Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Кордон БльоНарязваме месото от рибицата натънко. Начукваме като пържола. Слагаме като плънка тънко парче кашкавал. Ако слагаме шунка - намазваме с горчица.
Прегъваме на две. Поръсваме с черен пипер, сол.
Овалваме последователно...
05 Март
1
Кордон БльоНарязваме месото от рибицата натънко. Начукваме като пържола. Слагаме като плънка тънко парче кашкавал. Ако слагаме шунка - намазваме с горчица.
Прегъваме на две. Поръсваме с черен пипер, сол.
Овалваме последователно...
05 Март
1
Пиле Кордон БльоС помощта на много остър нож разрежете така всяка пилешка гърда, че да се получи джобчета.
Нарежете сиренето на 8 части, увийте го в шунка и сложете по едно парче в гърдите. Прикрепете с коктейлна клечка.
Смесете...
10 Септ.
Кордон бльо по рускиПригответе шницелите от телешко месо като леко ги начукате и след това ги натриете със сол и черен пипер на вкус, добавете листата див чесън.
Разстелете подправения шницел на масата. Поставете отгоре лист шунка, добавете...
21 Май
Кордон бльо с майонезен сосСипете в подходящ съд и украсете готовото Кордон бльо по желание.
Може да сервирате кордон бльо с майонезен сос с пържени картофи, грах, гриловани зеленчуци и сос по желание....
02 Окт.
Кордон-бльо от пуешко месоСлагаме върху шницелите по парче шунка и кашкавал, посоляваме с черен пипер и сол. Прегъваме на две и закрепваме с клечка за зъби.
Последователно овалваме в брашно и предварително разбитото яйце с галета.
Пържим в...
03 Февр.
Кордон бльо с шунка и гъбиПохлупете тигана и гответе ястието кордон блю на тих огън още 7 мин....
28 Юни
Свинско кордон бльо на грил тиганНачукваме свинското месо, посоляваме и поръсваме с черен пипер.
В средата на всяко парче слагаме по един резен кашкавал и шунка.
Прегъваме, закрепваме с клечка за зъби и печем на грил тигана от двете страни....
27 Януари
Кордон бльо от телешко с лимонСлагаме върху предварително начуканите и овкусени със сол шницели по парче шунка и кашкавал, прегъваме на две и закрепваме с клечка за зъби.
Овалваме последователно в брашно, разбито яйце и галета.
Изпържваме ги в...
10 Февр.
Кордон бльо с гъби и сос БешамелНачукваме си хубаво пържолите и овкусяваме с сол и черен пипер. Върху всяка една слагаме по 3-4 тънки резенчета кашкавал и по 1 парче шунка, навиваме на руло и захващаме в края с клечка за зъби.
Овалваме в брашно, яйце...
16 Април
Кулинарни тайни за вкусна баницаБаницата е едно от малкото кулинарни изкушения, на които никой не може да откаже....
11 Март
Кулинарни тайни при готвенето на каракудаКаракудата е сладководна риба. Има много кости, въпреки че не е много едра риба. В България се среща в много язовири. В каракудата има витамини и минерали, полезни за целия организъм на човека. Каракудата съдържа витамини...
22 Април
Кулинарни тайни за вкусна агнешка главичкаАгнешката главичка може да бъде приготвена по много и най-различни начини. Можете да я сварите, да я изпечете на фурна, да я сготвите в гювеч или да направите супа. Месцето от агнешката главичка можете да комбинирате с картофи...
20 Април
Кулинарни тайни при приготвянето на парфеСега стъпка по стъпка ще ви покажем как се прави самото парфе, като изобщо не подценявайте информацията, която ще поставим в скоби, защото именно там ще се крият тайните ни за приготвянето на идеалното френско парфе....
05 Дек.
Кулинарни тайни на класическите френски КрепсАко някога имате удоволствието да отидете във Франция и да посетите френски ресторант, за да започнете деня с някоя популярна френска закуска, то със сигурност ще ви бъдат сервирани така популярните и вкусни френски Крепс...
13 Февр.
Кулинарни тайни при приготвянето на месоЗа да разберете дали месото е с високо качество, натиснете го с пръст. Ако дупката веднага възвърне формата си, това означава, че месото е прясно и с високо качество.
За да се размрази замразеното месо, сложете го в тенджера...
26 Март
Кулинарни тайни при готвенето на джоланЗа приготвянето на телешки и свински джолан се изискват определени тънкости, за да стане ароматно, вкусно и неустоимо.
Крехкото и добре приготвено месо само се отделя от кокала. Това можете да постигнете лесно при приготвянето...
31 Март
3
Кулинарните тайни на истинското ГаспачоНе се знае много за историята на тази доматена супа или по-скоро се знае твърде много, поради което историците продължават да спорят за произхода ѝ....
16 Дек.
Разкрийте кулинарните тайни на природатаКулинарните тайни на природата вече се разкриват в ресторантите на К-експрес в София, Варна, Бургас и Пловдив....
05 Ноем.
Кулинарни тайни за перфектни салати и предястияСалатите
- Преди употреба трябва много добре да се измиват зеленчуците. Във водата при миенето им се прибавя сол и така се намалява загубата на минерални вещества и лесно се отстраняват насекомите по тях. После продуктите...
01 Ноем.
Кулинарни тайни за готвене на грил тиганГрил тиганът осигурява чудесен начин за хората, живеещи в апартаменти и нямащи възможност да изпробват предимствата на барбекю кухнята, да сготвят вкусни ястия на скара. Един добър грил тиган може да ви служи...
14 Февр.
3