Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Пица за всеки вкусКоличеството им е по собствен вкус и желание. Целта е върху макси пицата да има мини пици с различни съставки и всеки, които похапва, да може сам да избира какво парче да вземе....
04 Юли
Памук погача за всеки вкусСлед това изпичаме до готовност и имаме разкошна памук погача за всеки вкус....
05 Февр.
Различни мъфини за всеки вкусТези мъфини за всеки вкус са перфектни за парти и всеки повод....
30 Окт.
Празнична Капама за всеки вкусСипете капамата в достатъчно голяма тава и разпределете така порциите, че във да има по малко от всеки компонент.
Празничната Капама за всеки вкус е готова....
28 Юли
Кюфтета в гювечета със средиземноморски вкусКаймата се овкусява и се оформя на кюфтета.
Картофите, лукът и пиперът се режат и се подправят със сол, мащерка, розмарин и черен пипер....
29 Окт.
Вкус от индийската кухня: Ментова лютеницаВ индийската кухня тамаринд пастата или оцетът се заменят с лимонов сок. Един от ключовите елементи за създаване на ментова лютеница са пресните съставки и балансът между сладко, солено и кисело....
30 Септ.
3
Бабини гозби за всеки ден и вкусНяма човек, който да не си спомня с умиление за вкусните бабини гозби, които е хапвал като малък и са му се услаждали винаги.
Можете да си припомните бабините вкусотии и да ги направите сами, за да се върнете отново в...
24 Март
1
Най-здравословните ястия от световната кухняВижте няколко такива ястия от световната кухня.
Испания
Що се отнася до вечерното похапване, испанците избягват да поемат огромни количества с храна....
04 Ноем.
Световни кухни: Шанхайска кухняТова важи в пълна сила и за Шанхайската кухня, която придобива все по-голяма популярност....
30 Август
Световни кухни: Кубинска кухняКубинската кухня е повлияна от испанската, френската, африканската, арабската, китайската и португалската култури. Традиционната кубинска кухня е преди всичко селска кухня. Повечето ястия са пържени или задушени....
28 Ноем.
Хаш-хаш кебап - истинският вкус на турската кухняТурската кухня е смесица от кулинарните традиции на различни култури. В нея голямо влияние имат арабскияt свят и балканските народи....
30 Януари
Круфини от моята кухняСлед като са охладени се шприцова с дълъг накрайник сладко по избор в центъра на всеки круфин. Поръсват се с пудра захар.
Круфините от моята кухня са много вкусни!...
13 Май
Козуначени кифли от моята кухняФурна - 160-170 градуса.
Плоска тава с хартия за печене.
Работи се с миксер!
СТАРТЕР:
първо се започва със стартера, като се кипва водата в малък съд на котлон и се прибавя брашното. Разбърква се енергично, докато...
13 Окт.
3
Бриош – Brioches от моята кухняБриош – Brioches от моята кухня е много вкусен.
Източник: Cause It`s Always Delicious
Забележка: Традиционно бриошите нямат пълнеж, но може и да се сложи по желание....
14 Май
6
Крем Брюле от моята кухняКремът Брюле от моята кухня е готов.
Източник: Френска кухня
Забележка: Изключително лесен и вкусен десерт. Ползвала съм горелка за приготвяне на карамел от посипаната захар....
13 Май
6
Ризото Миланезе от моята кухняРизотото Миланезе от моята кухня е много вкусно.
Източник: италианска кухня
Забележка: ВАЖНОТО Е разбъркване, малко течност, разбъркване и разбъркване....
13 Май
Пилешка супа от моята кухняПилешката супа от моята кухня е много вкусна.
Източник: Бележките на Мама...
13 Май
2
Скариди саганаки от моята кухняСкаридите саганаки от моята кухня са много вкусни!
Източник: Кулинарен блог на Мария Митева...
13 Май
Млечна баница от моята кухняМлечната баница от моята кухня е чудна!
Източник: Моята майка
Забележка: Две шепи кори за мен означава една кора накъсана на парчета или срязана с ножица за по-лесно....
06 Май
Мокър сладкиш от турската кухняТака оформения мокър сладкиш от турската кухня поставете в хладилник, за да стегне за няколко часа преди сервиране....
17 Януари
1
Руло за всеки празникРазбиваме яйцата със захарта докато тя се разтвори напълно. Прибавяме щипка сол, есенцията и пресятото брашно. Бъркаме на ръка до еднородна смес.
Изливаме сместа в правоъгълна тавичка върху хартия за печене. Печем в предварително...
29 Дек.
Питка за всеки денРазбърква се с вилица, опитваме на вкус, ако е нужно добавяме още малко сол. Замесва се средно меко тесто, покрива се с кърпа и оставяме да втаса на топло 30-40 минути....
21 Септ.
Мезета за всеки поводЗамесете каймата 500 г и оформете малки кюфтенца. Нареждат се в тавичка с малко мазнина и се пекат на предварително загрята фурна на 200 градуса.
Може да прибавите и 1 чаша червено вино или бира....
28 Юли
1
Меденки за всеки поводЯйцата със захарта се разбиват предварително. След като вече са разбити, се прибавят към останалите продукти.
Омесва се тесто, което трябва да не е лепкаво и меко, а със средна твърдост.
Разточва се и с помощта на формички...
06 Март
13
Царевични питки за всекиПресейте бялото и царевичното брашно. Смесете ги в купа заедно със солта, маята и захарта.
Направете кладенче и сипете топлата вода и зехтина. Разбъркайте с лъжица и замесете с ръце меко тесто.
Покрийте с фолио купата...
24 Януари