Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Тригуни Да си оближеш пръститеВъв всеки квадрат се поставя по 1 ч. л. от плънката.
Прегъва се по диагонал и с вилица се притискат краищата. Нареждат се в широка тава.
Печем на 200 градуса в загрята фурна за 15 минути....
26 Септ.
1
Яхния Да си оближеш пръститеПо желание може са сгъстите с брашно, размито във вода.
Яхнията Да си оближеш пръстите е готова....
05 Февр.
Как да си направим пестоКак да си направим песто?
Първата стъпка за приготвянето на вкусно песто е да начукате чесъна и кедровите ядки заедно с морската сол. За целта използвайте хаванче....
19 Окт.
Свински ребърца Да си оближеш пръститеРебрата се измиват хубаво и се слагат в подходяща тенджера с вода (да ги залее), бахара, черния пипер, кромида-обелен и срязан на 4 и солта (който има тенджера под налягане, е за предпочитане - става по-бързо)....
14 Септ.
1
Как да си направим домашно сиренеКак да си направим домашно сирене - отговорът на този въпрос може да видите в следващите редове:
Първо излейте прясното мляко в дълбока тенджера....
27 Януари
Как да си направим домашно краве сиренеДомашно сирене от краве мляко е толкова вкусно, че вече ще искате винаги сами да си го приготвяте.
За сиренето използвам домашно краве мляко....
20 Дек.
3
Как да си направим домашно филе ЕленаФилето Елена ще трябва да престои 2-3 седмици, като го държите под наблюдение да не мухляса или пресъхне.
Ето как да си направим домашно филе Елена....
03 Ноем.
Как да замразим нахутЕто как да замразите нахут и да го ползвате веднага, щом ви се прииска да хапнете кюфтенца от нахут, яхния с нахут или друго ястие....
07 Юли
Как да изсушим дренкиОставете ги да се отцедят. Целта на кисненето в подсолена вода е да се премахнат всички малки мушички.
Наредете дренките върху мрежа за сушене. Сложете мрежата на сянка, на подходящо проветриво място....
18 Март
Как да карамелизираме лукСложете олио на тигана да загрява. Щом е готово, пуснете вътре лука да се пържи. Трябва да хване златист захар.
Прибавете захарта и объркайте добре....
08 Януари
2
Как да сварим лесно кестениВече всички знаем как да сварим лесно кестени.
Насладете им се....
06 Август
Защо да не ядем яйцаЯйцата са изключително полезни. В жълтъците им се съдържат множество витамини и минерали, а белтъците са източник на незаменими аминокиселини. Освен това се смятат за извор на младостта. Въпреки това веганите се отказват...
06 Февр.
9
Паштейш да Ната (Portuguese Custard Tarts)Сваля се от огъня и бавно започва да се добавя сиропът при непрекъснато разбъркване с телената бъркалка. Оставя се да се охлади до умерена температура и се добавят жълтъците - един по един....
07 Май
1
Как да изсушим домати във фурнатаНарежете доматите по дължина, махнете семките и ги сложете в тавичка върху хартия за печене. Овкусете ги със сол и захар.
Сложете ги във фурната на 90 °C да се сушат за около 4-5 часа, докато станат тънки....
07 Юли
Да ядем яйца изисканоМного от нас с лекота боравят с пръчици за хранене в китайски ресторант и навиват виртуозно спагети на вилицата в пицария.
Но знаем ли как изискано да консумираме яйца? Съществува неписан яйчен етикет, който се...
06 Март
Панирани охлюви, чаша бира и оркестърът да свириПоднесете вкусното мезе с гарнитура по избор и любима напитка.
Насладете се на тези панирани охлюви, чаша бира и оркестърът да свири....
07 Окт.
Как да приготвя кашкавал в кори за баницаОткакто разбрах как да приготвя кашкавал в кори за баница, го правя много често....
29 Юли
Как да не преядем по празниците?Яжте бавно
Без значение колко се стараете, понякога се налага да прекарате няколко часа на масата....
11 Дек.
Защо трябва да ядем яйца?В последното десетилетие яйцата предизвикаха не един и два спора полезни или не толкова полезни са те.
В действителност яйцата са богати на хранителни вещества, включително и на най-важните витамини, минерали и антиоксиданти...
13 Септ.
1
Защо да ядем сурови яйца?Процесът на готвене на яйцата унищожава много от ползите им, от които нашият органи толкова отчаяно се нуждае, тъй като природата на протеините и мазнините се променя, когато е изложена на топлина.
Когато се приготвя...
11 Юни
Защо да ядем яйца?Яйцата се страхотна суперхрана. Проучване показва, че хората, които ядат по 1-2 яйца на ден, намаляват общия прием на калории през деня.
Дълго време се смяташе, че яйцата са вредни заради холестерола, но тава не е така...
24 Ноем.
Да си направим домашен козунакОтново наближават Великденските празници. Козунакът е най-известния обреден хляб в нашата страна, като традиционно се приготвя за Великден. Зарадвайте вашите близки и приятели с домашно приготвен козунак....
01 Април
5
Колко яйца можете да ядете?Колко е твърде много?
За съжаление няма проучвания, които препоръчват яденето на повече от 3 яйца на ден. Възможно е, макар и малко вероятно, яденето повече от това количество да повлияе отрицателно на здравето....
19 Януари