Пицата е едно от любимите ястия на всеки ценител на храната. Макар рецептата за нея да не е никак сложна, пицата остава фаворит в света на кулинарията.
Това италианско изобретение позволява неограничено използване на въображението, съчетаването на различни продукти и многобройно възможности за експериментиране.
Понякога не можете да предвидите колко тесто ви е необходимо за пицата, заради което приготвяте повече пица от необходимото за едно хранене. Съхраняването на това изделие е казус, с който доста домакини се сблъскват.
Добрата новина е, че пицата може да се замразява и това позволява по-дългосрочно съхраняване. Важно е обаче да я опаковате добре преди поставянето в хладилник или фризер. За целта ви е необходим целофан или друго опаковъчно средство.
Можете също така да я оставите в пластмасова кутия, но в никакъв случай не оставяйте пицата в картон, тъй като това ще навреди на нейния вкус и много вероятно ще поеме от сосовете й.
Съхраняването на готова пица в хладилник е алтернатива, но само ако имате намерението да я консумирате в следващите 2-3 дни.
Ако замразявате само тестото или закупена замразена пица, то тогава във фризер съхраняването може да продължи до няколко месеца без проблем.
След като вече знаете как да замразявате пицата, вижте и някои вкусни идеи за нейното приготвяне:
- пица с гъби;
- Калцоне.
Коментари