Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Картофено пюре Кой изяде сиренцетоКартофено пюре Кой изяде сиренцето
28 Април
6
Може да се оформят и мустачки от копър....
Кой шоколад е здравословен и кой не?Кой шоколад е здравословен и кой не?
13 Май
Новата технология е приложима за черен, млечен и бял шоколад. Досега са направени шоколад с ябълков, портокалов и боровинков сок....
Изкуственият шоколад и вредата от негоИзкуственият шоколад и вредата от него
28 Август
Полученият по този начин шоколад е известен като изкуствен....
Защо да похапваме лешници?Защо да похапваме лешници?
06 Юни
1
Лешниците са много високо енергийна храна, заредена с множество здравословни хранителни вещества, които са от съществено значение за оптимално здраве. Сто грама ядки съдържат приблизително 628 калории. Тези божествени...
Защо да похапваме лимец?Защо да похапваме лимец?
12 Февр.
В последно време здравословното хранене става все по-популярно и това не е никак странно. Всеки човек иска да е здрав, а именно правилното хранене е залог за това. Именно затова и продуктите като лимец стават все по-популярни...
Как да замразим нахутКак да замразим нахут
07 Юли
Ето как да замразите нахут и да го ползвате веднага, щом ви се прииска да хапнете кюфтенца от нахут, яхния с нахут или друго ястие....
Как да изсушим дренкиКак да изсушим дренки
18 Март
Оставете ги да се отцедят. Целта на кисненето в подсолена вода е да се премахнат всички малки мушички. Наредете дренките върху мрежа за сушене. Сложете мрежата на сянка, на подходящо проветриво място....
Как да карамелизираме лукКак да карамелизираме лук
08 Януари
2
Сложете олио на тигана да загрява. Щом е готово, пуснете вътре лука да се пържи. Трябва да хване златист захар. Прибавете захарта и объркайте добре....
Защо да похапваме редовно тиквичкиЗащо да похапваме редовно тиквички
03 Юни
Вижте кои са те и научете защо е полезно да похапваме тиквички редовно....
Тригуни Да си оближеш пръститеТригуни Да си оближеш пръстите
26 Септ.
1
Предварително се сварява сиропът от захарта и водата и се оставя да се охлади. Заливат се тригуните в тавата и се оставят за 3-4 часа да попие сиропа, после се хапват с наслада. Да ви е сладко!...
Гювеч Да си оближеш пръститеГювеч Да си оближеш пръстите
16 Ноем.
2
Гювечът Да си оближеш пръстите е готов....
Яхния Да си оближеш пръститеЯхния Да си оближеш пръстите
05 Февр.
Яхнията Да си оближеш пръстите е готова....
Как да си направим пестоКак да си направим песто
19 Окт.
Как да си направим песто? Първата стъпка за приготвянето на вкусно песто е да начукате чесъна и кедровите ядки заедно с морската сол. За целта използвайте хаванче....
Как да сварим лесно кестениКак да сварим лесно кестени
06 Август
Вече всички знаем как да сварим лесно кестени. Насладете им се....
Блиц бутер тесто и направа на датски сладкиш от негоБлиц бутер тесто и направа на датски сладкиш от него
08 Април
1
Може и да се постави във фризер, но трябва да се следи да не замръзне, не повече от 15-20 минути....
Историята на шоколада или кой го създаваИсторията на шоколада или кой го създава
28 Окт.
Друг повратен момент в историята на шоколада идва през 1875 г., когато швейцарецът Даниел Петер изобретява нов вид шоколад - млечен шоколад....
Защо е вредно да похапваме десерти?Защо е вредно да похапваме десерти?
26 Януари
Много хора не могат да си представят обяда или вечерята без финал – вкусен десерт. През деня също хапват десерти, за да задоволят глада си за сладко. Дори се оправдават пред самите себе си, че им трябва сладко, защото...
Няколко невероятни причини да похапваме ревенНяколко невероятни причини да похапваме ревен
12 Окт.
Ревенът е многогодишно тревисто растение, с големи декоративни листа и огромни месести стъбла. То цъфти в бели розови или червени цветове от юни до август. Растението е любимо на кулинарите по света. У нас обаче се залага...
Пилешки дробчета – защо да ги похапвамеПилешки дробчета – защо да ги похапваме
06 Септ.
Тотално отричани в някои краища на света и изключително харесвани в други. Това можем да кажем като за начало за пилешките дробчета. И наистина е така – ако някъде ще се погнусят от идеята да консумират подобно ястие, то...
Защо да похапваме авокадо всеки ден?Защо да похапваме авокадо всеки ден?
23 Окт.
Авокадото е удивителен плод, зеленчук, ядка. Не, не сме се объркали. По кладификация авокадото е плод, но има консистенцията на зеленчук и хранителния състав на ядка, поради което може би най-точно ще бъде да го наричаме...
Паштейш да Ната (Portuguese Custard Tarts)Паштейш да Ната (Portuguese Custard Tarts)
07 Май
1
Паштейш да Ната (Portuguese Custard Tarts) са страхотен десерт, опитайте!...
Свински ребърца Да си оближеш пръститеСвински ребърца Да си оближеш пръстите
14 Септ.
1
Ребрата се измиват хубаво и се слагат в подходяща тенджера с вода (да ги залее), бахара, черния пипер, кромида-обелен и срязан на 4 и солта (който има тенджера под налягане, е за предпочитане - става по-бързо)....
Как да си направим домашна юфкаКак да си направим домашна юфка
12 Май
Охладеното тесто разделете на малки топки, поръсете ги с малко брашно и ги притеснете, така че да могат да минат през машинката за паста....
Как да си направим домашно сиренеКак да си направим домашно сирене
27 Януари
Как да си направим домашно сирене - отговорът на този въпрос може да видите в следващите редове: Първо излейте прясното мляко в дълбока тенджера....
Как да изсушим домати във фурнатаКак да изсушим домати във фурната
07 Юли
Оставете ги поне за едно денонощие затворени преди да ги консумирате. Ако се чудите как да изсушим домати във фурната? Вече знаете какъв е начинът. Пригответе любимите рецепти за лазаня или паста с тях....