Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Колко вода се слага на ориза?Ако и вие искате да се научите да го готвите, без той да се слепва или да става на каша, тогава днес ще ви кажем, какви са основните правила при готвене на ориз.
Колко вода се слага на ориза?...
08 Април
Кулинарни хитрости при готвенето на кафяв оризРазликата е в това, че при приготвянето на кафявия си има някои особени тънкости.
Оризът се слага в съд със студена вода на много силен огън. Добавя се сол и се захлупва с капак....
22 Ноем.
Колко вода се слага при готвенето на жито?Колко вода се слага при готвенето на жито
Количеството вода, добавено при готвене на жито, зависи от няколко фактора, включително вида на пшеницата, желаната текстура и консистенция и лично предпочитание....
02 Февр.
Кафяв ориз с маслини на фурнаСлага се във фурната и включваме на 180 градуса за 1 час до готовност на ориза.
Поднасяме с пресен магданоз. Вкусно и здравословно !...
05 Окт.
5
Кафяв ориз с маслини на котлонЛука режем на ситно. Измиваме кафявия ориз с вода.
Загряваме зехтина в съд на котлона - в моя случай е дълбока касерола с дебело дъно.
Слагаме лука и като омекне, сипваме ориза....
29 Август
Кафяв ориз със спанак на фурнаДобавяме спанака, също нарязан на ситно или замразен.
Изчакваме да се задуши за кратко и добавяме ориза, запържваме за 3 мин.
Слагаме джоджена, черния и червения пипер и сол на вкус....
03 Ноем.
1
Колко време се кисне кафяв ориз преди готвене?Колко време се кисне кафяв ориз преди готвене?
Желателно е да накиснем кафяв ориз за около 90 минути, след като сме го измили добре и почистили (в случай че това се налага)....
01 Август
Колко време се пече кафяв ориз?Той увира по-бавно и по тази причина е силно препоръчително да се накисне поне за 12 часа преди готвене. Спокойно може да го накиснете и за едно денонощие. Колкото по-дълго се кисне, толкова по-бързо ще се сготви....
07 Януари
Колко време се вари кафяв ориз?Това са само част от здравословните ползи на кафявия ориз. Но как се приготвя и колко време се вари?
Кафявият ориз е много добра алтернатива на белия ориз, но се приготвя малко по-сложно....
28 Окт.
Пилешко с кафяв оризАз съм ползвала кафяв ориз Басмати.
Слагаме сол и подправки на вкус, олиото и доливаме вода, ако бульонът не покрива продуктите напълно....
27 Ноем.
Шаран с кафяв оризДръжте под капак, за да се задушат. Към тях настържете доматите. Подправете с черен пипер и девесил.
Подмажете тавата със зехтин....
07 Дек.
Сироп от кафяв оризКафявия ориз се поставя във пластмасова тарелка или стъклен буркан и се залива с вода. Използвайте необработен кафяв ориз! Поставете съдчето на умерена стайна температура, далеч от пряка слънчева светлина....
16 Март
Пиле с кафяв оризСлагаме парченца краве масло, наливаме 3 и 1/2 ч.ч. вода и слагаме ястието да се пече в силна фурна докато ориза омекне. При необходимост доливаме топла вода. Зависи колко възварен харесваме ориза....
03 Ноем.
Лапад с кафяв оризСлед две минути се поръсва със сол и червен пипер.
Залива се с гореща вода да покрие продуктите и оставяме на тих огън, да къкри докато остане на мазнинка.
Накрая се поръсва с мащерка....
27 Февр.
1
Кафяв ориз с чушкиОризът се сварява много добре и се пасира. Нарязваме суровите чушки и лука ги и варим в малко подсолена вода. Като са готови ги пасираме заедно с печените чушки....
19 Май
Баница с кафяв оризНа следващата сутрин ги отцедете и с около 2-2 и 1/2 ч.ч. вода го сложете да се свари. Може да добавите малко масло и сол в сварения кафяв ориз. Оставете го да изстине.
Добре намаслете тавата за баницата....
01 Август
Ризото с кафяв оризНакиснете кафявия ориз за 30 минути в студена вода. Загрейте зехтина в тенджера с широко дъно и запържете нарязания лук и гъби. Посолете на вкус и добавете отцедения ориз, след което долейте горещ гъбен бульон....
24 Май
6
Кафяв ориз с морковиВ подсолена вряща вода се вари оризът около 45 мин или докато омекне.
Изцежда се и се слага в чиния за сервиране. Морковите се запържват в зехтина около 20 мин., при необходимост се добавя малко вода....
10 Януари
Кафяв ориз с кимионБульонът се кипва и в него се сипва оризът.
Посолява се и се вари до готовност.
Оризът се отцежда и се подправя с маслото и кимиона.
Сервира се горещ....
30 Април
Паеля с кафяв оризПокрийте отново и оставете да къкри 5 минути, докато даровете променят цвета си и мидите се отворят. Подправете на вкус....
02 Юни
Кафяв ориз със зеленчуциКафявия ориз почистете и измийте добре, за да не залепне. Можете да го сварите на котлона, като сложите вода в съотношение ориз към вода 1:3. Прибавете и маслото от гроздови семки....
24 Февр.
Ризото с кафяв оризНакиснете кафявия ориз за 30 минути в студена вода. Загрейте зехтина в тенджера с широко дъно и запържете нарязания лук и гъби. Посолете на вкус и добавете отцедения ориз, след което долейте горещ гъбен бульон....
24 Май
6
Колко ориз се слага на супа?Колкото повече ориз добавите, толкова по-гъсто ще бъде ястието.
Естествено, има значение и цялостното количество супа, което допълвате с ориза....
25 Януари