитки
06 Май
По принцип тези топящи се в устата бързи и икономични бисквитки може да се направят без кокосово масло само с олио ( 1ч.ч.) - аз имах и реших 50/50....
Как се прави шарена солКак се прави шарена сол
06 Юли
Това е така, защото шарената сол може да се използва върху различни сирена, запеканки и по-солени ястия, което изисква тя да не е прекалено солена....
Бухти, които се обръщат самиБухти, които се обръщат сами
01 Април
Брашното се пресява заедно с бакпулвера и солта. Яйцата се разбиват леко с телена бъркалка. Към тях се прибавят киселото мляко, олиото, захарта и ракията. Постепенно се добавя брашното, като се бърка с лъжица....
Бухти, които се обръщат самиБухти, които се обръщат сами
30 Ноем.
Щом се надуят, сами ще започнат да се обръщат. Щом са готови, поръсете бухтите, които се обръщат сами с пудра захар....
Как се правят домашни тортелиниКак се правят домашни тортелини
27 Юли
В следващите редове ще видите Как се правят домашни тортелини - вкусна рецепта, която ще ви стане любима. В купа пресейте брашното и в средата направете кладенче....
Топящи се в устата манатаркиТопящи се в устата манатарки
27 Май
Щом станат леко златисти, се добавя маслото и нарязаният на ситно чесън и се пържат още няколко минути. Гъбите в масло се овкусяват с оцет и магданоз и се сервират още топли....