Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Кулинарни тайни при приготвянето на парфеКулинарни тайни при приготвянето на парфе
05 Дек.
Сега стъпка по стъпка ще ви покажем как се прави самото парфе, като изобщо не подценявайте информацията, която ще поставим в скоби, защото именно там ще се крият тайните ни за приготвянето на идеалното френско парфе....
Кулинарни тайни при приготвянето на месоКулинарни тайни при приготвянето на месо
26 Март
За да разберете дали месото е с високо качество, натиснете го с пръст. Ако дупката веднага възвърне формата си, това означава, че месото е прясно и с високо качество. За да се размрази замразеното месо, сложете го в тенджера...
Кулинарни тайни при приготвянето на класически фъджКулинарни тайни при приготвянето на класически фъдж
16 Юни
Ароматът на десерта по време на приготвяне е изкусителен. Вариациите за добавки са много, вкусовете и ароматите са безкрайни и това прави сладкото изкушение толкова харесвано....
Царевица, бакла и чушлета на скараЦаревица, бакла и чушлета на скара
20 Септ.
Слагате царевицата, както е с кочана на скарата, докато омекне. Когато изстине достатъчно, отделяте зърната. Междувременно сварявате баклата, докато омекне и отстранявате....
Брашно от бакла - кулинарна употребаБрашно от бакла - кулинарна употреба
10 Ноем.
Може да се използва и като „коригиращ“ продукт в други френски брашна при приготвянето на различни кулинарни изкушения....
Бакла на зърна с оризБакла на зърна с ориз
05 Окт.
Баклата трябва да е хубаво узряла, обелете от зелените шушулки и всяко по едро зърно го цепнете с нож. Слагате в солена вода да се попари и отцеждате. В тенджера запържвате лука и сипвате баклата....
Аспержи и бакла с рикота на фурнаАспержи и бакла с рикота на фурна
28 Юни
Реди се пласт от аспержи, пласт от рикотата и пласт от баклата на пюре. Продължава се по същия начин до изчерпване на количеството. Покрива се с алуминиево фолио и се се слага в тавата със затоплената вода....
Бакла с джанкиБакла с джанки
11 Септ.
Баклата се нарязва на малки парченца и се вари 5-6 минути на умерен огън. Към нея се добавят мазнината и ситно нарязания лук. Поръсвате с брашното, червения пипер и ситно скълцания чесън....
Бакла с картофиБакла с картофи
10 Юни
Охладете ги, обелете ги и нарежете на кубчета. Оваляйте ги в сол, черен пипер, малко къри и горчицата. Нарежете тиквичката на тънки парчета и почистете баклата....
Бакла с оризБакла с ориз
10 Окт.
1
Баклата се нарязва на парченца и се задушава в мазнината заедно със ситно нарязания лук и червения пипер. Залива се с топла вода, да се покрие, посолява се и се вари на тих огън до омекване. Прибавя се оризът....
Бакла с месоБакла с месо
22 Юли
3
Нарязаното на порции месо задушете в мазнината заедно с лука и баклата, предварително натрита със сол и попарена. Като омекне баклата и месото, прибавете червения пипер и залейте с 1 ч.ч. топла вода....
Бакла с морковиБакла с моркови
29 Май
1
Захлупваме ястието с капак и задушаваме до омекваме на баклата, прибавяме размитото в малко вода брашно и ситно нарязания копър....
Бакла с пилеБакла с пиле
18 Юли
1
Баклата почистваме, нарязваме. В олио и малко вода слагаме да се задушат баклата, нарязан лук и 1 чаена лъжичка сол....
Бакла с майонезаБакла с майонеза
13 Май
Баклата се изчиства, като се нарязват връхчетата, измива се нарязва се на парченца, дълги 2-3 см, и се вари в 750 мл подсолена вода, докато омекне. Изважда се в тава, покрита с кърпа или със салфетки....
Бакла с шункаБакла с шунка
26 Февр.
Сварете баклата във вряща подсолена вода, отцедете и я дръжте на топло. Смесете сметаната с нарязаната шунка, овкусете със сол и пипер и кипнете сместа. Сервирайте баклата със сметаната и поръсете с магданоз....
Бакла с месоБакла с месо
22 Юли
3
Нарязаното на порции месо задушете в мазнината заедно с лука и баклата, предварително натрита със сол и попарена. Като омекне баклата и месото, прибавете червения пипер и залейте с 1 ч.ч. топла вода....
Бакла с оризБакла с ориз
10 Окт.
1
Баклата се нарязва на парченца и се задушава в мазнината заедно със ситно нарязания лук и червения пипер. Залива се с топла вода, да се покрие, посолява се и се вари на тих огън до омекване. Прибавя се оризът....
Кулинарни тънкости при приготвянето на окрошкаКулинарни тънкости при приготвянето на окрошка
23 Април
Начин на приготвяне: Краставичката, саламът, репичките, картофите, лукът и яйцето се нарязват на средни парчета. Съставките се смесват и се разпределят в чинии за сервиране....
Кулинарни тънкости при приготвянето на гъскаКулинарни тънкости при приготвянето на гъска
23 Април
Гъската се вари около 2 часа. Проверява се дали е добре сварена с помощта на готварска игла или шишче, която се забожда в бута на гъската. Ако минава свободно през месото, значи гъската е добре сварена. Когато се задушава...
Задушени бакла и грахЗадушени бакла и грах
07 Февр.
Лукът се пържи в зехтина на умерена температура около 4 мин. Добавя се артишокът и се държи на огъня около 5 мин. Добавят се баклата, грахът и индийското орехче....
Вкусна бакла с доматиВкусна бакла с домати
04 Юли
Почистете баклата, на по-едрата извадете само семената. Кипнете вода с малко сол и бланширайте баклата за 2-3 минути....
Боб бакла с мащеркаБоб бакла с мащерка
19 Юли
Добавете лимоновия сок и подправете на вкус....
Бакла с агнешко месоБакла с агнешко месо
28 Февр.
Осолявате баклата и след това я попарвате. Задушавате в мазнината нарязаното на дребно месо заедно със ситно нарязан лук и баклата. Когато баклата омекне, поръсвате с червен пипер и сипвате 1 ч.ч. топла вода....
Бакла в доматен сосБакла в доматен сос
28 Август
Баклата се почиства и измива, поставя се в плитка тенджера едновременно с дребно нарязания лук и растителното масло, посолява се, похлупва се с капак и се задушава до полуомекване....
Бакла с тиквички плакияБакла с тиквички плакия
13 Май
Баклата, след като се почисти и измие, се посолява, претрива се с ръце и се изплаква. Тиквичките, остъргани от кората, се нарязват на колелца с дебелина около 0. 5 см, а лукът се нарязва на ситно....