Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Как да приготвя кашкавал в кори за баницаОткакто разбрах как да приготвя кашкавал в кори за баница, го правя много често....
29 Юли
Как да приготвим лещаВ зависимост от разнообразието от леща, която избирате, те могат да се приготвят до гладко пюре или да запазят своята форма и твърдост след сваряване....
03 Март
Салца за Палео храненеЗадушаваме лука и изсипваме всичко да къкри на котлона докато се сгъсти салцата....
26 Юли
Ползи от консумацията на лещаПолзата от консумацията на леща е неоспорима, като по хранителните си качества заема едно от първите места в лечебното и диетично хранене....
14 Май
Как се приготвя червена леща?Какво обаче да правите с нея и как тя се приготвя, ви предлагаме да научите от следните редове.
1....
27 Януари
Приготвяне на домашно ГХИПрез цялото време трябва да се стои над котлона, защото пяната, която се появява, ако не се махне, пада на дъното и започва да загаря....
21 Окт.
Приготвяне на домашен кефирДобавете млякото, което трябва да е студено. Ако е домашно, първо го сварете, изчакайте да изстине и тогава го добавете. Добре е да се ползва мляко с висока масленост - поне 3.7%....
27 Ноем.
ЛещаЛещата не само спомага за по-нисък холестерол, но е и от особена полза при нарушение нивата на кръвната захар, тъй като нейното високо съдържание на фибри, позволява на нивата на кръвната захар да нарастват бързо след хранене...
31 Май
Как да замразим нахутЕто как да замразите нахут и да го ползвате веднага, щом ви се прииска да хапнете кюфтенца от нахут, яхния с нахут или друго ястие....
07 Юли
Как да изсушим дренкиОставете ги да се отцедят. Целта на кисненето в подсолена вода е да се премахнат всички малки мушички.
Наредете дренките върху мрежа за сушене. Сложете мрежата на сянка, на подходящо проветриво място....
18 Март
Как да карамелизираме лукСложете олио на тигана да загрява. Щом е готово, пуснете вътре лука да се пържи. Трябва да хване златист захар.
Прибавете захарта и объркайте добре....
08 Януари
2
Кюфтета за бургери от ресторант за бързо храненеТака ще се получат средно изпечени, но ако желаете, може да ги печете повече.
Важно! По време на печенето кюфтетата не се притискат към скарата.
Поднасят се с хляб и гарнитура от зеленчуци....
02 Април
За света Варвара пригответе къпани питки и лещаВ Добруджа вечерта срещу празника приготвят трапеза за Баба Шарка, на която поставят паничка с мед и медена питка....
04 Дек.
Тригуни Да си оближеш пръститеПредварително се сварява сиропът от захарта и водата и се оставя да се охлади.
Заливат се тригуните в тавата и се оставят за 3-4 часа да попие сиропа, после се хапват с наслада. Да ви е сладко!...
26 Септ.
1
Как да си направим пестоКак да си направим песто?
Първата стъпка за приготвянето на вкусно песто е да начукате чесъна и кедровите ядки заедно с морската сол. За целта използвайте хаванче....
19 Окт.
Как да сварим лесно кестениВече всички знаем как да сварим лесно кестени.
Насладете им се....
06 Август
Как да сготвим зелена лещазелени подправки
сол
Приготвяне: Измийте лещата, поставете я в тенджера, добавете растителното масло и налейте 2 чаши вода, оставете да заври....
26 Юли
Как да сготвим вкусна леща?Не бива да забравяте, че ястието се приготвя на слаб огън. Така всички съставки ще пусне своя вкус. Смесени заедно - ще направят лещата ви неповторима!...
31 Дек.
Как да готвим червена лещаОсвен че има атрактивен цвят, тя е много вкусна и се приготвя бързо и лесно. Богата е на много фибри, антиоксиданти, фолиева киселина, калий, фосфор и магнезий, което я нарежда сред най-здравословните храни....
24 Юни
1
Киноа - състав, ползи и приготвянеЛесно може да я приготвите, като я оставите да се свари. Когато кипне, дръжте на слаб котлон още 15-20 минути. Имайте предвид, че тя ще увеличи доста обема си....
09 Февр.
Оранжева леща-Оранжевата леща е продукт, изключително подходящ за приготвяне на супи с превес на кремсупите. Това се определя от по-дребните зърна на сорта, от което апетитния вкус не страда....
28 Март
Червена ЛещаМакар че червената леща е по-популярна в арабския свят, тя се налага все повече и в европейското хранене заради своите предимства, които е добре да познаваме....
22 Окт.