Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Домашен гранола барСмесете всички твърди съставки. Разбъркайте равномерно с дървена лъжица.
След това изсипете меда при останалото. Разбъркайте добре.
Поставете в съд, загладете и опечете в предварително загтята на 100°С фурна за 25...
10 Февр.
Ябълков овесен барОбелете ябълките и ги пасирайте на пюре с чопър или кухненски робот. Добавете канелата и овесените ядки и разбъркайте хубаво.
В кексова правоъгълна форма или малка тавичка поставете кухненска хартия и изсипете сместа....
20 Март
Суров енергиен барСмелете бадемите с фурмите и водата в блендер на високи обороти. Отделно смелете на брашно тиквеното, лененото и сусаменото семе, но без слънчогледовото.
Смесете съставките в купа и оформете тесто. Готовото тесто разстелете...
09 Март
Домашно приготвен Гранола БарПосле режем домашно приготвения Гранола Бар на парчета и си хапваме барчетата с удоволствие.
Източник: El Pour Elle - Кулинарна мрежа...
28 Септ.
Направете си сами моцарелаНай-добрата моцарела се прави от биволско мляко, но при липса можете да използвате и краве. Трябва ви вода без хлор, най-добре дестилирана, а също и пепсин или мая за сирене.
Един литър мляко се нагрява до 25 градуса...
13 Март
3
Направете си вкусен домашен чипс от обелки от картофи! Ето какСлед около 15 минути ще имате вкусен и сравнително полезен домашен чипс;
- Обелките от ябълки са доказано полезни в борбата с рака на простатата и гърдата....
28 Окт.
Ето как да си направите домашен тоник за мазна кожаПотопете памучен тампон в ментовия домашен тоник за мазна кожа и почистете лицето си. Остатъка от този домашен тоник изсипете в стъклено шише и съхранявайте в хладилник.
3....
24 Март
Ягодов чийзкейк Ро СиБисквитите се смилат в блендер, заливат се с маслото и се слагат на дъното на форма за торта, притискат се леко и се слагат в хладилника да стегнат.
През това време се приготвя кремът - изварата с пудрата захар се разбиват...
21 Септ.
1
Пържоли Изяж си пръститеПържолите се запържват леко. В йенска тенджера се редят 1 ред пържоли, 1 ред топено сирене и ред гъби. Отново следва ред пържоли, ред топено сирене, ред гъби.
Отгоре се залива с разбито кисело мляко. Най-отгоре пък се...
10 Февр.
Направете си сами цветни пръчициОсвен готови от магазина могат да се приготвят и в домашни условия.
Естествено както всички останали рецепти имат своите разновидности, така и захарните пръчици могат да се приготвят по няколко варианта....
16 Март
Направете си различен маникюр вкъщиМаникюр Граница
Ако искате да носите повече от един нюанс, направете си граница. Предлагаме ви, да го направите с два цвята. Нанесете по-светлия цвят, като основа....
09 Май
Направете си сами полезни гримовеВъпреки че издръжливостта на домашно приготвената надали може да се мери с тази на купешката, съставките ѝ са достатъчно полезни, за да подсилят вашите собствени мигли и да им дадат блясък и дължина....
05 Март
Протеинов бар с овесени ядки и кашуПоловината от кашуто и овесените ядки се смилат до брашно. Другата част от кашуто се надребнява.
Всички продукти се миксират в купа и получената смес се разпределя върху хартия за печене в тава.
Отгоре поръсваме с...
05 Юли
Милинки Стой си в къщиМаята е активираме с 100 мл топло прясно мляко и две лъжици брашно. Изчакваме 15 минути да шупне.
Брашното го пресяваме, като правим кладенче, в което прибавяме сол, захар, оцет, олио и 300 мл прясно мляко. Месим средно...
03 Март
1
Реване по моя си рецептаВ купа счукваме яйцата, добавяме захарта и с миксера разбиваме хубаво, след което добавяме брашното, смесено с бакпулвера, и разбиваме отново до получаването на гладка смес.
Получената смес изсипваме в кръгла, предварително...
18 Април
8
Тригуни Да си оближеш пръститеБутер тестото се размразява, леко се разточва и нарязва на 8 равни квадрата. В купа смесваме смлени лешници, меко масло, кафява захар и галета. Във всеки квадрат се поставя по 1 ч. л. от плънката.
Прегъва се по диагонал...
26 Септ.
1
Пелмени по мой си начинНаправете не много твърдо тесто от брашното, яйце и водата, омесете го и оставете да си почива поне за 30 минути. От него след това оформете кори с дебелина 2-3 мм, а от тях с помощта на чаша изрежете кръгчета....
11 Юни
1
Солена сьомга Направи си самИнтересно е да отбележим, че истинската сьомга е червена на цвят само когато си хвърля хайвера. Но после тя загива и как я ловят, докато е червена, не ми е ясно. Иначе месото й е бяло....
08 Февр.
1
Как да си направим пестоКак да си направим песто?
Първата стъпка за приготвянето на вкусно песто е да начукате чесъна и кедровите ядки заедно с морската сол. За целта използвайте хаванче....
19 Окт.
Направете си така кайма от дивечМожете да направите вкусни кюфтенца, луканки или дори принцеси.
Става уникално вкусно!...
06 Април
Направете дома си уютен за любовтаАко все още не сте открили любовта, най-добрият начин да я привлечете е като направите дома си уютен за нея. Боклуци, мръсотия и мрак. Ако живеете така, не се чудете защо любовта все ви подминава....
14 Окт.
Направете си лечебен хляб с въглен!Всяка добра кулинарка може да си го приготви и в домашни условия. Ето какви полезни свойства има този лечебен хляб....
10 Юли
Направете си билкови амулети на ЕньовденСвалете от себе си всички бижута и украси (изключение може да направите само за осветени кръстчета)....
24 Юни