Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Кулинарни тънкости при правенето на скараПродуктите приготвени на скара винаги стават по-вкусни от пържените и от печените. Но за да станат с перфектен вкус, има няколко малки хитрини, които повечето домакини знаят и които ще направят зеленчуците и месото на скара...
12 Август
7
Кулинарни тънкости при правенето на сушиНо трябва да сте наясно и с някои тънкости в приготвянето на този японски специалитет.
Оризът за суши трябва да е приготвен по специална технология, за да получите лепкава маса с лек аромат на оцет....
09 Юни
Питка на възелчетаОформям домашната питката, втасва, намазвам с жълтъка и печем питката на възелчета на 180 °C около 45 минути....
04 Дек.
Питка на охлювчетаОставете питката пак да втаса за 40-50 минути и намажете с жълтъка от яйцето разбит с 1 с.л олио.
Питката на охлювчета се пече в предварително загрята на 180 градуса фурна до златист цвят....
13 Дек.
Питка на плиткиВ чашка разбиваме жълтъка с олиото и мажем питката, като поръсваме и със сусама. Печем около 45 минути в умерена, предварително загрята фурна....
15 Февр.
Питка на кифличкиРазделих тестото на три топчета. Всяко се разточва на правоъгълник с дължина 40 см и широчина 25 см. Нарязва се на триъгълници, като при основата при мен беше по 5 см.
Намазвам с олио и навивам на кифлички....
28 Дек.
Питка на топкиВ купа сипваме водата, слагаме маята и захарта, разбиваме хубаво и оставяме да втаса за около 5-10 минути, след което добавяме солта, киселото мляко, едното цяло яйце и белтъка от другото, започваме с лъжица да добавяме от...
31 Март
Кулинарни тънкости при обработка на кестениПоявяват се кулинарни тънкости при приготвянето на рецепти с кестен, като най-известната от тях е захаросаният кестен, донесъл слава на малкото френско градче Прива....
19 Окт.
Кулинарни тънкости при приготвянето на окрошкаНаименованието на окрошка идва от руски. Тя представлява традиционна руска студена супа или салата, която наподобява нашенския таратор.
Името ѝ произлиза от „крошить”, в буквален превод - натрошаване на малки парчета...
23 Април
Кулинарни тънкости при приготвянето на гъскаГъската се вари около 2 часа. Проверява се дали е добре сварена с помощта на готварска игла или шишче, която се забожда в бута на гъската.
Ако минава свободно през месото, значи гъската е добре сварена.
Когато се задушава...
23 Април
Кулинарни тънкости при готвенето на оризПо този начин оризът се размеква, в следствие на което по-бързо достига кулинарна готовност и се запазват много повече ценните му вещества....
26 Окт.
13
Питка с халва на рулцаЗавийте на стегнато руло и го нарежете напречно на по-малки рулца. Подредете ги в тавичката и отново оставете така питката да втаса и бухне за около 1 час....
08 Март
Питка с цвечета на тиквичкиРазбиват се нахутеното брашно, водата и солта до получаването на палачинково тесто. Добавят се цветчета на тиквички и лукът и се разбърква добре....
17 Януари
Гуанчале - същност и кулинарни тънкостиВсяка кухня си има своите традиционни деликатеси, които се правят от различни части на прасето. Едно интересно като вкусови качества предизвикателство идва от Италия, по-точно от областите Умбрия и Лацио. Това е Гуанчале...
05 Ноем.
Къпана питка на кифличкиАко решите опитайте моята празнична питка - винаги е успешна тази рецепта за къпана питка на кифлички, само трябва да имате повече време....
04 Януари
Питка на кифлички Цвете* 1 цяло яйце + 1 белтък в тестото и 1 жълтък за намазване на питката....
19 Юли
Празнична питка на охлювчетаЗа тази питка на охлювчета първо брашното се изсипва на плоска повърхност, като по средата се разстила и се оформя така нареченото кладенче....
11 Април
Слънчевата питка на мамаЗавиваме на руло и подреждаме в тава, предварително намаслена. Отново трябва да втаса около 40 - 50 мин.
Намазваме с останалия ни жълтък и печем на предварително загрята фурна на 200 градуса до готовност....
09 Януари
Красива питка на цветяС тези топчета се запълва средата на всяка форма и нареждаме в тава върху хартия за печене.
Намазва се цялата питка с жълтък и слагаме във студена фурна на 180 градуса. Печем за 35 минути до готовност....
29 Април
Пухкава питка на охлювчетаГотовата питка се намазва с разбит жълтък, поръсва се със семена по избор и се пече на 180 градуса до златиста коричка.
Пухкавата питка на охлювчета е готова!...
13 Февр.
Лесна питка на охлювчетаСлед изваждане питката се поръсва с вода и се покрива за около 15 минути....
10 Февр.
1
Содената питка на бабаПъхнете печивото в предварително загрята на 180 градуса фурна. Печете около 45 или до готовност. Изпечената содена питка покрийте с чиста кърпа и оставете така половин час....
30 Май
5
Памук питка на кифличкиЗагрейте фурната на 180 градуса и изпечете памук питката за 40 минути.
На 30-та минута може да се покрие отгоре памук питата с парче алуминиево фолио, за да не прегори....
25 Февр.