Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Мъфини с варено яйцеМъфини с варено яйце
28 Май
Мъфините с варено яйце са много вкусни....
Питки с варено яйцеПитки с варено яйце
12 Януари
Вареното яйце настъргваме ситно и слагаме върху плънката. Поръсваме със шарена сол. Подреждаме питките в тава върху хартия за печене намазана с мазнина. Изпичаме в нагрята на 180 градуса фурна до златисто....
Спаначено пюре с варено яйцеСпаначено пюре с варено яйце
26 Април
Спаначеното пюре с варено яйце е готово....
Чорба с лапад и варено яйцеЧорба с лапад и варено яйце
08 Юни
Поднесете чорбата с лапад и варено яйце с поръска от магданоз....
Крем супа от грах с варено яйцеКрем супа от грах с варено яйце
18 Януари
След като се свари грахът в съвсем малко вода се добавя чесъна и се пасира. Добавят се лукът, млякото, маслото, яйцето, копърът и солта....
Пастет от елда с варено яйце и кимионПастет от елда с варено яйце и кимион
24 Януари
Ако мелим в блендер, може да добавим малко вода, за да се смели апетитният пастет по-лесно. Лесна рецепта за пастет от елда с варено яйце и кимион, който наподобява на хумуса в ориенталската кухня....
Свинско с гъби и варено яйце в гювечеСвинско с гъби и варено яйце в гювече
11 Окт.
Сварете предварително яйцата и сложете по средата половин яйце, настържете кашкавал и сложете да се запекат....
Богата домашна пица с цвете от варено яйцеБогата домашна пица с цвете от варено яйце
11 Май
4
От продуктите за тестото замесваме меко тесто, покриваме и оставяме да втаса на топло. Нарязваме шунката, шпека, краставичките, маслинките, гъбите. Настъргваме кашкавала на едро ренде. Загрявам фурната на 200 градуса....
Стогодишното яйцеСтогодишното яйце
09 Окт.
Ако си мислите, че стогодишното яйце, за което е и сегашната ни статия, е предмет на изкуството или украшение със 100-годишна история, то много бъркате. Стогодишното яйце е азиатски специалитет, предназначен за ядене....
Как се правят варено и парено тестоКак се правят варено и парено тесто
27 Януари
Варено тесто Вареното тесто се смята за вълшебно от кулинарите. Това е така, тъй като е най-лекото и въздушно тесто, от което се правят бухти, толумбички, еклери, гевреци и др....
Салата Преливащи се цветовеСалата Преливащи се цветове
28 Януари
Сварват се морковът, цвеклото и целината. Изцеждат се и се поставят в купа, овкусява се със соса и се гарнира с маслините и магданоза....
Топящ се паниран кашкавалТопящ се паниран кашкавал
05 Май
Топящият се паниран кашкавал поднесете със свежа, зелена салата. Добър апетит!...
Топящи се Маслени КроасанчетаТопящи се Маслени Кроасанчета
15 Дек.
Топящите се Маслени Кроасанчета са страхотни....
Така се осолява сланинаТака се осолява сланина
02 Март
3
Ето така се осолява сланина....
Коя риба кога се яде?Коя риба кога се яде?
11 Май
Съществуват най-различни видове ядливи риби – хамсия, сафрид, лефер, меджид, паламуд, кефал, риба меч, риба калкан, сардини, цапура, скумрия, костур, платика и т.н. Кефал, лаврак, лефер, калкан...
Какво се яде на ЦветницаКакво се яде на Цветница
09 Април
Цветница е подвижен християнски празник, който се празнува една седмица преди Великден. Нарича се още Връбница, Вая, Цветна Неделя. Това е и последният голям празник преди Великден. Цветница е денят, в който християнската...
Грейпфрутът се яде със семкитеГрейпфрутът се яде със семките
09 Дек.
Грейпфрутът, който е желан гост на трапезата през зимата, съдържа естествени убийци на мазнините – инозитол и пектин. Той подобрява апетита, помага на храносмилането и активизира дейността на черния дроб. Освен това...
Защо ми се яде сладко?Защо ми се яде сладко?
06 Окт.
Ако не можете да прекарате ден без шоколад и след като изядете един бонбон, веднага посягате към втория и третия, може да има много причини за това. Тези причини могат да бъдат отстранени. И не става въпрос за сила на волята...
Как се яде с клечки?Как се яде с клечки?
10 Януари
Храненето с клечки или пръчици, както ги наричаме ние, е характерно за много азиатски държави, но в Япония, Китай и Виетнам би било направо немислимо да се храните без тяхна помощ. Макар да не е доказано, се счита, че...
Как се замразява царевица за варенеКак се замразява царевица за варене
23 Януари
След като решите да я ползвате за варене, трябва само да я извадите и без да я размразявате, да я сложите във вряща вода до готовност....
Гадаене с яйцеГадаене с яйце
24 Август
3
Гадаенето с яйце е метод, известен от древни времена. Яйцето носи силна символика, която се е запазила в световните религии и вярвания. Затова е естествено, че яйцето е станало част от начините за гадаене на бъдещето...
Пиле Омъжи се за менПиле Омъжи се за мен
29 Март
1
Връща се пилето със сметана в тигана със соковете си, полива се няколко пъти с горещ сос и се добавя още 25 г масло, разбърква се. Добавят се и накъсани листа босилек....
Палачинки, които не се късатПалачинки, които не се късат
11 Юни
5
Млякото леко се загрява. Яйцата се разбиват. Нишестето се смесва със захарта и солта и се разтваря в част от млякото. Добавят се останалото мляко и яйцата. Трябва да се получи гладка смес за палачинки....
Бухти, които се обръщат самиБухти, които се обръщат сами
14 Ноем.
4
Пържат се до зачервяване. Поръсват се топли с пудра захар. Бухтите, които се обръщат сами са готови....
Топящи се в устата бисквиткиТопящи се в устата бисквитки
06 Май
По принцип тези топящи се в устата бързи и икономични бисквитки може да се направят без кокосово масло само с олио ( 1ч.ч.) - аз имах и реших 50/50....