Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Кулинарен учебник: Приготвяне на домашно сладкоКулинарен учебник: Приготвяне на домашно сладко
17 Април
Сладка се варят от различни плодове, които трябва да са съвършено пресни, здрави и добре узрели. Всеки плод съобразно своето естество изисква съответна преработка....
Кулинарен учебник: Приготвяне на сурови туршииКулинарен учебник: Приготвяне на сурови туршии
17 Април
Ако туршията се залива със саламура, приготвена с оцет и сол, количеството на солта се намалява. Много важно условие за приготвянето на трайна туршия е съдовете, в които се нарежда зеленчукът, да бъдат чисти....
Кулинарен учебник: Приготвяне на тъмен бульонКулинарен учебник: Приготвяне на тъмен бульон
16 Април
След като изстине, сгъстеният бульон трябва да се превърне в твърдо желе. Нарязваме го. Нарязаното желе се залива в пергаментова хартия и се запазва в хладилник, без да се замразява....
Приготвяне на домашен кефирПриготвяне на домашен кефир
27 Ноем.
Това са тънкостите в приготвянето на домашен кефир....
Приготвяне на домашно ГХИПриготвяне на домашно ГХИ
21 Окт.
През цялото време трябва да се стои над котлона, защото пяната, която се появява, ако не се махне, пада на дъното и започва да загаря....
Кулинарен учебник: Приготвяне на домашни суджуци от свинско месоКулинарен учебник: Приготвяне на домашни суджуци от свинско месо
02 Юни
Свинските суджуци се приготвят от 4 части смляно свинско месо и 1 част твърда сланина, нарязана на малки квадратчета....
Кулинарен учебник: Правила при приготвянето на домашен сиропКулинарен учебник: Правила при приготвянето на домашен сироп
17 Юли
Ето какво е важно да знаете в тази насока: - Независимо от какви плодове ще приготвяте сироп и дали ще го варите или ще го приготвяте по студен начин, винаги избирайте единствено добре узрели плодове....
Кулинарен учебник: Топене на свинска масКулинарен учебник: Топене на свинска мас
02 Юни
Сланината, определена за стопяване на мас, се нарязва на не много големи парчета, които се поставят в голям съд и се заливат със студена вода да киснат 1-2 денонощия. През време на кисненето водата се сменява няколко...
Кулинарен учебник: Печене на тестени изделияКулинарен учебник: Печене на тестени изделия
14 Април
1
Изделията, приготвени от различни видове теста, се пекат по различен начин и при различна температура....
Кулинарен учебник: Правилно варене на рибаКулинарен учебник: Правилно варене на риба
14 Април
Много удобни съдове за варене на риба са специалните за целта дълги тенджери с решетка, която има дръжки встрани. Така рибата се изважда леко от водата, без да се разкъсва. При липса на такъв съд се препоръчва големите...
Кулинарен учебник: Първична обработка на птициКулинарен учебник: Първична обработка на птици
14 Април
Заведенията за обществено хранене получават заклани птици, чиято първична обработка е извършена в птицекланиците. Характерно за почистването на птиците там е поддържането на висока хигиена по време на клането, попарването...
Плодово-млечни питиетаПлодово-млечни питиета
04 Март
За да бъде плодово-млечният коктейл освежаващ, в него се добавя натрошен лед. Млечният коктейл с плодове се приготвя много лесно и бързо....
Приготвяне на плодови винаПриготвяне на плодови вина
10 Май
1
Плодово вино може да се приготви от най-различни плодове, а също така и от растения, които растат на бостан. Годни за приготвяне на плодово вино са динята и пъпешът....
Кулинарен учебник: Недостатъците на различните домакински съдовеКулинарен учебник: Недостатъците на различните домакински съдове
06 Август
По тази причина ястията ястия се приготвят най-добре в гърнета, гювечи, стомни и др....
Парфета-желета с малинов сиропПарфета-желета с малинов сироп
01 Юли
1
Сервираме парфета-желетата с малинов сироп на другия ден с по едно кокосово бонбонче отгоре....
Приготвяне на домашни плодови сиропиПриготвяне на домашни плодови сиропи
17 Май
1
Всичко, което се приготвя между четирите стени да един дом трябва да е направено с много желание, за да се хареса на онези, за които го приготвяме....
Кулинарен учебник: Домашно песто ала ДженовезеКулинарен учебник: Домашно песто ала Дженовезе
22 Април
По традиция се приготвя с босилек, кедрови ядки, пармезан, зехтин и чесън, но има техни заместници, които умело го пресъздават....
Млечно плодова диетаМлечно плодова диета
28 Ноем.
1
Не забравяйте, че е по-полезно да ги използвате както природата ни ги предлага, а не да ги пасирате, белите или приготвяте като фрешове и каши....
Картофено пюре по учебникКартофено пюре по учебник
29 Януари
Така за мен се прави картофено пюре по учебник....
Млечни картофи на фурнаМлечни картофи на фурна
12 Март
Обелените картофи се настъргват сурови на ренде или се режат на много тънки кръгчета, посоляват се и се разстилат в обилно намазана с масло тавичка. Разбъркват се и се изравняват....
Млечни тиквички на фурнаМлечни тиквички на фурна
08 Юли
6
Измитите и подсушени тиквички нарежете на колелца. Посолете ги леко, оваляйте ги в брашно и започнете да ги редите в подмазнена тава, като застъпвате краищата им....
Подходящи буркани при приготвяне на сладка, мармалади и желетаПодходящи буркани при приготвяне на сладка, мармалади и желета
10 Юли
Това важи и за приготвянето на желета, тъй като плодовият сок може през цялата година да пресовате от плодовете и веднага да обработвате....
Плодови Хапки на ШишчетаПлодови Хапки на Шишчета
16 Окт.
Нарежете плодовете на кръгчета. Поръсете ги с лимонов сок. Нанижете парченцата плодове на дървени шишчета и поднесете хапките охладени. Плодовите Хапки на Шишчета са готови....
Кулинарен учебник: Перфектните сандвичи, хапки и платаКулинарен учебник: Перфектните сандвичи, хапки и плата
23 Януари
Приготвят се и се сервират лесно, дават възможности за разнообразно приготвяне. Отрязват се тънки филийки не много мек хляб, за да не се деформира при рязане....
Кулинарен учебник: Как се прави перфектен кисел?Кулинарен учебник: Как се прави перфектен кисел?
14 Април
Те се приготвят както от пресни или сушени плодове, така и от плодови сиропи, компоти, конфитюри и екстракти....