Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Марината за меса на скараКато вариант добавям сусамови семена, мед, чили на прах или Tabasco в зависимост от настроението.
Разбира се, можете да запържете месото в тигана вместо на скарата....
12 Март
1
Домашно опушване на месоПроцедурата се прави, като се опушва с горещ пушек. Преди опушването месото трябва да се подготви добре, тъй като димът не може да гарантира пълното му съхраняване. Това е много важно за пушеното месо....
06 Дек.
Пълнена тиква с месаНарязвам си месото на хапки и го мариновам с виното, горчицата малко олио и унисос на вкус....
20 Ноем.
Сос за печени месаПрибавят се лимонът, почистен от кората и семките и нарязан на кръгчета, виното, захарта и черният пипер.
Сосът се посолява и се вари 20 минути, след което се заливат печеното месо....
27 Април
1
Желиращ бульон от месаПриготвените телешки кости се насичат на дребно и се варят в подсолена вода....
04 Дек.
Сос за варени месаВари се на тих огън, докато сместа се сгъсти.
Прибавят се жълтъците, предварително разбити с малко вода, много внимателно, за да не се пресече сместа.
Към получения сос за месо се прибавя маслото с разбиване....
17 Окт.
Кафяв сос за месаБрашното препечете до зачервяване в сух тиган на котлона, като непрекъснато бъркате.
Започнете да доливате към препеченото брашно бульон от варенето на месото, като непрекъснато разбивате....
03 Април
1
Сос за печени месаПрибавят се лимонът, почистен от кората и семките и нарязан на кръгчета, виното, захарта и черният пипер.
Сосът се посолява и се вари 20 минути, след което се заливат печеното месо....
27 Април
1
Опушване на пиле в домашни условияЗа опушването ще ви трябват:
- Голяма 3-4 литрова тенджера с дебело дъно и капак (имайте предвид, че този съд ще ползвате завинаги само за такава цел, за нищо друго);
- Стърготини (специални, само за опушване);...
18 Май
Kои подправки подхождат на различните месаДълго време професионалните готвачи и дори прости домакини използват различни подправки, които не само придават изискан вкус на готовото ястие, но и оказват благоприятен ефект върху тялото.
Трудното е да си представите...
19 Май
Меден сос за печени месаРазбъркайте до получаване на хомогенна смес.
Съхранявайте соса за месо няколко дни в хладилник, като го държите в затворен буркан.
Ако вкусът ви е прекалено сладко-кисел, може да добавите щипка захар....
10 Ноем.
Апетитно пикантна глазура за месаЩе бъдете очаровани от крайния резултат и вкусовите качества на печеното.
Кайсиите измиваме добре и обелваме кожата....
11 Май
Пикантен кетчуп за печени месаПочиствам лука и го режа на две. Чесъна измивам и отделям скилидките, които не беля....
01 Август
Варени меса с хрянов сосНарежете месото на порции и го сварете в подсолена вода. Сервира се залято с разтопеното масло и хряновия сос, поръсено с нарязан на ситно магданоз....
20 Дек.
Зелеви сарми с нарязани месаНа дъното на гювеч или йенска тенджера сложете нарязано зеле и начупени кости от месата и отгоре наредете сармите, покрийте с цели зелеви листа, залейте с гореща вода или бульон, захлупете и печете в умерена фурна....
10 Дек.
Магданозен сос за студени месаИзползваме я за гарниране на плата със студени меса и варен телешки език....
13 Януари
Съвети при опушване на риба у домаЕто какъв е методът на опушване на риба в домашни условия:
- Опушването на рибата трябва да става на открито....
03 Дек.
Съчетаване на меса с плодовеВ много страни от древни времена съществува традицията месото да се съчетава с плодове. Така например в Италия тънките резенчета прошуто се сервират с гроздови зърна или със смокини.
Различните видове плодове добре се...
28 Юли
2
Правила при мариноването на месаВероятно всеки от вас знае какво се крие зад понятието мариноване, но за да сме честни и към начинаещите в кухнята, ще уточним, че това е процес, целящ не просто овкусяването на месото (могат да бъдат мариновани и риба...
30 Май
Кисело зеле с меса и сармиПечете един час на 200 градуса, намалете на 160 градуса и печете още 4 часа.
Киселото зеле с меса и сарми е много вкусно....
27 Май
2
Капама със сарми и четири месаПече се до сготвяне на месото на капама със сарми и четири меса....
03 Януари
Прясно зеле с меса и туршияи пека на 240 °C за около 20 минути и после намалих на 200 градуса за около 30 минути....
23 Окт.
Сметанов сос за меса и салатиИзсипете в крема и оставете да къкри за 5-10 минути на слаб огън.
Добавяме маслото и солта и разбъркваме....
29 Януари
1
Меса с кисело зеле в гювечНарязваме пилешкото и свинското месо на средно големи парчета. Нарязваме и наденицата на вкус.
Накълцайте зелето на тънко. Вземете гювеч и сложете капки олио на дъното. Редувайте продуктите в гювече....
30 Юни
Пълнена тиква с 3 вида месаМесата се нарязват на малки парченца, а наденицата на кръгчета.
Вътрешността на тиквата се наситнява. Оризът се накисва и се измива до бистро....
22 Януари
1