Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Консервиране на месо чрез осоляванеКонсервиране на месо чрез осоляване
03 Дек.
Бързо осоляване Този метод се използва от предприятията за преработка на меса с цел бързо осоляване и ускоряване на консервирането. Инжектира се саламура в месото чрез кръвоносната система....
Консервиране на риба чрез осоляванеКонсервиране на риба чрез осоляване
17 Окт.
Рибата е първата храна, подложена на запазване чрез консервиране....
Консервиране на зелени доматиКонсервиране на зелени домати
11 Януари
Измийте доматите и ги нарежете на полумесеци или на филийки. Нарежете морковите или ги настържете. Разпределете ги в два средно големи буркана. Редите и доматите, като между тях слагате нарязан копър, чесън и по някое...
Консервиране на печени чушкиКонсервиране на печени чушки
17 Януари
Измивате чушките и ги почиствате от семената и дръжките.Печете ги от всички страни до готовност. Белите ги и ги посолявате добре. Трябда да са ви солени като опитате. Слагате ги в измити и сухи буркани. В един буркан...
Консервиране на зелен бобКонсервиране на зелен боб
20 Ноем.
6
Измийте добре зеления фасул, почистете го и го нарежете на парчена по около 2-3 см. Изсипете в буркан от 800 мл и подправете със солта. Налейте с вода догоре, затворете бурканите и ги стерилизирайте за десетина минути...
Консервиране на домати за готвенеКонсервиране на домати за готвене
07 Февр.
Рецептата за Консервиране на домати за готвене е изпълнена....
Консервиране на люти чушлета (шипка)Консервиране на люти чушлета (шипка)
10 Януари
Измийте и подсушете чушлетата. Нарежете копъра на ситно и обелените скилидки чесън на по две. Напукайте чушлетата на котлон или скара от двете страни, но не прекалявайте. В малки бурканчета редувайте чушлетата, копър...
Консервиране на коприва в бурканиКонсервиране на коприва в буркани
03 Април
Копривата трябва да е свежа и крехка. Почистете от сламки и корени. Може да отделите и само листата. Измийте копривата под течаща вода обилно, за да паднат всички прашинки. Може да си помогнете с цедка. Сложете я в...
Осоляване на рибаОсоляване на риба
20 Ноем.
Тя премахва влагата от рибата – това е нейното предназначение, както и да я консервира. Едрата сол се разтваря бавно при ниски температури и тя постепенно извлича влагата от рибата....
Така се осолява сланинаТака се осолява сланина
02 Март
3
Ето така се осолява сланина....
Технологията на консервиранеТехнологията на консервиране
10 Септ.
Надали можем днес да си представим времето, когато консервирането все още не е било открито, защото именно чрез технологията на консервиране можем да запазим продуктите си за много по-дълго време и да приемаме плодове...
Консервиране на гювечКонсервиране на гювеч
26 Септ.
Начините на консервиране на зеленчуци за гювеч са два – замразяване и стерилизиране. Най-важното е да знаете от кои зеленчуци се приготвя гювечът, за да ги консервирате за зимата....
Консервиране на морковиКонсервиране на моркови
01 Окт.
1
Лесен начин за съхраняване на морковите е консервирането. От морковите могат да се приготвят нектари, туршии, както и могат да се замразят във фризера. Има един универсален метод за консервиране на моркови....
Консервиране на патладжаниКонсервиране на патладжани
17 Август
Патладжаните можем да консервираме по доста различни начини. Започваме с патладжан в доматен сок, който можете да затворите в буркани....
Консервиране на черешиКонсервиране на череши
06 Юни
Сладкото от череши също е традиционен начин за консервиране на тези вкусни плодове....
Консервиране на рибаКонсервиране на риба
11 Май
3
Ако по някаква причина имате излишък от риба, не е задължително да я сушите или да я осолявате. Можете да я консервирате и дълго време да се наслаждавате на вкуса й....
Консервиране на маслиниКонсервиране на маслини
10 Дек.
Има много традиционни методи за консервиране на храни, които ограничават енергийните суровини и намаляват въглеродния отпечатък....
Как да осоляваме сланинаКак да осоляваме сланина
04 Дек.
Тогава всяко кубче се осолява. След осоляването сланината се натрива с черен и червен пипер и с нарязан на ситно чесън. Подготвена по този начин, сланината се завива в намаслена хартия и се оставя във фризера....
Няколко варианта за осоляване на рибаНяколко варианта за осоляване на риба
01 Юни
Осоляване на риба със суха сол Рибата се измива от слузта, почиства се от люспите и вътрешностите и се отцежда....
Консервиране на чери доматиКонсервиране на чери домати
04 Януари
2
Виж още как се консервират домати в буркани....
Консервиране на лозови листаКонсервиране на лозови листа
11 Юли
Ако искате цяла зима да се наслаждавате на вкуса на лозовите листа и да ги използвате за вкусни и свежи ястия, консервирайте ги по желан от вас начин. Съществуват няколко метода за консервиране на лозови листа....
Консервиране на нераздробено месоКонсервиране на нераздробено месо
03 Март
1
Осоляването на месото е много древен метод за консервиране на големи парчета месо. Месото се съхранява дълго време благодарение на унищожаването на болестотворните бактерии в месото....
Съвети за осоляване и сушене на месоСъвети за осоляване и сушене на месо
17 Юли
Без значение кой метод за осоляване на месо сте избрали, основният резултат трябва да е почти еднакъв. След като месото има достатъчно време да попие солта, ще забележите, че текстурата ще се промени драстично....
Лечение чрез аюрведаЛечение чрез аюрведа
16 Септ.
Аюрведа е най-древната лечителска система. Днес тя е една от най-разпространените методи на алтернативната медицина. Основната идея на лечението чрез аюрведа е, че ключът към здравето се крие в хармонията между дух и...
Отслабване чрез самохипнозаОтслабване чрез самохипноза
17 Юни
Волята е от ключово значение за намаляване на теглото. Вашата воля може да прави чудеса чрез самохипноза. Самохипнозата е взаимодействието между ума и тялото. Да инструктираме нашия ум да направи някакви неща е науката...