Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Как да си направим пестоКак да си направим песто?
Първата стъпка за приготвянето на вкусно песто е да начукате чесъна и кедровите ядки заедно с морската сол. За целта използвайте хаванче....
19 Окт.
Може ли да се замразява бурата?Цикълът на замразяване на бурата ще удължи срока на годност на сиренето, но може леко да промени текстурата му....
03 Дек.
Може ли да се замразява пица?Ако замразявате само тестото или закупена замразена пица, то тогава във фризер съхраняването може да продължи до няколко месеца без проблем....
05 Септ.
Може ли да се замразява грозде?Всъщност не е така, може спокойно да замразявате и съхранявате грозде във фризер за срок от около 6 месеца....
06 Окт.
2
Може ли да се замразява авокадо?Преди да се замразят, тези плодове често се пюрират или нарязват на половинки или парчета....
18 Ноем.
Може ли да се замразява червено цвекло?Когато замразявате цвекло, а и не само него, трябва да използвате функцията Бързо замразяване на фризера си, ако имате такава. Така се замразяват продуктите при температура от -18 градуса по Целзий максимално бързо....
18 Април
Киселото зеле може ли да се замразява?Много домакини се питат дали киселото зеле може да се замразява.
Киселото зеле може да се замразява във фризера. Хубаво е преди то да се замрази, да се нареже или да се приготвят сармите....
06 Март
Може ли да се замразява райска ябълка?Неузрялата райска ябълка може да се съхранява сушена, замразена и замразена. Тя може да бъде съхранявана както на стайна температура, така и в хладилник....
05 Дек.
Песто с бадемиПо желание може да увеличите дозата на мента и розмарин, ще се увеличи и ароматът. Полученото песто е подходящо да се използва при спагети и салати....
30 Юни
Песто с магданозМоже да използвате това магданозено песто дори за мариноване на свинско и пилешко или просто да го намажете върху препечени филийки. Наистина е много вкусно....
13 Април
2
Песто с авокадоНакрая овкусете пестото със сол и черен пипер.
Ако е прекалено гъсто, може да разредите пестото с авокадо с малко водичка....
18 Април
Песто с руколаНакрая разбъркайте готовото песто с рукола с настъргания пармезан.
Сипете в подходящ съд и съхранявайте в хладилник....
27 Ноем.
1
Песто с маслиниСложете в стъклен съд с капак в хладилника да престои за няколко часа.
Сосът може да запази вкусовите си качества до 2 седмици, ако се съхранява правилно....
03 Юли
1
Песто с маслиниСложете в стъклен съд с капак в хладилника да престои за няколко часа.
Сосът може да запази вкусовите си качества до 2 седмици, ако се съхранява правилно....
03 Юли
1
Песто с руколаНакрая разбъркайте готовото песто с рукола с настъргания пармезан.
Сипете в подходящ съд и съхранявайте в хладилник....
27 Ноем.
1
Може ли да се самохипнотизираме?Мислите на човек могат да бъдат разпределени в две категории – съзнание и подсъзнание.
Подсъзнанието дава неосъзната или забравена информация, която се провокира от определени реакции и чувства. На това ниво се съхранят...
17 Август
1
Коприва може ли да се замразява във фризер?Копривата може да бъде съхранена няколко месеца замразена във фризер, бед това да сеотрази на кулинарните ѝ качества. Има два варианта за замразяване на копривата – директно или след бланширане....
29 Окт.
1
Магданозено песто с маслиниДобавят се и слънчогледовите семки, аз сложих сурови обелени, може и печени, но ще трябва по-малко сол, защото в печените има.
Всичко се пасира добре. Може да се добави повече лимон и чесън, въпрос на вкус....
06 Март
Песто с ленено семеЖълтъците се отделят, а белтъците се пълнят с лъжичка от лененото песто и поръсваме с щипка лют или сладък червен пипер. Пестото може да се ползва и като добавка към късчета месо или върху филия хляб с фибри....
31 Август
Икономично песто с босилекСервираме босилековото песто, като намазваме сухари с него и слагаме по едно срязано чери доматче на всяка филийка.
Пестото се съхранява в хладилник в буркан с капачка, за да не потъмнява....
21 Август
Магданозено песто с орехиЩом започнат да отпускат аромата, си махнете от котлона и ги оставете да се охладят.
Измийте магданоза, отцедете го добре и подсушете....
28 Май
Класическо песто с босилекСварете паста по избор, добавете пестото, разбъркайте и поднесете веднага....
18 Юли
Песто с градински чайНарежете градинския чай, чесъна и кедровите ядки. Счукайте всичко в хаванчета или пасирайте, като бавно сипвате зехтин до получаване на гъста паста.
Изсипете в купичка, разбъркайте и добавете сол, черен пипер и пармезана...
27 Февр.
Домашно песто с лопушТова, което трябва да направим задължително, е да не добавяме олиото наведнъж, за да можем да контролираме консистенцията на пестото....
30 Април