Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Кулинарно пътешествие из ТурцияКулинарно пътешествие из Турция
26 Юли
Турция е страна, в която искаме да направим не просто кулинарно пътешествие, а по-скоро истинска кулинарна одисея....
Кратко кулинарно пътешествие в кухнята на ВиетнамКратко кулинарно пътешествие в кухнята на Виетнам
15 Дек.
Виетнамската кухня е оригинална, но в голямата си част е взаимствана от китайската, индийската и френската кухни. Смята се, че хармонично съчетава Ин и Ян....
Екзотично кулинарно пътешествие в кухнята на ХаваитеЕкзотично кулинарно пътешествие в кухнята на Хаваите
19 Юли
С течение на времето представители на различни националности мигрират на островите и оставят своя отпечатък върху местните кулинарни традиции....
Кратко кулинарно пътешествие до ВенецуелаКратко кулинарно пътешествие до Венецуела
23 Януари
Това ястие се смята за национално за хората и е нещо като емблема за тяхната кухня....
Кулинарно пътешествие: Най-популярните перуански ястияКулинарно пътешествие: Най-популярните перуански ястия
14 Август
Перуанската кухня е родена от сливане на древните кулинарни традиции от предколумбовата епоха с богатата европейска кухня на испанците, пропита от вкусни и ароматни арабски влияния, към което по-късно се добавя наследството...
Кулинарно пътешествие в Испания: Видове тапасКулинарно пътешествие в Испания: Видове тапас
16 Юни
Така, както в ориенталската кухня е прието да бъдат сервирани на трапезата различни видове мезета, така и испанците са приели този ритуал, но при тях той носи името тапас....
Капуска - кулинарно вълшебство със зелеКапуска - кулинарно вълшебство със зеле
13 Януари
2
Почиства се, измива се и се нарязва се зелето. Трябва да е на средно големи парчета. Лукът се реже на ситни кубчета, а чушката - на по-едри парчета. Слага се по-широка тенджерка на котлона. Котлонът се загрява на максимална...
Кулинарно пътешествие из Алпите и един необикновен сандвичКулинарно пътешествие из Алпите и един необикновен сандвич
19 Януари
2
Това е разказ за едно пътуване в заснежените Алпи, но и разказ за това как алпийците превръщат един обикновен сандвич в легенда. "Croûte au fromage" в буквален превод "коричка със сирене". Защо коричка? ! Сигурно защото...
Пътешествие в китайската кухня: Ферментирал черен бобПътешествие в китайската кухня: Ферментирал черен боб
16 Ноем.
Ферментиралият черен боб е много популярна съставка в китайската кухня....
Кратко пътешествие из непознатата кухня на УзбекистанКратко пътешествие из непознатата кухня на Узбекистан
23 Август
В узбекистанската кухня може да откриете също и много продукти от руската, украинската, кавказката, татарската и европейската кухня....
Кулинарни традиции в арменската кухняКулинарни традиции в арменската кухня
16 Август
В арменската кулинарна традиция е застъпено и използването на млечно-кисели продукти. Сред тах най-разпространен е мацунът, който се приготвя от краве, овче и биволско мляко....
Световни кухни: Кубинска кухняСветовни кухни: Кубинска кухня
28 Ноем.
Кубинската кухня е повлияна от испанската, френската, африканската, арабската, китайската и португалската култури. Традиционната кубинска кухня е преди всичко селска кухня. Повечето ястия са пържени или задушени....
Световни кухни: Шанхайска кухняСветовни кухни: Шанхайска кухня
30 Август
Това важи в пълна сила и за Шанхайската кухня, която придобива все по-голяма популярност....
Кратко пътешествие из кухнята на КазахстанКратко пътешествие из кухнята на Казахстан
07 Януари
Основните ястия в казахстанската кухня се приготвят главно с бульон от месо, което е най-вече овнешко, конско, говеждо или камилско. В съвременната местна кухня, бульонът се вари и от птиче месо или риба....
Кулинарен пътеводител: Непознатата ирландска кухняКулинарен пътеводител: Непознатата ирландска кухня
29 Юни
Първоначално в местната кухня присъствали конско, козе и говеждо месо. Планинските овце не били използвани за ядене, защото били нещо като домашни любимци....
Круфини от моята кухняКруфини от моята кухня
13 Май
Круфините от моята кухня са много вкусни! Източник: LudaEasyCook Забележка: разкошен френски круфин, не само на вкус, а и на визия....
Кулинарни изкушения от турската кухня на КонияКулинарни изкушения от турската кухня на Кония
11 Май
1
Кухнята на Кония е типично отражение на централния район на Анадола. Обикновено се приготвят ястия от и с агнешко и овческо месо. Тази кухня е известна със своя печен кебап на фурна и хляб с месо....
Кулинарна разходка из вкусотиите на уругвайската кухняКулинарна разходка из вкусотиите на уругвайската кухня
01 Септ.
Кулинарното изкушение Asado a la parrilla отдавна е станало отличителен белег на местната кухня....
Чешка кухня: Кратка кулинарна обиколка из странатаЧешка кухня: Кратка кулинарна обиколка из страната
25 Ноем.
Десертите са кулминацията на всяко кулинарно пиршество. Един от тях са сладките кнедли, направени с добавяне на плодове....
Бриош – Brioches от моята кухняБриош – Brioches от моята кухня
14 Май
6
Бриош – Brioches от моята кухня е много вкусен. Източник: Cause It`s Always Delicious Забележка: Традиционно бриошите нямат пълнеж, но може и да се сложи по желание....
Скариди саганаки от моята кухняСкариди саганаки от моята кухня
13 Май
Скаридите саганаки от моята кухня са много вкусни! Източник: Кулинарен блог на Мария Митева...
Пилешка супа от моята кухняПилешка супа от моята кухня
13 Май
2
Пилешката супа от моята кухня е много вкусна. Източник: Бележките на Мама...
Крем Брюле от моята кухняКрем Брюле от моята кухня
13 Май
6
Кремът Брюле от моята кухня е готов. Източник: Френска кухня Забележка: Изключително лесен и вкусен десерт. Ползвала съм горелка за приготвяне на карамел от посипаната захар....
Ризото Миланезе от моята кухняРизото Миланезе от моята кухня
13 Май
Ризотото Миланезе от моята кухня е много вкусно. Източник: италианска кухня Забележка: ВАЖНОТО Е разбъркване, малко течност, разбъркване и разбъркване....
Млечна баница от моята кухняМлечна баница от моята кухня
06 Май
Млечната баница от моята кухня е чудна! Източник: Моята майка Забележка: Две шепи кори за мен означава една кора накъсана на парчета или срязана с ножица за по-лесно....