Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Кулинарни тайни при приготвянето на парфеСега стъпка по стъпка ще ви покажем как се прави самото парфе, като изобщо не подценявайте информацията, която ще поставим в скоби, защото именно там ще се крият тайните ни за приготвянето на идеалното френско парфе....
05 Дек.
Кулинарни тайни при приготвянето на месоЗа да разберете дали месото е с високо качество, натиснете го с пръст. Ако дупката веднага възвърне формата си, това означава, че месото е прясно и с високо качество.
За да се размрази замразеното месо, сложете го в тенджера...
26 Март
Кулинарни тайни при приготвянето на класически фъджАроматът на десерта по време на приготвяне е изкусителен. Вариациите за добавки са много, вкусовете и ароматите са безкрайни и това прави сладкото изкушение толкова харесвано....
16 Юни
Царевица, бакла и чушлета на скараСлагате царевицата, както е с кочана на скарата, докато омекне. Когато изстине достатъчно, отделяте зърната.
Междувременно сварявате баклата, докато омекне и отстранявате....
20 Септ.
Брашно от бакла - кулинарна употребаМоже да се използва и като „коригиращ“ продукт в други френски брашна при приготвянето на различни кулинарни изкушения....
10 Ноем.
Бакла на зърна с оризБаклата трябва да е хубаво узряла, обелете от зелените шушулки и всяко по едро зърно го цепнете с нож. Слагате в солена вода да се попари и отцеждате.
В тенджера запържвате лука и сипвате баклата....
05 Окт.
Аспержи и бакла с рикота на фурнаРеди се пласт от аспержи, пласт от рикотата и пласт от баклата на пюре. Продължава се по същия начин до изчерпване на количеството.
Покрива се с алуминиево фолио и се се слага в тавата със затоплената вода....
28 Юни
Бакла с джанкиБаклата се нарязва на малки парченца и се вари 5-6 минути на умерен огън. Към нея се добавят мазнината и ситно нарязания лук. Поръсвате с брашното, червения пипер и ситно скълцания чесън....
11 Септ.
Бакла с картофиОхладете ги, обелете ги и нарежете на кубчета. Оваляйте ги в сол, черен пипер, малко къри и горчицата.
Нарежете тиквичката на тънки парчета и почистете баклата....
10 Юни
Бакла с оризБаклата се нарязва на парченца и се задушава в мазнината заедно със ситно нарязания лук и червения пипер.
Залива се с топла вода, да се покрие, посолява се и се вари на тих огън до омекване. Прибавя се оризът....
10 Окт.
1
Бакла с месоНарязаното на порции месо задушете в мазнината заедно с лука и баклата, предварително натрита със сол и попарена.
Като омекне баклата и месото, прибавете червения пипер и залейте с 1 ч.ч. топла вода....
22 Юли
3
Бакла с морковиЗахлупваме ястието с капак и задушаваме до омекваме на баклата, прибавяме размитото в малко вода брашно и ситно нарязания копър....
29 Май
1
Бакла с пилеБаклата почистваме, нарязваме. В олио и малко вода слагаме да се задушат баклата, нарязан лук и 1 чаена лъжичка сол....
18 Юли
1
Бакла с майонезаБаклата се изчиства, като се нарязват връхчетата, измива се нарязва се на парченца, дълги 2-3 см, и се вари в 750 мл подсолена вода, докато омекне.
Изважда се в тава, покрита с кърпа или със салфетки....
13 Май
Бакла с шункаСварете баклата във вряща подсолена вода, отцедете и я дръжте на топло.
Смесете сметаната с нарязаната шунка, овкусете със сол и пипер и кипнете сместа. Сервирайте баклата със сметаната и поръсете с магданоз....
26 Февр.
Бакла с месоНарязаното на порции месо задушете в мазнината заедно с лука и баклата, предварително натрита със сол и попарена.
Като омекне баклата и месото, прибавете червения пипер и залейте с 1 ч.ч. топла вода....
22 Юли
3
Бакла с оризБаклата се нарязва на парченца и се задушава в мазнината заедно със ситно нарязания лук и червения пипер.
Залива се с топла вода, да се покрие, посолява се и се вари на тих огън до омекване. Прибавя се оризът....
10 Окт.
1
Кулинарни тънкости при приготвянето на окрошкаНачин на приготвяне: Краставичката, саламът, репичките, картофите, лукът и яйцето се нарязват на средни парчета. Съставките се смесват и се разпределят в чинии за сервиране....
23 Април
Кулинарни тънкости при приготвянето на гъскаГъската се вари около 2 часа. Проверява се дали е добре сварена с помощта на готварска игла или шишче, която се забожда в бута на гъската.
Ако минава свободно през месото, значи гъската е добре сварена.
Когато се задушава...
23 Април
Задушени бакла и грахЛукът се пържи в зехтина на умерена температура около 4 мин. Добавя се артишокът и се държи на огъня около 5 мин. Добавят се баклата, грахът и индийското орехче....
07 Февр.
Вкусна бакла с доматиПочистете баклата, на по-едрата извадете само семената. Кипнете вода с малко сол и бланширайте баклата за 2-3 минути....
04 Юли
Бакла с агнешко месоОсолявате баклата и след това я попарвате. Задушавате в мазнината нарязаното на дребно месо заедно със ситно нарязан лук и баклата.
Когато баклата омекне, поръсвате с червен пипер и сипвате 1 ч.ч. топла вода....
28 Февр.
Бакла в доматен сосБаклата се почиства и измива, поставя се в плитка тенджера едновременно с дребно нарязания лук и растителното масло, посолява се, похлупва се с капак и се задушава до полуомекване....
28 Август
Бакла с тиквички плакияБаклата, след като се почисти и измие, се посолява, претрива се с ръце и се изплаква.
Тиквичките, остъргани от кората, се нарязват на колелца с дебелина около 0. 5 см, а лукът се нарязва на ситно....
13 Май