Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Кулинарен учебник: Приготвяне на домашно сладкоСладка се варят от различни плодове, които трябва да са съвършено пресни, здрави и добре узрели. Всеки плод съобразно своето естество изисква съответна преработка....
17 Април
Кулинарен учебник: Приготвяне на сурови туршииАко туршията се залива със саламура, приготвена с оцет и сол, количеството на солта се намалява.
Много важно условие за приготвянето на трайна туршия е съдовете, в които се нарежда зеленчукът, да бъдат чисти....
17 Април
Кулинарен учебник: Приготвяне на тъмен бульонСлед като изстине, сгъстеният бульон трябва да се превърне в твърдо желе. Нарязваме го. Нарязаното желе се залива в пергаментова хартия и се запазва в хладилник, без да се замразява....
16 Април
Приготвяне на домашно ГХИПрез цялото време трябва да се стои над котлона, защото пяната, която се появява, ако не се махне, пада на дъното и започва да загаря....
21 Окт.
Кулинарен учебник: Приготвяне на домашни суджуци от свинско месоСвинските суджуци се приготвят от 4 части смляно свинско месо и 1 част твърда сланина, нарязана на малки квадратчета....
02 Юни
Кулинарен учебник: Правила при приготвянето на домашен сиропЕто какво е важно да знаете в тази насока:
- Независимо от какви плодове ще приготвяте сироп и дали ще го варите или ще го приготвяте по студен начин, винаги избирайте единствено добре узрели плодове....
17 Юли
Кулинарен учебник: Топене на свинска масСланината, определена за стопяване на мас, се нарязва на не много големи парчета, които се поставят в голям съд и се заливат със студена вода да киснат 1-2 денонощия.
През време на кисненето водата се сменява няколко...
02 Юни
Кулинарен учебник: Печене на тестени изделияИзделията, приготвени от различни видове теста, се пекат по различен начин и при различна температура....
14 Април
1
Кулинарен учебник: Правилно варене на рибаМного удобни съдове за варене на риба са специалните за целта дълги тенджери с решетка, която има дръжки встрани. Така рибата се изважда леко от водата, без да се разкъсва. При липса на такъв съд се препоръчва големите...
14 Април
Кулинарен учебник: Първична обработка на птициЗаведенията за обществено хранене получават заклани птици, чиято първична обработка е извършена в птицекланиците. Характерно за почистването на птиците там е поддържането на висока хигиена по време на клането, попарването...
14 Април
Плодово-млечни питиетаЗа да бъде плодово-млечният коктейл освежаващ, в него се добавя натрошен лед.
Млечният коктейл с плодове се приготвя много лесно и бързо....
04 Март
Приготвяне на плодови винаПлодово вино може да се приготви от най-различни плодове, а също така и от растения, които растат на бостан. Годни за приготвяне на плодово вино са динята и пъпешът....
10 Май
1
Кулинарен учебник: Недостатъците на различните домакински съдовеПо тази причина ястията ястия се приготвят най-добре в гърнета, гювечи, стомни и др....
06 Август
Парфета-желета с малинов сиропСервираме парфета-желетата с малинов сироп на другия ден с по едно кокосово бонбонче отгоре....
01 Юли
1
Приготвяне на домашни плодови сиропиВсичко, което се приготвя между четирите стени да един дом трябва да е направено с много желание, за да се хареса на онези, за които го приготвяме....
17 Май
1
Кулинарен учебник: Домашно песто ала ДженовезеПо традиция се приготвя с босилек, кедрови ядки, пармезан, зехтин и чесън, но има техни заместници, които умело го пресъздават....
22 Април
Млечно плодова диетаНе забравяйте, че е по-полезно да ги използвате както природата ни ги предлага, а не да ги пасирате, белите или приготвяте като фрешове и каши....
28 Ноем.
1
Млечни картофи на фурнаОбелените картофи се настъргват сурови на ренде или се режат на много тънки кръгчета, посоляват се и се разстилат в обилно намазана с масло тавичка.
Разбъркват се и се изравняват....
12 Март
Млечни тиквички на фурнаИзмитите и подсушени тиквички нарежете на колелца.
Посолете ги леко, оваляйте ги в брашно и започнете да ги редите в подмазнена тава, като застъпвате краищата им....
08 Юли
6
Подходящи буркани при приготвяне на сладка, мармалади и желетаТова важи и за приготвянето на желета, тъй като плодовият сок може през цялата година да пресовате от плодовете и веднага да обработвате....
10 Юли
Плодови Хапки на ШишчетаНарежете плодовете на кръгчета. Поръсете ги с лимонов сок.
Нанижете парченцата плодове на дървени шишчета и поднесете хапките охладени.
Плодовите Хапки на Шишчета са готови....
16 Окт.
Кулинарен учебник: Перфектните сандвичи, хапки и платаПриготвят се и се сервират лесно, дават възможности за разнообразно приготвяне. Отрязват се тънки филийки не много мек хляб, за да не се деформира при рязане....
23 Януари
Кулинарен учебник: Как се прави перфектен кисел?Те се приготвят както от пресни или сушени плодове, така и от плодови сиропи, компоти, конфитюри и екстракти....
14 Април